Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотор за Wrangler

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотор за Wrangler

Някой знае ли дали става 4,0 Чероки мотор на Wrangler 2,5 . Дали скоростната кутия пасва, мостовете еднакви ли са, раздатката също ?
    Samurai Gemax

От: Мотор за Wrabgler

Става.И двата са АМС 242.Само че аз врунгел автомат не съм виждал,не казвам че няма,а повечето 4.0 чероци са.Та ще дрябва да свалиш драйф плат-а(венеца) от черока и да сложиш маховик.Скоростите са АХ15(ако не бъркам) а раздатките NV$%^-еднакви са.
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

Коментар

поразтърси се из форума, колегата Злой имаше 4,0 Вранглер автомат ...... много му бях мераклия, но и финансово неподготвен

според Димата, може да се сложи и 5,2, заедно със скорости и разддатка от ZJ

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
        Става.И двата са АМС 242.Само че аз врунгел автомат не съм виждал,не казвам че няма,а повечето 4.0 чероци са.Та ще дрябва да свалиш драйф плат-а(венеца) от черока и да сложиш маховик.Скоростите са АХ15(ако не бъркам) а раздатките NV$%^-еднакви са.

Не не са еднакви!
        Двигател става от всичко, самоче никой няма да стане да развиеш единия и да завиеш другия.
        Разлики има много и писано има много.
        99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
        It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

май ще трябва да го наместя заедно с автоматичната кутия ?
          Samurai Gemax

Коментар

Re: Мотор за Wrangler

Да не ти дойде слаб 2.5 цата ? Скоростите на 2.5 са ax5 на 4.0 ax15. Мотора се сменя комплект със скорости и раздатка. Можеш да сложиш от много неща зависи какво искаш да постигнеш. С тези мостове ли ще си останеш ?
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            http://www.facebook.com/JeepBG
            LZ1GGC

Коментар

От: Мотор за Wrangler

Не е малък. Даже е достатъчен. Но нещо се намъкна и спука масления филтър и мотора затегна. Затова искам да го сменя. Имам наличен и V6 3,0 от Терано и 4,0 с кутия и всичко от Чероки. Че затова се чудя. Ако има и налични лагери за кол. вал и сегмвнти, също съм съглсен на 2,5 цата
              Samurai Gemax

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
                май ще трябва да го наместя заедно с автоматичната кутия ?
                Ами не точно. Намираш си маховик и си ти....Ако си взел черокито то 90% е с NV242 т.е. имаш раздатка с фул тайм което си е предимство....Обаче като се замисля разликата м/у АМС 150 И АМС 242 (2.5 и 4.0 литра) е са два цилиндъра.Може маховика да стане,но не съм сигурен.
                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                Mark Twain
                СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                  Ами не точно. Намираш си маховик и си ти....Ако си взел черокито то 90% е с NV242 т.е. имаш раздатка с фул тайм което си е предимство....Обаче като се замисля разликата м/у АМС 150 И АМС 242 (2.5 и 4.0 литра) е са два цилиндъра.Може маховика да стане,но не съм сигурен.
                  Намираш маховик и скоростна кутия не ти трябва?
                  Защо пишеш наизуст немога да разбера? И горния ти пост е същия! Каква скоростна кутия ще сложи като си намери маховик?

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
                    Не е малък. Даже е достатъчен. Но нещо се намъкна и спука масления филтър и мотора затегна. Затова искам да го сменя. Имам наличен и V6 3,0 от Терано и 4,0 с кутия и всичко от Чероки. Че затова се чудя. Ако има и налични лагери за кол. вал и сегмвнти, също съм съглсен на 2,5 цата
                    Моя съвет е да направиш ремонт на мотора, аз също направих на моя. Не си струва разправията за 4 литровия мотор, при положение, че джипа го караш само в гората, той там си има достатъчно мощност на асфалта няма.
                    Иначе основня проблем, които трябва да решиш (като изключим окабеляването), е че 4 литровия мотор с автоматика и раздатката от черокито е 30 см. по-дълъг от твоя.
                    Стойките на рамата за монтаж на мотора при 4 литровия Вранглер са 10 см. по-напред от тези на 2.5 литровия, а за капак дясната е различна и неможе само да се премести.

Решения има за всичко, но дали си струва времето, парите и главоболията си прецени ти.
                    Ако искаш 4 литров Вранглер- продай твоя и си купи друг!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
                      Намираш маховик и скоростна кутия не ти трябва?
                      Защо пишеш наизуст немога да разбера? И горния ти пост е същия! Каква скоростна кутия ще сложи като си намери маховик?
                      Айсин АХ15-съществуващата на врунгела.Щом си преценил че смяната нестава нямам грам желание да споря с теб.Аз съм го виждал-става.На Димата бившия врунгел претърпя такава интевенция защото се оказа че не може да плува.Влез в американския форум има цяла тема по въпроса.....
                      Mark Twain
                      СтоЕнчA

Коментар

Естествено че АХ-15 става-той 4 литровия Вранглер е с такава, но на колегата Вранглера е 2.5 и скоростната кутия е АХ-5!

Коментар

АХ-5 няма да издържи.В такъв случай да слага в комлект с автомата...
                          Mark Twain
                          СтоЕнчA

Коментар

Дойдохме си на думата, не че няма да издържи, а няма да пасне.
                            Това трябваше да напишеш в първото си мнение!

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
                              Дойдохме си на думата, не че няма да издържи, а няма да пасне.
                              Това трябваше да напишеш в първото си мнение!

Поздрави!
                              То да пасне се прави ама няма да издържи AX5 на 4 литровия

Колега слагай смело 4 литров само си намери ръчни скорости АХ15 и маховик .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X