Обява

Свий
Няма добавени обяви.

премахване на преден кардан,Гранд Чероки 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• премахване на преден кардан,Гранд Чероки 4.7

Здравейте имам Гранд Чероки 2000г. 4.7.Ще има ли проблем ако махна предния кардан,който отива към предният мост?
    Или по добрия вариант е да си търся друга секторна,която отделя задвижването само на 2Н,4 (алл тайм), и така нататак?

От: премахване на преден кардан,Гранд Чероки 4.7

По- добре го продай си вземи БМВ 3-ка и си го карай на задно!
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Явно се бориш за разход, но премахването на предния кардан няма да снижи чувствително разхода. Някакъв ефект би могъл да постигнеш ако използваш автоматични или ръчни хъбове, които да "разкопчават" колелата от полуоските. Мяркал съм май такива за стария Дана 30. Не ти препоръчвам обаче варианта на YJ. Освен това не е съвсем ясно как ще се държи 4х4 системата ти при разкопчани полуоски.

Ако все пак не съм познал мотивите ти, то ще е добре да уточниш защо искаш да го правиш.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Мой приятел имаше проблем с раздатката на WJ и за около 2 месеца беше свалил предния кардан ефекта беше, че намали разхода с около 1 литър /100 км. След ремонта на раздатката си сложи на място и кардана.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Peci MadDog Преглед на мнение
          Здравейте имам Гранд Чероки 2000г. 4.7.Ще има ли проблем ?....
          Това е един от серийно най-"насъсканите" джипове които съм карал, и да го скопяваш ми е непонятно......Какво искаш да постигнеш като краен резултат? Къде е проблема и пиши от къде си!
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Peci MadDog Преглед на мнение
            .Ще има ли проблем ако махна предния кардан,който отива към предният мост?
            ....Точно започва сезонът,в който няма да имаш никакъв проблем,ако махнеш кардана!.
            .....Слагай Газов инжекцион и си остави кардана.....Не се излагай!
            Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Ако па земеш та манеш и задния кардан-ептем икономичен ще стане!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Това е един от серийно най-"насъсканите" джипове които съм карал, и да го скопяваш ми е непонятно......Какво искаш да постигнеш като краен резултат? Къде е проблема и пиши от къде си!
                Като му скочих на педала за газта първоначално започнохо да буксуват задните колелета, а после и предния мост, усетих силен удар в гърба от седалката. Така зверски на асвалт съм го настъпвал само 1 път-преди да го купя.

Само не знам, като е с куадра драйв и откачен преден кардан няма ли бързо да се износят геродисковете в раздатката.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

На Нивите махат предния кардан за да вият по-малко. Дали си на задно само или 4х4 разхода е един и същ, това е яка заблуда, какво се постига при откачане на предния кардан остават да се въртят всичките чарколяци, демек полза 0. На тойотката си е постоянно зацепено пък е с един от най-ниските разходи. Не прави глупости колега.

Коментар

Сваляш и караш.Проблем няма.Ако кардана е здрав много хора ще проявят интерес.
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

И аз да ти кажа да не правиш простотии, ако вече не си го разбрал от предните мнения. Спестените пари от гориво ще ти стигнат за няколко бири, които ще изпиеш докато чакаш майстора да види защо това или онова не работи, или по-вероятно докато чакаш пътната помощ да те изтегли от някоя пряспа.
                      Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Да не споменаваме, че на сегашния сняг, Черока не може да тръгне само на задно и ще се умааш на първия завой

Коментар

Както каза ssspeed за нас няма проблеми, ама ако ще махаш и други работи пиши овреме, може пък някой да има интерес...
                          Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Не се занимавй с глупости бе! Те хората гледат дали колата има кардан като я купуват, тище го махаш
                            R 727cc BB KIT
                            ZJ V8
                            WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                              .... Те хората гледат дали колата има кардан като я купуват,....
                              Гледат маке.... Вчера ми звъни един госпдин, купил си "Гранд" нов внос от Холандия, и понеже там (според продавача) било забранено да има два кардана, махнали предния, но той си купил колата, купил си и кардан и го сложил, а тя вече нИше дъ'откине що' ........
                              П.П. Ще му помогна де, но ми стана смешно, от времето на колите на "баба пенсионерка", или "на монахините", не бях чувал по-весела джамбазка история
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X