Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Резервна гума "писалка" за Grand ZJ или Cherokee XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Резервна гума "писалка" за Grand ZJ или Cherokee XJ

Здрасти , не става.
    А джипа така го взех, не съм виждал в друг такава.
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Жалко... не ги е срам хамериканците да правят различни джанти на "еднакви" коли.. Оптимистичното е, че щом има за ZJ би следвало да има и за WJ... Продължам търсенето, че засега това е най-практичния вариант за повече място у багажника с кризисен бюджет....
      Поздрави!
      WJ 99 4.7 V8

Коментар

При WJ резервната гума е във вдлъбнатина /легло/ в пода на багажника и има място за пълноразмерна гума с джанта. Затова и резервната за тях си е стандартна. По-вероятно е да се намери такава тясна гума /"патерица"/ за моделите, при които резервната гума е изправна от едната страна вътре в багажника. Там тя пречи и евентуално се търси начин за освобождаване на място. Но пък при тези модели /ZJ; Cherokee XJ/ PCD е 5х114.3 а при WJ е 5х127.

Последно редактирано от Алекс Маринов; 27-01-12, 17:13. Причина: добавени снимки
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Номера е че там им слагат газовите бутилки на WJ-те и гумата няма къде да седи .
          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Понякога забравям, че аз съм с дизел а колегите с бензинови агрегати. При мен и резервната гума е отвън на вратата, та съвсем по друг начин разсъждавам..... Sorry!
            P.P. Представям си как ще изглежда моя, ако закача отзад една такава тънка гума - "патерица", вместо щатната.
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
              Здрасти , не става.
              А джипа така го взех, не съм виждал в друг такава.
              И моят ZJ е с такава "патерица".
              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

"..........По-вероятно е да се намери такава тясна гума /"патерица"/ за моделите, при които резервната гума е изправна от едната страна вътре в багажника........"

Абсолютно си прав колега Алекс Маринов...не се бях замислял, че при WJ хората са измайсторили удачно място за пълноразмерна резервна гума. Нооо ларж-американците не са се светнали, както колегата Жоро отбеляза, че сиромах - българите ще го припознаят като място на газовата бутилчица..

Май надеждата ми да намеря такава патерица за WJ угасна... но това е стимул да се замисля за по-генералното ми първоначално решение - връщането на бездомната резервна гума на мястото й, като газовата бутилчица -май ще са две малкички тип пура - отидат отдолу, от двете страни на карданния вал /със съответните му защити от поне 3мм ламарина, топлоизолация и т.н. проекта засега е идеен, защото няма и изпълнител/ .... вдъхнових се от един колега, който е извършил подобна манипулация на фронтера и според него е станало много удачно...
                WJ 99 4.7 V8

Коментар

Дамм това е решение. Аз сложих 25 литров резервоар и 55 литрова бутилка , на мястото на оригиналния резервоар. И съм адски доволен. Сега махам и патерицата (утре пътува за Велинград) и слагам стойка за гумата отвън. Най- после ще ми е празен багажника

тел. 0897818449

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X