Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подмяна корите на седалка Гранд Чероки WJ 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подмяна корите на седалка Гранд Чероки WJ 4.7

Здравейте колеги,

имам следния проблем (по-скоро дискомфорт) и предполагам, че и други колеги са се сблъсквали с него. Шофьорската седалка е малко по-смачкана от страната на вратата като резултат от многото слизания и качвания. На кратки разстояния не е проблем, но на дълъг път си е неудобство тежеста на водача да не е разпределена равномерно и малко уморява мускулите на гърба. Седалките са кожени, ел.регулируеми, с памет и подгряване и въпроса ми е има ли начин да се подмени пяната (дунапрена) на шофьорската седалка без да се прецака подгряването или нещо друго.
    По темата съм пълен лаик и нито знам как се сваля кожата нито какво представлява дунапрена отдолу. Джипа е с десен волан, така че евентуално бих могъл да ползвам корите на пасажерска седалка от джип с ляв волан (по-запазени са пасажерските). Ще съм благодарен за всякакви идеи и препоръки и евентуално майстори в околността на София които биха могли да се справят с този проблем. Имам в предвид хора които са го правили, а не които ще се научат на моята седалка Благодаря и приятен уикенд на всички.

Тони

П.С. Сега като се замисля, би било вариант за мен и просто да разменя пълнежа на дясната и лявата седалка тъй като пасажерската ми е отлична, така че препоръки и идеи в тази посока също са добре дошли. Облегалките имат ли подгряване и може ли поне тях да ги разменя целите без да се разкомплектоват?

От: Подмяна корите на седалка Гранд Чероки WJ 4.7

Ще следя темта с интерес че и при мен е същата работа, ама май няма развитие засега.
    0899278323-0877500798

Коментар

Проблема е никакъв, но трябва да се направи от читав тапицер-сваля се седалката, разтапицира се, подлепя се нов полиуретан, укрепва се и накрая се изпъва.Не ти препоръчвам да го правиш сам.
      Ако приемеш съвета ми ще ти дам телефона на един от най-добрите и съвестни тапицери на ЛС за да не е, като реклама тук.
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първо обаче провери цената на читава такава седалка от морга (със същата кожа), че като нищо ще се окаже по-евтина от ремонта при тапицер...
        Личен опит!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          Проблема е никакъв, но трябва да се направи от читав тапицер-сваля се седалката, разтапицира се, подлепя се нов полиуретан, укрепва се и накрая се изпъва.Не ти препоръчвам да го правиш сам.
          Ако приемеш съвета ми ще ти дам телефона на един от най-добрите и съвестни тапицери на ЛС за да не е, като реклама тук.
          Може ли и на мен едно ЛС с телефона на човека...? Благодаря предварително...
          GRAND 3.1 за кеф
          А 3 1.8 5v за адреналин
          VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
            Първо обаче провери цената на читава такава седалка от морга (със същата кожа), че като нищо ще се окаже по-евтина от ремонта при тапицер...
            Личен опит!
            Проверих по няколко морги, но където имаше седалки продаваха целия салон комплект. Освен това моята джипка е 60th Anniversary Edition и е със специален цвят кожа, но това не е проблем в случая тъй като моята кожа си е супер запазена, просто полиуретановата кора отдолу се е смачкала. Благодаря на Пламен за телефона на тапицера. Ще му се обадя другата седмица и ще направя нещата още по-лесни за него, просто ще го накарам да смени корите на лявата и дясната седалка. По този начин няма да се притеснявам дали новите кори ще са със същата форма, дали ще паснат и т.н. Ще има ъпдейт когато имам някакъв резултат по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
              Личен опит!
              Хора (и тапицери) всякакви!
              Ремонта при тапицер може да излезе по-скъп от седалка втора употреба единствено, ако се претапицира цялата седалка с качествена естествена кожа с ръчен лицев шев!
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                Хора (и тапицери) всякакви!
                Ремонта при тапицер може да излезе по-скъп от седалка втора употреба единствено, ако се претапицира цялата седалка с качествена естествена кожа с ръчен лицев шев!
                сам го каза, но ще те поправя... хора и мнения всякакви!
                просто споделих личният си опит!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X