Здравейте! Вчера сутринта ми светна "check engine-a" изкара ми код "P0161 O2 Sensor Heater Circuit" това е ламбда сондата така ли? Какво следва от тук и как да разбера коя точно сонда е че те май са 4бр. Моля за съвет каква сонда и от къде да я взема и проблем ли е ако остане така? И другия въпрос ми е относно гумите понеже отпред са чисто нови зимни а отзад са доста зле и освен това са различни предните и задните та има ли проблем че са различни ми е въпроса и мога ли да сложа пак различни или трябва да са 4 еднакви? Благодаря предварително!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за гуми и ламбда сонда?
Свий
X
-
От: Въпрос за гуми и ламбда сонда?
Първоначално публикуван от giovanni66 Преглед на мнениеЗдравейте! Вчера сутринта ми светна "check engine-a" изкара ми код "P0161 O2 Sensor Heater Circuit" това е ламбда сондата така ли? Какво следва от тук и как да разбера коя точно сонда е че те май са 4бр. Моля за съвет каква сонда и от къде да я взема и проблем ли е ако остане така? И другия въпрос ми е относно гумите понеже отпред са чисто нови зимни а отзад са доста зле и освен това са различни предните и задните та има ли проблем че са различни ми е въпроса и мога ли да сложа пак различни или трябва да са 4 еднакви? Благодаря предварително!!!
Преди да тръгнеш да сменяш ламбда сонда, вземи да си провериш бушоните.
Какво означава, че гумите са различни? Различна марка, шарка или различен размер?Ние не сме неутрални!
-
Извинявам се за неточното обяснение!Става въпрос за Grand Cherokee WJ 4.7. А за гумите отпред са GT Radial 245/70/16 китайски някакви те са новите а отзад са Nokian пак 245/70/16 шарката е доста сходна но са позаминали и е желателно да ги сменя преди да е паднал сняг. За размера ясно че трябва да е един и същ но не ми е ясно дали трябва и 4-те задължително да са една и съща марка и една и съща шарка. Благодарско за съвета за бушоните ще ги погледна след малко.
Коментар
-
Принципно за всеки един автомобил ще те съветват за еднаквост на размера и шарката. Това е особено критично в режим 4 х 4. Дори в ръководството на моя Jeep пише, че гумите трябва да се "въртят" на всеки 10 000 км. Ако можеш да си го позволиш - направи го.Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD
Коментар
-
А някой дали може да ми каже кой(кои) са бушоните за ламбда сондите че търсих но нещо не мога да намеря инфо?
Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнениеПринципно за всеки един автомобил ще те съветват за еднаквост на размера и шарката. Това е особено критично в режим 4 х 4. Дори в ръководството на моя Jeep пише, че гумите трябва да се "въртят" на всеки 10 000 км. Ако можеш да си го позволиш - направи го.Последно редактирано от Чавдар (V93); 23-11-11, 09:12.
Коментар
-
Първоначално публикуван от giovanni66 Преглед на мнениеА някой дали може да ми каже кой(кои) са бушоните за ламбда сондите че търсих но нещо не мога да намеря инфо?
Описание на бушоните ще намериш тук. И поначало този сайт е много добър източник на информация за WJ
При мен (WJ 4.0) проблем с ламбда сондата беше предизвикан от изгорял бушон №16
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
Коментар
-
Първоначално публикуван от giovanni66 Преглед на мнениеЗа жалост всички бушони на блока под предния капак са здрави и ще се стигне до смяна на сонда... някой може ли да ми препоръча каква сонда и от къде да я взема и има ли някакви пинизи при смяната или просто свалям старата и слагам нова? Благодаря!Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
0877стоидевет215–Радослав
Коментар
-
Слушай сега, аз смених две сонди, но пр мен се оказа че 4.7 е калифорнийски стандарт с 4 сонди.Провери ти с колко сонди си.Провери им номерата на сайта.След това се обаждаш на жоро_цска, ако ти откликне, се ровиш в рок ауто, намираш си сондичките, поръчваш си ги, пристигат ти и си ги монтираш.Или си ги поръчваш сам и т.н.
Успех
Чакай че, Радо ме е изпреварил за Рок ауто.Аз си поръчах от там през Жоро, (не ми разправяйте за реклама).Уредиха ме с Денсо два броя, по номер на часта от WJJEEPS.COM, сложени на калифорнийско изпълнение.До ден днешен(минали са над 6 месеца) няма никакви проблеми.Дори и на газ.Последно редактирано от Karlos; 26-11-11, 23:50.Grand Cherokee WJ 4.7 V8
Това е положението.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнениеЧавдар ти е дал връзка за сайта, в който има отговори на всичките ти въпроси (кой сензор къде се намира, как се сменя, Мопар-ските номера и т.н и т.н.). Ама, теб май те мързи и да четеш. Аз лично ти препоръчвам да сложиш оригинален. Поне 80% от мненията в Jeep форума са, да стоиш настрана от универсалните сензори. Аз миналата година сменях, и сложиш оригинален. Е, скъпо е. Ако искаш по евтино, пиши в темата за Рокауто и ще те уредят, сигурен съм. Поздрави и успех...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Karlos Преглед на мнениеСлушай сега, аз смених две сонди, но пр мен се оказа че 4.7 е калифорнийски стандарт с 4 сонди.Провери ти с колко сонди си.Провери им номерата на сайта.След това се обаждаш на жоро_цска, ако ти откликне, се ровиш в рок ауто, намираш си сондичките, поръчваш си ги, пристигат ти и си ги монтираш.Или си ги поръчваш сам и т.н.
Успех
Чакай че, Радо ме е изпреварил за Рок ауто.Аз си поръчах от там през Жоро, (не ми разправяйте за реклама).Уредиха ме с Денсо два броя, по номер на часта от WJJEEPS.COM, сложени на калифорнийско изпълнение.До ден днешен(минали са над 6 месеца) няма никакви проблеми.Дори и на газ.
Коментар
-
Въпроса с ламбдата е решен - старата не е читава и се изхвърля и се слага нова! Въпроса с гумите също тази 4-ка дето съм с нея в момента отива в мазето за резервен вариант и ще се търси 4-ка гуми но наи-вероятно по-голям размер! Благодаря на всички които ми обърнаха внимание и дадоха съвети! Темата оставям на модератора да прецени дали да се трие заключва и т.н.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар