Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов член Jeep Grand Cherokee 4.0 94г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов член Jeep Grand Cherokee 4.0 94г

Първоначално публикуван от car_manqk Преглед на мнение
    А горе долу колко трябва да харчи моя на газ при нормална работа? Сега трябва да му сменя и изпарителя защото трябва да е поне 120кв а в колата е по малък и се форсира до към 3000-3500 и след това не му достига газ, на бензин си работи чудесно

Някой да знае кода за радиото, че вчера махах акумолатора и сега ми иска код и нито знам как да го ваведа нито какъв е кода. Търсих из нета но нищо не намерих
    Според мен около 20-21 градско,и 15 извън града.Моят поне толкова гори
    grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Проблема с касетофона решен

Коментар

Първоначално публикуван от car_manqk Преглед на мнение
        Проблема с касетофона решен
        Бирата...къде и кога?
        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Да ти е честит колега!!! Много километри на хлъзгав терен!
          Във форума ще намериш много съмишленици и добри приятели.
          ....като казах хлъзгав:
          ...продавали презервативи GoodYear, с грайфер и 10 години гаранция при употреба на хлъзгав терен...
          [FONT=Arial]"Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса..."[/FONT]
          Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
          Kawasaki KLE 500

Коментар

Честито и от мен! С Джипа ще разбереш, че зимата също може да се кара кола, а баварските фенове ще се чудят какво му е счупено на твоя джип, та се движи в права линия на снега Днес се набутах в един засипан със сняг черен път, в далечината имаше друг джип, изглеждаше като ровър диско. Викам си, брех, и ровърите нямат проблем в снега. После се оказа, че бил черок Е, и една витарка също мина в снега без проблем.
            Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Ходих днес до Банско с него. От магистрала Люлин до Дупница не беше пипнат пътя ... май за пръв пт се почувствах малко по гоЛем от другите, щото те караха едвам едвам с 20-30 а аз и едно Х5 си цепехме в най дясната лента. И то задните на джипа са летни ако бех с бмв-то ЕВЕНТУАЛНО ако бях стигнал до Студена трябваше да обърна ида се прибера кам София

Коментар

Честито !
                Карай го само с абсолютно еднакви, като диаметър гуми, защото ремонта е няколко хилки.
                Най добре с еднакви гуми 4 броя.
                Машината е много добра и надеждно ще те пренася през всяка пустош, ако я гледаш правилно.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Гумите за еднакви са еднакви ама сега нямам кинти за нови гуми , а и втора ръка нз колко пари са горе долу

Коментар

Не еднакви като размер, ами като качество износване и марка. Колега гледам много му се кефиш, но джиповете имат няколко недостатъци, 4тък ще ходя до дедо ни Владо и Димата, ела с мен там има поляни да получиш малко уроци, защото джипа си е коварно нещо, лесно те отпуска и разбираш че си го надценил когато обикновено е късно. Набързо да ти обясня за какво говоря, джипа дори и в як сняг доста леснотръгва, но доста лесно ще изхвърчиш от пътя или няма да спреш, защото да кажем с БМВто за да тръгнеш на лед с 20 се налага бая боксуване и сукане, което те плаши и внимаваш, тука даваш газ и си тръгва, даже може и да не разбереш какво има отдолу, тръгваш да спираш или завиваш и става кофти. 0879 277 276 звънни да те водя има много добри полета и река за разходка, тамън ще се накефиш още повече от машината си, като видиш какво може

Коментар

Здравейте колеги и приятели,
                      Повече от една година съм с Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 1999г. Но във форума съм нов.
                      Имам някои идеи, които биха улеснили всички собственици на Jeep Grand Cherokee.
                      Имам възможност да подготвя сайт с база данни свързана с въвеждане на грешка от OBD2 интерфейс да извежда каква е тази грешка. Стана така че си закупих интерфейс за четене и триене на грешки за моят джип. Но за съжаление ми извежда само номера на прочетената грешка, а аз искам да знам за какво се отнася тя т.е. кое е породило тази грешка. Поразрових из интернет и понамерих доста кодове за грешки свързани с двигателя, но не намерих описания на грешки свързани с трансмисията (скоростна кутия). Дори не съм сигурен но мисля че за разкичните партиди по години грешките са различни. Ще ми се да изработя сайт в кото да има възможност за търсене на грешки по година на производство. Очаквам помощ от Ваша страна (разбира се не финансова а информативна). Ако някой е готов да помогне с набор от грешки и тяхното описание на български език се заемам веднага с направата на такъв сайт. Добре е да се помести и документация за ремонт на джипове по години. Мисля че ще е полезно за всеки.
                      Ако някой колега мисли че има проблеми с грешки по джипа, и е близо до Дружба-2 в София да се обади 0879180030 ще услужа с кабел и софтуер за да изчетем грешка и да я изчистим. Но за жалост е прецакана батерията ми на лаптопа. Така че колеги носете си лаптоп работещ !

Очаквам включване от Ваша страна за проекта с грешките и с документацията!
                      П.П. ако само един потвърди за съдействие го почвам

Коментар

Всеки прави "грешката" първо да скочи в колата, а после да чете по форуми за нея. Иначе щеше да знаеш, че "интерфейсът" за четене на грешки при Jeep се състои от три завъртания на контактния ключ и грешките (пак без обяснение коя какво значи) се изписват на дисплея на километража. А оттам - сайтове много:
                        http://www.aboutautomobile.com/DTC

http://www.wjjeeps.com/faultcodes.htm
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Но въпреки това няма нищо лошо, ако колегата ortomortoduk се захване със създаването на такъв сайт. Ще е добре да има такава информация и на български език. Би било улеснение, а и ще е общодостъпна за всички, на които им се налага да проверяват за кодове на грешки OBD II. Въпреки, че няма да е лесно. Кодовете за грешки са стотици и почти никъде няма информация, която да е преведена на български.
                          Успех!
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Всеки прави "грешката" първо да скочи в колата, а после да чете по форуми за нея. Иначе щеше да знаеш, че "интерфейсът" за четене на грешки при Jeep се състои от три завъртания на контактния ключ и грешките (пак без обяснение коя какво значи) се изписват на дисплея на километража. А оттам - сайтове много:

Jeep Grand Cherokee е модел 1999-та година 4.7 V8 и в моят случай това с 3 или 5 завъртания на ключа за съжаление не се получава

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Идеята ми е както на първият от теб посочен сайт въвеждаш код за грешка и ти извежда за какво се отнася грешката като тук се сещам че може малко да разширим с възможност да се подава коментар относно грешката. Или по друг начин казано да може всеки да си опише проблема и решението му свързано с тази грешка, това мисля че ще е доста полезно, както и снимков материал.

Коментар

Първоначално публикуван от ortomortoduk Преглед на мнение
                                Jeep Grand Cherokee е модел 1999-та година 4.7 V8 и в моят случай това с 3 или 5 завъртания на ключа за съжаление не се получава
                                Става си, щом е с OBD II - от 01.01.1996 г. насам. Ето тук е описано: http://www.wjjeeps.com/faultcodes.htm#SYSTEMS
                                Завъртете ключа за запалване, докато светне цифровият дисплей на километража, върнете (изключете от контакт) и повторете това три пъти (On / Off - On / Off - On / Off - On). На четвъртото включване и оставане в позиция "ON" показанията на одометъра ще бъдат заменени с кодове. Ако не са налице грешки, тогава ще се появи надпис "Done"
                                И аз имах някакви проблеми в началото и не искаше да ми го прави, тогава го пробвах при натиснато копче за нулиране на пробега и проработи. Сега си го прави и без да държа това копче. Има значение колко бързо се прави - там в рамките на 3 секунди макс. между включванията - във всички случаи преди да чуеш "CHIMES" - звукът като камбанка, който се чува при стартиране на двигателя. Дрънне ли дори веднъж, докато връткаш ключа - закъснял си с изключването и трябва да пробваш пак.
                                При еднократно даване на контакт, без да върти стартера и с натиснато копче за нулиране на пробега, си тества уредите на таблото - така можеш да провериш дали всички индикатори са в изправност и дали всички лампи (ABS, MIL, позиции на раздатката и т.н.) светят.

Като обяснявах това на един познат с Мерцедес CLK 2004 г., той реши да пробва на своята кола - чу се бясно дрънчене на зумери, разсвяткаха се лампи по таблото и четирите прозореца на колата му се отвориха едновременно до долу Грешки "не му изписа".
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X