Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Jeep GC 2.5 TD, моля за съвет и помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Jeep GC 2.5 TD, моля за съвет и помощ

Jeep Grand Cherokee 2.5 TD 98'

Здравейте, имам проблем:
    Преди две седмици когато почнаха големите студове, джипа ме изостави съвсем ненадейно. Успях да изляза от паркинга, и пред зала "Фестивална" двигателя просто угасна. Успях някак си да запаля отново, колкото да го махна от улицата и вече две седмици не мога да го подкарам. Първо мислех, че е замръзнал горивния филтър, разкачих го, изчистих го /макар че нямаше особена нужда, на 1г. е/, пробвах и разни съвети - да свържа директно маркучите един към друг, но уви. Единственото което успях да постигна е да ми падне акумулатора. Двигателя притреперва, аха да запали, и пак изгасва - като дръпна пръчката за маслото, и от там почва да излиза въздух. Тотално не знам какво да правя. Ако някой от форума има идея и желание да помогне, ще съм му много благодарен. Засега се спрях на варианта да викам "Пътна помощ" и да го закарам право в някой сервиз - въпросът е:
    В кой сервиз да го карам?
    Става въпрос за София.
    Благодаря Ви предварително!

От: Jeep GC 2.5 TD Помощ!

Привет. За сервиз....погледни в раздела с търговски партньори...има колеги с опит и сервизи. Ако беше да ти дам ток то не е проблем и можеш да разчиташ на мен...живея малко под зала Фестивална. За съжаление с друго не мога да помогна.
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

От: Jeep GC 2.5 TD Помощ!

Пробвай да се свържеш с Аndro 160

Коментар

От: Проблем с Jeep GC 2.5 TD, моля за съвет и помощ

Първоначално публикуван от Borilius Преглед на мнение
        Jeep Grand Cherokee 2.5 TD 98'

Здравейте, имам проблем:
        Преди две седмици когато почнаха големите студове, джипа ме изостави съвсем ненадейно. Успях да изляза от паркинга, и пред зала "Фестивална" двигателя просто угасна. Успях някак си да запаля отново, колкото да го махна от улицата и вече две седмици не мога да го подкарам. Първо мислех, че е замръзнал горивния филтър, разкачих го, изчистих го /макар че нямаше особена нужда, на 1г. е/, пробвах и разни съвети - да свържа директно маркучите един към друг, но уви. Единственото което успях да постигна е да ми падне акумулатора. Двигателя притреперва, аха да запали, и пак изгасва - като дръпна пръчката за маслото, и от там почва да излиза въздух. Тотално не знам какво да правя. Ако някой от форума има идея и желание да помогне, ще съм му много благодарен. Засега се спрях на варианта да викам "Пътна помощ" и да го закарам право в някой сервиз - въпросът е:
        В кой сервиз да го карам?
        Става въпрос за София.
        Благодаря Ви предварително!
        Хора пишете по един телефон бре! Един живее под зала Фестивална аз от другата страна ще помагаме !

Коментар

Здравейте пак! Първо благодаря на модераторите, че коригираха заглавието на темата!
          @Тодор_Нинов: Мерси човек, за съжаление става въпрос за по-сериозен проблем /според мен/. Ще прегледам секцията.
          @walker: Все още съм "Младши участник" и нямам достъп до голяма част от форума и поради тази причина не мога да видя профила му, за да се свържа с него.
          @ivo-police: Ето го телефона: 0877789903 Боби Предполагам, че проблемът е в двигателя, така че ако разбираш от дизел - помощта ти е повече от добре дошла.
          Иначе ако някой може да препоръча /от личен опит/ сервиз/майстор в София, където се занимават с дизели - цена няма да има. Благодаря още веднъж!

Коментар

Здравейте пак! Първо благодаря на модераторите, че коригираха заглавието на темата!
            @Тодор_Нинов: Мерси човек, за съжаление става въпрос за по-сериозен проблем /според мен/. Ще прегледам секцията.
            @walker: Все още съм "Младши участник" и нямам достъп до голяма част от форума и поради тази причина не мога да видя профила му, за да се свържа с него.
            @ivo-police: Ето го телефона: 0877789903 Боби Предполагам, че проблемът е в двигателя, така че ако разбираш от дизел - помощта ти е повече от добре дошла.
            Иначе ако някой може да препоръча /от личен опит/ сервиз/майстор в София, където се занимават с дизели - цена няма да има. Благодаря още веднъж!
            Здрасти,или andro 160 или Дядо Владо. тел ми е в подписа ако искаш обади се ще помагам да го дръпнем до някой от двамата.
            0899278323-0877500798

Коментар

Привет!
              Гледам навън вали сняг, тоест лошо за теглене. Ако все пак решите да го теглите, предполагам знаете - и ДВЕТЕ КУТИИ на N(неутрал)!
              Ако решите да го карате при мен се обадете предварително, за да мога да усигуря условия да се приеме джипа.
              Ако решите да се репатрира мога да ви свържа с колега, който има пътна помощ за тежки джипки. Телефона ми е в подписа.
              Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Привет!
                Гледам навън вали сняг, тоест лошо за теглене. Ако все пак решите да го теглите, предполагам знаете - и ДВЕТЕ КУТИИ на N(неутрал)!
                Ако решите да го карате при мен се обадете предварително, за да мога да усигуря условия да се приеме джипа.
                Ако решите да се репатрира мога да ви свържа с колега, който има пътна помощ за тежки джипки. Телефона ми е в подписа.
                Успех!
                Здрасти, засега не ми се е обадил колегата!Ако има нещо ще ти звъннем.
                0899278323-0877500798

Коментар

Здравейте!
                  Разбрахме се с Андро да му закарам утре колата. Ще ви държа в течение какво и как. Благодаря на всички ви!
                  Поздрави!

Коментар

Здравейте, оправихме джипарата. Предполагам, че Андро най-добре би могъл да обясни проблема, но като цяло причината беше студа. Замръзнала нафта, оттам замръзнали горивни връзки. Интересното беше, че се беше образувал лед в охлаждането на картера. Явно се образува някакъв конденз, неясно от какво точно, но запушва тръбата и оттам той двигателя гасне. Освен това имаше и изгоряла свещ. Сега пали, кара, няма ядове. Изненадата дойде, след като тръгнах към вкъщи - заредих нафта от ОМВ и ( имах един "бушон" на предното стъкло ) по пътя стъклото се напука цялото ( причината бе разликата в температурата вън и вътре ). Директно в "Кобра" и сега съм с ново стъкло. Доста пари, малко нерви и всичко свърши добре. Голяма благодарност на Андро за всичко, и на другите участници във форума които откликнаха и взеха присърце проблема ми. Страхотни сте!

Коментар

Интерсното беше замръзването на картерната вентилация. Както се разбра, след стартиране и изминаване на кратко растояние колата гасне.
                      Причината е била именно в замръзването на картерната вентилация. По точно в маркуча от маслоуловителя към смукателния въздуховод. Там маркуча има лек провес и в най ниската точка се събира вода от конденз. Тая вода замръзва и прави тапа. От там налягането в картера става толкова голямо, че гаси мотора.
                      Сега остава да се види причината за образуването на толкова конденз. Дано да е от лошо гориво.
                      Безаварийни км.!

Коментар

Един малък ъпдейт: Днес Джипа си запали при -10, карах си цял ден, абсолютно никакви проблеми. Никакви признаци за замръзване на каквото и да било. Надявам се наистина да е било от нафтата, повече никакъв Лукойл!

Коментар

Един малък ъпдейт: Днес Джипа си запали при -10, карах си цял ден, абсолютно никакви проблеми. Никакви признаци за замръзване на каквото и да било. Надявам се наистина да е било от нафтата, повече никакъв Лукойл!
                          Честито,да го караш с кеф!Колкото до горивото,не се отричай и не се вричай!Никой не знае с какво караме колите си,изписани са километри по въпроса и при все няма определен "фаворит" от милите ни доставчици
                          Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от Toni Gr Преглед на мнение
                            Честито,да го караш с кеф!Колкото до горивото,не се отричай и не се вричай!Никой не знае с какво караме колите си,изписани са километри по въпроса и при все няма определен "фаворит" от милите ни доставчици
                            Милите ни доставчици се изчерпват с Лукойл, така че си участваме само и единствено в тяхната лотария за качествена нафта.
                            Subaru Legacy 2.5
                            Suzuki GS500 E

Коментар

Пичове,две години карам с нафта само от Ромпетрол.Преди две седмици при минус 24.4 градуса джипката си запали от раз,куршум направо.Двигателя мърка.Преди зареждах от Еко,също е хубава нафтата,но припушваше над 3000 оборота.Сега и не препушва грам.Моят съдружник кара Ланд Крузер 4.5 дизел,чисто нов.Веднъж сипа нафта от Лукойл и джипа влезна в авариен режим.Вода в горивото имаше.Капризната електроника го засече веднага.Аз препоръчвам Ромпенрол.
                              Последно редактирано от gladiator777; 17-02-12, 20:14. Причина: праворисни грешки заради тъп тъчскрийн

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X