Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помоля за "разузнавателна"информация (относно наличие на ABS софтуер)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да помоля за "разузнавателна"информация (относно наличие на ABS софтуер)

Здравейте. От повече от 2 години имам проблем с ABS-а на Черока (4.0 / 1992 г.) Предполагам не е нужно да го описвам , целта на питането ми не е да се направи дистанционна диагностика. За тези 2 години в Бургас и региона посетих 17 възможни "лечителя" (вкл. и Дарс Ауто) . Навсякъде ударих на камък. Причина - конкретно на моя Черок ABS-а не бил нито "Бош" , нито "Бендикс" ами "почти екзотичния АТЕ" (така се изразиха общо взето "лечителите").
    И като така - софтуер няма. И в допълнение - буксата за закачане към компютър била още-по нестандартна някаква. Накратко излиза , че по лесния и бърз начин в Бургас няма да стане. По трудния и бавен, от тези 17 , двама се навиха и си играха , проверяваха датчици , гривни , окабеляване , връзки и пр. с резултат равен на - "Ми май не е от там." (другите 15 отказаха да се занимават). И така ето вече за какво иде реч :
    1) В тази тема - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=12615 прочетох следното :
    "а jeep закачат в Стара-Загора в двора на СБА момчето се казва Сашо и е още на влизане в дясно,успех и пиши да видим от какво е". Това обаче е писано преди 4 и половина години и естествено от тогава до днес може да са се сменили един милион неща. Та ако по някаква чудодейна случайност колегите от Стара Загора знаят нещо актуално за въпросния човек (Сашо) - местонахождение , телефони и пр. - моля да споделят . (За жалост в Стара Загора не познавам никого и няма кого да помоля да прескочи на място и да провери какво що).
    2) Ако който и да е колега се сеща за човек (независимо къде в България) който притежава или МОЖЕ БИ притежава подходящ софтуер за тази загадъчна система "АТЕ" надявам се няма да има нищо напротив да сподели малко информация.
    Благодря за отделеното време и безаварийно на всички.

От: Да помоля за "разузнавателна"информация (относно наличие на ABS софтуер)

Ще ти дам тел. на приятел, който може да ти помогне. Има и софтуер, който ти трябва, питах го предварително да не се изложа... 0889795984 Боби. Звънни му и се разберете, кажи че Тихо ти е дал тел. Успех
    GRAND 3.1 за кеф
    А 3 1.8 5v за адреналин
    VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Благодаря

Благодаря. Ще го потърся , но не утре , че нали го дават петък 13ти.

Коментар

Колега, опиши малко симптомите.
        По принцип ATE TEVES се използват на много автомобили
        На моето 96 XJ 4.0 ABS (АТЕ) се "чете" през OBD буксата (със SNAP ON MT2500).
        При мен имаше проблем със силно оксидирала букса за връзка със задните датчици и сензора (куплунга се намира на кожуха от лявата страна - писал съм в отделна тема).
        YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
        XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
        WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
        KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Относно:Klamat

Здравейте колега , ако не ме лъже паметта и на едно доста далечно назад във времето мое питане се постарахте и отговорихте. Така че мерси за съпричастноста. Що се касае за симптомите на ABS-a:
          1. Решава си и в произволен момент почва да "стачкува". Понякога е на 26-тата секунда , понякога е на 45-тата минута след потеглянето и светва "Check antilock".
          2. На хубава (по БГ стандарти ) настилка като светне и няма угасване. Обаче колкото е по-друсащ пътя толкова по-скоро алармата изчезва.
          3. Гола на Стоичков 1994 срещу Мексико всички го помним. Винаги когато тази смрад "Check antilock" НЕ свети , като му стъпя на педала на спирачката, почва да ме рита все едно Стоичков безброй пъти в секунда го шутира във вратата на Кампос.
          4. Но ако свети и само да го чукна (педала) , почва едно пързаляне дето и Албена Денкова не го може.
          5. Последния симптом го обяснявам с пример : Карам близо до училище , карам с около 40 така казва знакът. Движа се по инерция , за всеки случай кракът ми е в готовност на спирачката БЕЗ да натискам, просто седи там и чака недай си Боже да не би случайно , някой от страни много рязко, да не вземе да ..... Пътят е сух. И ей така изведнъж, от само себе си, педалът на спирачката почва да ме рита но джипът не спира, движи си се най-нормално , просто все едно педалът се грижи да не задрямам. И след 5 секунди чак - засветва "Check antilock"

Това са накратко симптомите. Тези симптоми 2 години ги обяснявам на 17 " топ-експерти" в Бургаско , за някои от тях се твърди , че били сред най-добрите в България да ти направят примерно чип тунинг на американски автомобил.Е накрая и такъв албански реотан като мене загря най-сетне да потърси помощ някъде по-другаде . Все пак хората кацнаха на Луната през 1967 ако не бъркам, чак пък толкоз един ABS на един Черок да не може да се разгадае?

Коментар

Най-простото, което можете да направите е да проверите сензорите на колелата и всички връзки.
            Прилагам ABS.pdf електрическа схема на ABS за да се ориентирате.
            Последно редактирано от klamat; 13-01-12, 08:17.
            YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
            XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
            WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
            KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X