Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отново проблем

Здравейте. Честита Коледа на всички.
    Сигурно някои от вас са запознати със сагите около моята джипка. Напоследък отново не ме слуша. От доста време насам не ми работи автопилота. Това както и да е. От два месеца насам ми светят постоянно лампите "ABS" и "Brake". Днес гледам, че не работи одометъра/тахометъра (онуй, дето показва колко километра е изминал автомобила). Принципно черо-то си работи екстра, но тия неща ме дразнят.
    Доколкото се поразрових проблемът е масов с черокитата набол 2004-2006 г.
    Приемам предложения за отстраняване на възникналите проблеми.
    Поздрави.
    Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
    Nissan Almera N16 2.2 DI
    LZ1MAS

От: Отново проблем

Интересно...не съм срещал подобен прблем по форумите. Какво имаш предвид пд набр 2004 - 2006....модел 2002 или модел 2005?
    След като си открил някакво инфо за този проблем...не се ли споменава за решение?
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Здравей Тодор,
      Проблемът е масов в Щатите с джипки като нашите, моделни години 2005-2006. Круиз контролът спира да работи, светват лампите за ABS и ръчна спирачка/ESP, за моделите 2006 г., спира отчитането на изминатите километри. Доколкото разбрах проблемът може да е всякакъв - от повреден сензор за скоростта, който се намира в предния диференциал до скъсано кабелче. Играчка е голяма. Лошото е, че, както пишат собствениците на KJ, дори и след смяна на сензора за скоростта проблемът не изчезва. Накрая ще махна бушона за ABS и ще се оправят нещата.
      Поздрави.
      Nissan Almera N16 2.2 DI
      LZ1MAS

Коментар

Аха...твоя е от по-новите след фейслифта. Защо не се отбиеш при Влади в Дружба. Той е със същия - да се вдигне и да се огледа. Звучи ми малко странно, че различни причини вдят до еднакви симптоми, но вероятно хората, които са го написали имат опит. Колкото до лампата на ABS-a...убеден съм, че тя свети на 70% от колите в BG.

Коментар

Не дава ли някакви грешки при "номера-с-три-пъти-въртене-на-ключа" ?
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ще пробвам да видим какво ще излезе....
            Nissan Almera N16 2.2 DI
            LZ1MAS

Коментар

За да не отварям нова тема, мисля да се оборудвам с едно трип-компютърче-OBD скенер ScanGauge II: http://www.amazon.com/ScanGauge-Auto...pr_product_top

Мислите ли, че си заслужава?
              Поздрави.
              Nissan Almera N16 2.2 DI
              LZ1MAS

Коментар

Имаше обширна тема по въпроса - мненията бяха много противоречиви...
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Мхм, няма да се купува таквоз. Не работи на Jeep Cherokee/Liberty CRD.
                  Nissan Almera N16 2.2 DI
                  LZ1MAS

Коментар

Ти нали си от Младост? Аз съм в Слатина. Мини някой ден да ти покажа аз какво си купих за 35 лева с транспорта от Тайван. Работи прекрасно...чете и трие грешки. Разбира се когато се установи и проблема де.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                      Ти нали си от Младост? Аз съм в Слатина. Мини някой ден да ти покажа аз какво си купих за 35 лева с транспорта от Тайван. Работи прекрасно...чете и трие грешки. Разбира се когато се установи и проблема де.
                      Колега, покажи го и тук, не вярвам някой да има нещо против. За какви коли става?

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                        Колега, покажи го и тук, не вярвам някой да има нещо против. За какви коли става?
                        Здравей. Прилагам снимки на машинката. Взимах я миналата година от някой от e-bay-ите. Пристигна за около седмица в пощата...изпратено като подарък. Има и диск с няколко вида софтуер (реално това е важното), но все са някакви trial или crack версии и човек трябва да си потърси подходящата за него програма. Принципно го дават за всички OBDII, но аз съм го прбвал само на моята машина и на един Мерцедес. Разбира се няма нищо общо с професионалните четци, но за 35 лева си е прекрасно...особено предвид факта, че за триене на грешка ти взимат 50 лева по сервизите.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:OBD1.jpg
Прегледи:1
Размер:59.8 КБ
ID:5330940Натиснете снимката за да я уголемите

Име:OBD2.jpg
Прегледи:1
Размер:75.1 КБ
ID:5330941
                        Та предвид този факт няма нищо за хвалене, но дано съм помогнал.
                        PS: За съаление съм деинсталирал софтуера и не мога да пусна Print Screen, но мисля в E-bay описанието има доста.

Коментар

Тоше, благодаря за поканата. Ще се възползвам, но след Нова година.
                          Впрочем, във форума на LostJeeps.com дават като причина за счупен автопилот неработеща крушка на стоп-светлината: http://www.lostjeeps.com/forum/phpBB...hp?f=5&t=62466
                          Nissan Almera N16 2.2 DI
                          LZ1MAS

Коментар

Неработеща стоп-крушка (ама аз съм карал с тотално счупен стоп, пък ми е работил круиза), неработещ или нерегулиран brake-switch или както се казваше онзи прекъсвач за стоповете, който е под педала на спирачките (щото нали като пипнеш спирачката изключваш круиз-контрола), вакуумното резервоарче - вакуум командва позициите на "духане" в купето и круиз-контрола. За brake switch-а обаче дава грешка при четенето им. Ти така и не написа дали ти дава нещо като грешка ?

Коментар

mordo
                              във форума на LostJeeps.com дават като причина за счупен автопилот не работеща крушка на стоп-светлината
                              По-скоро, както написа и Bogoljub Gagic проблем за круйз контрола е, ако не работи brake-switch-а /стоп машинката/. При движение със задейства круйз контрол, при натискане на спирачка круйза се изключва.А ако brake-switch-а не работи, това няма как да стане. Затова и ECU-то записва съобщение за грешка при проблеми с brake-switch-а, а даже машинката я дават и за еднократна употреба. В една съседна тема onufriz е описал как се калибрира при сваляне или подмяна. Колкото до ABS-а - огледал ли си датчиците на колелата /два отпред на всяко колело и един на задния мост/. Възможно е някой кабел да е прекъснат, някой датчик или гривната на полуоска отпред да са зацапани и т.н. И няма да е лошо първо да направиш една диагностика за да се прочетат точно какви грешки са записани и по това да се ориентираш къде да търсиш проблема.
                              Успех!
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X