Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подмяна на преден мост, с от на друга марка автомобил?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подмяна на преден мост, с от на друга марка автомобил?

Здравейте колеги. Интересува ме дали на ГЧ 5.2 може да се постави преден мост от примерно Нисан Патрол или Тоъота ЛК?
    Идеята е възможноста за изключване не предното преаване чрез хъбовете. По този начин очаквам джипа да стане още по пъргав, както и разхода да падне, и то доста.

Някой да е чувал за подобна гимнастика?

Благодаря ви!

От: Подмяна на преден мост, с от на друга марка автомобил?

Грандът 5.2 не беше ли с междуосев диференциал? Докато не го махнеш, разходът и динамиката няма да се променят забележимо, а после ще трябва да преговаряш със задния диференциал да носи самичък тези 5.2л. И даже да постигнеш с него някакво условно съгласие (не знам дали е лесно при jeep), на потегляне ще буксуваш повече, отколкото ще ускоряваш.

Иначе, ако е за самоцелното откачане на предния мост, има и по-лесни варианти от присаждане на толкова голям не-родствен детайл като преден мост.
    Последно редактирано от Ясен; 02-01-12, 12:42.

Коментар

Колега, щом мотор 5,2 на джип ти се струва слаб и муден-по-добре продавай гранда, и вземай БМВ. Или Хонда, и те са бегачки.
      Джип каквото и да го правиш-няма да започне да бяга като наточена пистарка.
      Те джиповете имат друго предназначение, не да дрифтят и да късат до следващия светофар...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Невъзможни неща няма. Всичко е въпрос на време и пари. Но и аз съм на мнение, че идеята е лишена от всякакъв смисъл и логика.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

прави се чрез смяна на раздатката, не на предния мост

колко, мислиш да икономисаш? няма да е повече от литър, да знаеш! я по-добре смени гумите или направо джипа за едно дуранго 5,9 то си е парт тайм

Коментар

Моста на Гранда е с ляво стоящ диф ...
            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Абе имам чувството, че нещо става..?!! Вече не минава и седмица, и се появява някой с подобно питане! То не бяха сваляния на предния кардан, смени на предни мостове..?!! Абе хора, кой ви излъга, че да караш 4х4 е евтино удоволствие (за карането на автомобил V8 да не говорим въобще)..?!! Вече се чудя що за порода сме ние българите..?!! Няма да се свършат тия дето се опитват да "опрашат" дявола във въздуха! Към колегата пуснал темата - и да успееш да присадиш някакъв мост (от Жигула примерно - да е по-лек ), махнеш предния кардан и изхвърлиш седалките, жената и децата - икономията която ще постигнеш ще е максимум 2л./100 км., а ускорението ще се подобри в рамките на половин секунда максимум (стига да можеш да го вкарваш във пътя въобще и да издържат задния диференциал, полуоските, каретата и т.н.). Това ще ти струва един кашон пари, защото невъзможни неща няма! Въпроса е колко време ще избиваш вложените средства от постигнатата икономия на гориво, защото динамиката на возилото което караш се определя основно от скоростната кутия - демек ще трябва да я сменяш и нея (ако не я смениш, ще я опечеш и пак ще я смениш), което е още един кашон пари..?!! Като ви се карат бегачки, що си купувате джипове..?!!

Коментар

Аз ще го кажа по друг начин - задния мост няма да издържи на въртящия момент..... Та затова хем тие мотори идват с ДАНА 44, като задния мост, хем с фуллтайм раздатка.....

Расхода и пъргавина, казваш...... Ако искаш да е пъргав - при всички положения няма да е икономичен..... Даже и на дядо жигулито като му дадеш газ до ламарина - хем върви, хем гори..... Така че престани да го насилваш и го карай кротко. После ще кажеш с колко му е паднал расхода.....

Можеш да му подобриш "пъргавина" като му сложиш максимално малки, като размер гуми. И максимално тънки - за икономия.....
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Само внимавай да не се увиеш около някои стълб с тая "бегачка",или да претрепеш някои!!!!
                  Подкрепям напълно Мартин!

п.с
                  Сбъркал си форума.
                  поздрави

Коментар

А защо като изключиш предния мост колата ще харчи по-малко? в смисъл става по-малка колата или? И аз мисля, че фирми като JEEP ТОЙОТА И др. с разработки от няколко десетилетия са доста тъпи и не са се сетили да махнат тоя преден мост, мисля че най-добре да наемат Бай Ганя за главен разработчик и индЖинер да им обясни ка са праат тия работи. Друга добра идея за намаляване на разхода е да махнеш двигателя и да сложиш от запорожец със сигурност ще падне много разхода.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                      А защо като изключиш предния мост колата ще харчи по-малко?
                      Тя обективно ще харчи по-малко, защото ще се харчи енергия за въртене на по-малко железа. Само че основната разлика в разхода на фултайм и парт-тайм машините е в допълнителната зъбна двоица (най-често даже две зъбни двоици) на раздатъчната кутия. Спрямо загубите там, това върти ли се или не предният мост е дребна загуба.

Коментар

[QUOTE=Ясен;1721495]"Тя обективно ще харчи по-малко, защото ще се харчи енергия ..."

Не, не. Няма да харчи по - малко , защото енергията ще отива в боксуване на задните колела.

Колегата май има превид подобряване на динамиката , но не като линейно ускорение на автомобила, а като достигане на максимално показание на скоростомера от място!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                          Аз ще го кажа по друг начин - задния мост няма да издържи на въртящия момент..... Та затова хем тие мотори идват с ДАНА 44, като задния мост, хем с фуллтайм раздатка.....
                          Пропускаш сцеплението на заводските колелца с пътя. Няма как да превишиш въртящия момент сериозно. Много преди да счупиш моста ще започне да буксува. А колкото до заводските колелца с които е тоя джип Дана 44 е повече от достатъчен. Въпроса е да няма трактористки изпълнения или пък 35-ци ама едва ли, защото човека точи бегачка, а не джип
                          My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Сцеплението на слик за драг с асфалта не е за пренебрегване.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Абсолютно е за пренебрегване при заводския размер колелца. Пък и едва ли точно този джип ще бъде оборудван някога със сликове. Виж с гуми в състояние "слик" по може, но пък те са с едни други параметри по отношение на сцеплението
                              My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X