Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Страничен наклон на предно колело

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Страничен наклон на предно колело

Здравейте,
    имам следния въпрос. Имам '96 Чероки, на което страничния наклон на предно дясно колело е по-голям от стандартния, които е отрицателен (в моя случай е по-голям с ~1 градус - горната част на гумата е по-навътре от долната). Няма проблем с износването на гумите или "теглене" настрани, по-скоро ме дразни чисто визуално.
    От това, което разгледах по нет-а има два варианта за коригиране.

Вар. 1 с подложка която да промени ъгъла на главината (в случая тя е изработена в един възел с лагера и се държи с три болата) или
    Вар. 2 с шарнир, който има изместен център (т. нар. Adjustable Ball Joint) и от къде мога да намеря такова нещо

Благодаря ви за помощта
    YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
    XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
    WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
    KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

До: Страничен наклон на предно колело

Добре, искам да попитам някой може ли да ми съдейства за доставка на този продукт?
    http://www.napaonline.com/masterpage...ont+Suspension

Коментар

Да не те плаша, но при Чероки този наклон си е зазаден фабрично и не се поддава на корекция....така че ми прилича на крив мост цялата работа. Ако си от София най-добре ще е да го видя и да ти кажа от тук нататък какво да правиш.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Да не те плаша, но при Чероки този наклон си е зазаден фабрично и не се поддава на корекция....така че ми прилича на крив мост цялата работа. Ако си от София най-добре ще е да го видя и да ти кажа от тук нататък какво да правиш.
        Така е, не подлежи на регулиране, но има начин да се компенсира ако е в малки граници. (мисля, че предлагаха шарнирни болтове които могат до компенсират до около 2 градуса - страничния наклон или надлъжния)
        Само да попреминат жегите и непременно ще ти се обадя да го погледнеш.

Коментар

Първоначално публикуван от klamat Преглед на мнение
          Така е, не подлежи на регулиране, но има начин да се компенсира ако е в малки граници. (мисля, че предлагаха шарнирни болтове които могат до компенсират до около 2 градуса - страничния наклон или надлъжния)
          Само да попреминат жегите и непременно ще ти се обадя да го погледнеш.
          Ти хубаво ще го коригираш донякъде, обаче помисли ли че за да е застанало така, вилката на моста се е изкривила (някой преди теб е направил мнооого хубав скок) и сега освен че горния край е навътре и съосноста на главината и на дифа вътре се е изменила. Съответно разликата се убира от луфта на шлиците на полуоската, но така товариш всичко и то бавно и сигурно ще се разбие. Обаче не трябва да изпадаш в паника, моста е стоманен и се поддава на изправяне доста успешно (пробвано е лично от мен), така че ако намериш читав майстор ше си решиш проблема.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Монтаж с картинки за промяна на кастора.

http://www.madxj.com/MADXJ/technical...balljoints.htm

Коментар

http://www.madxj.com/MADXJ/technical...balljoints.htm[/QUOTE]

Точно това беше "библията" за моя случай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X