Някой знае ли дали става 4,0 Чероки мотор на Wrangler 2,5 . Дали скоростната кутия пасва, мостовете еднакви ли са, раздатката също ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мотор за Wrangler
Свий
X
-
От: Мотор за Wrabgler
Става.И двата са АМС 242.Само че аз врунгел автомат не съм виждал,не казвам че няма,а повечето 4.0 чероци са.Та ще дрябва да свалиш драйф плат-а(венеца) от черока и да сложиш маховик.Скоростите са АХ15(ако не бъркам) а раздатките NV$%^-еднакви са."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
-
поразтърси се из форума, колегата Злой имаше 4,0 Вранглер автомат ...... много му бях мераклия, но и финансово неподготвен
според Димата, може да се сложи и 5,2, заедно със скорости и разддатка от ZJ________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнениеСтава.И двата са АМС 242.Само че аз врунгел автомат не съм виждал,не казвам че няма,а повечето 4.0 чероци са.Та ще дрябва да свалиш драйф плат-а(венеца) от черока и да сложиш маховик.Скоростите са АХ15(ако не бъркам) а раздатките NV$%^-еднакви са.
Не не са еднакви!
Двигател става от всичко, самоче никой няма да стане да развиеш единия и да завиеш другия.
Разлики има много и писано има много.99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!
Коментар
-
Re: Мотор за Wrangler
Да не ти дойде слаб 2.5 цата ? Скоростите на 2.5 са ax5 на 4.0 ax15. Мотора се сменя комплект със скорости и раздатка. Можеш да сложиш от много неща зависи какво искаш да постигнеш. С тези мостове ли ще си останеш ?Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
http://www.facebook.com/JeepBG
LZ1GGC
Коментар
-
От: Мотор за Wrangler
Не е малък. Даже е достатъчен. Но нещо се намъкна и спука масления филтър и мотора затегна. Затова искам да го сменя. Имам наличен и V6 3,0 от Терано и 4,0 с кутия и всичко от Чероки. Че затова се чудя. Ако има и налични лагери за кол. вал и сегмвнти, също съм съглсен на 2,5 цатаSamurai Gemax
Коментар
-
Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнениемай ще трябва да го наместя заедно с автоматичната кутия ?"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнениеАми не точно. Намираш си маховик и си ти....Ако си взел черокито то 90% е с NV242 т.е. имаш раздатка с фул тайм което си е предимство....Обаче като се замисля разликата м/у АМС 150 И АМС 242 (2.5 и 4.0 литра) е са два цилиндъра.Може маховика да стане,но не съм сигурен.
Защо пишеш наизуст немога да разбера? И горния ти пост е същия! Каква скоростна кутия ще сложи като си намери маховик?99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
Коментар
-
Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнениеНе е малък. Даже е достатъчен. Но нещо се намъкна и спука масления филтър и мотора затегна. Затова искам да го сменя. Имам наличен и V6 3,0 от Терано и 4,0 с кутия и всичко от Чероки. Че затова се чудя. Ако има и налични лагери за кол. вал и сегмвнти, също съм съглсен на 2,5 цата
Иначе основня проблем, които трябва да решиш (като изключим окабеляването), е че 4 литровия мотор с автоматика и раздатката от черокито е 30 см. по-дълъг от твоя.
Стойките на рамата за монтаж на мотора при 4 литровия Вранглер са 10 см. по-напред от тези на 2.5 литровия, а за капак дясната е различна и неможе само да се премести.
Решения има за всичко, но дали си струва времето, парите и главоболията си прецени ти.
Ако искаш 4 литров Вранглер- продай твоя и си купи друг!99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнениеНамираш маховик и скоростна кутия не ти трябва?
Защо пишеш наизуст немога да разбера? И горния ти пост е същия! Каква скоростна кутия ще сложи като си намери маховик?"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнениеДойдохме си на думата, не че няма да издържи, а няма да пасне.
Това трябваше да напишеш в първото си мнение!
Поздрави!
Колега слагай смело 4 литров само си намери ръчни скорости АХ15 и маховик .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар