Здравейте, реших да сменям антифриз. Според книжката трябва да се източи от пробката която е един болт на двигателя и от кранчето на радиатора. Намерих едно кранче на радиатора от шофьорската страна, отдолу, с чучурче. Може да се върти само на четвърт оборот, като сферичен кран. Обаче при завъртане не започва да тече нищо, даже не се намокря
Болта, който е малко над тръбите за маслото на скоростната кутия, е доста запечен, дали наистина и оттам се точи? Засега смених част от антифриза като го източих с маркуч от капачката на радиатора, ама само 2 литра излязоха. Споделете и как да промия системата, ако успея да го източа. Като се има предвид възрастта и състоянието на радиатора, мисля да е само с чиста вода? Мога и снимки да сложа, ако не се сещате за кое кранче и кой болт става въпрос.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да източа антифриза
Свий
X
-
От: Как да източа антифриза
Махаш долния маркуч и източваш радиатора. По съшия начин източваш и блока - през най долния маркуч който влиза в него. Махаш и термостата. После вкарваш маркуч с вода в най горната точка на двигателя и промиваш. По същия начин и радиатора. После връщаш всичко и сипваш 5-6 л. концентрат, доливаш с вода и пей сърце.
-
А след промиването замисляш ли се, че има опасност да протече от някъде? Все пак системата е стара, има отлагания какви ли не вътре, като ги измиеш- да не се окаже, че тези отлагания са запушвали разни течове тук там.
И още нещо - знаеш ли как да обезвъздушиш системата? защото ако не знаеш - по добре отиди в някой сервиз да ти сменят антифриза, да няма после въпроси от типа "защо загрява, защо няма парно", не дай боже - "защо прегря"
Колега не се обиждай от забележките ми, просто ако не си наясно- наистина по добре някой друг да го направи.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Абе и аз мислих да е с махане на маркуча, ама все пак хамериканеца нали го е правил за бели хора... Много кофти са навряни тия маркучи и скобата е неудобно завъртяна. Системата не е ли самообезвъздушаваща се, нали за това е преливното казанче? Като източих радиатора и казанчето после системата доста добре избълбука останалия въздух в казанчето и си взе допълнително течност?Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8
LZ1POP
Коментар
-
Хващай кранчето здраво с клещите и върти. И аз се чудех първия път като теб, и ме беше страх да го напъна. Само че, преди това трябва да се подготвиш с о-пръстенче, щото има голяма вероятност да се скъса. Всъщност аз говоря за WJ. Мисля че при теб няма да е много различно. Даже, тука някъде бях писал тогава какъв е размера на о-пръстена, ама сега не я намирам темата.Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнениеЗдравейте, реших да сменям антифриз. Според книжката трябва да се източи от пробката която е един болт на двигателя и от кранчето на радиатора. Намерих едно кранче на радиатора от шофьорската страна, отдолу, с чучурче. Може да се върти само на четвърт оборот, като сферичен кран. Обаче при завъртане не започва да тече нищо, даже не се намокря
Болта, който е малко над тръбите за маслото на скоростната кутия, е доста запечен, дали наистина и оттам се точи? Засега смених част от антифриза като го източих с маркуч от капачката на радиатора, ама само 2 литра излязоха. Споделете и как да промия системата, ако успея да го източа. Като се има предвид възрастта и състоянието на радиатора, мисля да е само с чиста вода? Мога и снимки да сложа, ако не се сещате за кое кранче и кой болт става въпрос.
П.П. Размерите на о-пръстенчето са 14 мм. вътрешен диаметър и 19 мм. външен.
Но пак да уточня, това е на WJ.Последно редактирано от Radosl81; 22-11-11, 11:11.Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
0877стоидевет215–Радослав
Коментар
-
Мислех, че пита освен "как да източиш антифриза" и как да промиеш системата:Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнениеАбе и аз мислих да е с махане на маркуча, ама все пак хамериканеца нали го е правил за бели хора... Много кофти са навряни тия маркучи и скобата е неудобно завъртяна. Системата не е ли самообезвъздушаваща се, нали за това е преливното казанче? Като източих радиатора и казанчето после системата доста добре избълбука останалия въздух в казанчето и си взе допълнително течност?
Няма как да стане без да разкачиш маркучите и да махнеш термостата. Сега, "това било навряно", "онова било завъртяно"! Като искаш съвет "как да стане", трябва да си подготвен психически и технически, че всичко по съвременните автомобили е навряно и завъртяно.Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнениеСподелете и как да промия системата, ако успея да го източа...
Коментар
-
Добре де, ще го разколача. Интересното е, че твоите съвети, които са почерпени явно от практиката, се различават от теорията на братята американци, и това ме кара да се чудя. Все пак в джипа възлите са доста по-достъпни от на някои други коли, дето дори не може да ги видиш
Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8
LZ1POP
Коментар
-
Колегата андро с това си вади хляба - сервиз 4х4х2Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнениеДобре де, ще го разколача. Интересното е, че твоите съвети, които са почерпени явно от практиката, се различават от теорията на братята американци, и това ме кара да се чудя. Все пак в джипа възлите са доста по-достъпни от на някои други коли, дето дори не може да ги видиш
Коментар
-
Знам, нали това казвам - че написаната теория се разминава с доказаната практика.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеКолегата андро с това си вади хляба - сервиз 4х4х2Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8
LZ1POP
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар