Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да източа антифриза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да източа антифриза

Здравейте, реших да сменям антифриз. Според книжката трябва да се източи от пробката която е един болт на двигателя и от кранчето на радиатора. Намерих едно кранче на радиатора от шофьорската страна, отдолу, с чучурче. Може да се върти само на четвърт оборот, като сферичен кран. Обаче при завъртане не започва да тече нищо, даже не се намокря Болта, който е малко над тръбите за маслото на скоростната кутия, е доста запечен, дали наистина и оттам се точи? Засега смених част от антифриза като го източих с маркуч от капачката на радиатора, ама само 2 литра излязоха. Споделете и как да промия системата, ако успея да го източа. Като се има предвид възрастта и състоянието на радиатора, мисля да е само с чиста вода? Мога и снимки да сложа, ако не се сещате за кое кранче и кой болт става въпрос.
    Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

От: Как да източа антифриза

Махаш долния маркуч и източваш радиатора. По съшия начин източваш и блока - през най долния маркуч който влиза в него. Махаш и термостата. После вкарваш маркуч с вода в най горната точка на двигателя и промиваш. По същия начин и радиатора. После връщаш всичко и сипваш 5-6 л. концентрат, доливаш с вода и пей сърце.

Коментар

А след промиването замисляш ли се, че има опасност да протече от някъде? Все пак системата е стара, има отлагания какви ли не вътре, като ги измиеш- да не се окаже, че тези отлагания са запушвали разни течове тук там.
      И още нещо - знаеш ли как да обезвъздушиш системата? защото ако не знаеш - по добре отиди в някой сервиз да ти сменят антифриза, да няма после въпроси от типа "защо загрява, защо няма парно", не дай боже - "защо прегря"
      Колега не се обиждай от забележките ми, просто ако не си наясно- наистина по добре някой друг да го направи.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Абе и аз мислих да е с махане на маркуча, ама все пак хамериканеца нали го е правил за бели хора... Много кофти са навряни тия маркучи и скобата е неудобно завъртяна. Системата не е ли самообезвъздушаваща се, нали за това е преливното казанче? Като източих радиатора и казанчето после системата доста добре избълбука останалия въздух в казанчето и си взе допълнително течност?

LZ1POP

Коментар

Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнение
          Здравейте, реших да сменям антифриз. Според книжката трябва да се източи от пробката която е един болт на двигателя и от кранчето на радиатора. Намерих едно кранче на радиатора от шофьорската страна, отдолу, с чучурче. Може да се върти само на четвърт оборот, като сферичен кран. Обаче при завъртане не започва да тече нищо, даже не се намокря Болта, който е малко над тръбите за маслото на скоростната кутия, е доста запечен, дали наистина и оттам се точи? Засега смених част от антифриза като го източих с маркуч от капачката на радиатора, ама само 2 литра излязоха. Споделете и как да промия системата, ако успея да го източа. Като се има предвид възрастта и състоянието на радиатора, мисля да е само с чиста вода? Мога и снимки да сложа, ако не се сещате за кое кранче и кой болт става въпрос.
          Хващай кранчето здраво с клещите и върти. И аз се чудех първия път като теб, и ме беше страх да го напъна. Само че, преди това трябва да се подготвиш с о-пръстенче, щото има голяма вероятност да се скъса. Всъщност аз говоря за WJ. Мисля че при теб няма да е много различно. Даже, тука някъде бях писал тогава какъв е размера на о-пръстена, ама сега не я намирам темата.

П.П. Размерите на о-пръстенчето са 14 мм. вътрешен диаметър и 19 мм. външен.

Но пак да уточня, това е на WJ.
          Последно редактирано от Radosl81; 22-11-11, 10:11.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

На вид кранчето е същото.

LZ1POP

Коментар

Абе и аз мислих да е с махане на маркуча, ама все пак хамериканеца нали го е правил за бели хора... Много кофти са навряни тия маркучи и скобата е неудобно завъртяна. Системата не е ли самообезвъздушаваща се, нали за това е преливното казанче? Като източих радиатора и казанчето после системата доста добре избълбука останалия въздух в казанчето и си взе допълнително течност?
              Мислех, че пита освен "как да източиш антифриза" и как да промиеш системата:

Споделете и как да промия системата, ако успея да го източа...
              Няма как да стане без да разкачиш маркучите и да махнеш термостата. Сега, "това било навряно", "онова било завъртяно"! Като искаш съвет "как да стане", трябва да си подготвен психически и технически, че всичко по съвременните автомобили е навряно и завъртяно.

Коментар

Добре де, ще го разколача. Интересното е, че твоите съвети, които са почерпени явно от практиката, се различават от теорията на братята американци, и това ме кара да се чудя. Все пак в джипа възлите са доста по-достъпни от на някои други коли, дето дори не може да ги видиш

LZ1POP

Коментар

Добре де, ще го разколача. Интересното е, че твоите съвети, които са почерпени явно от практиката, се различават от теорията на братята американци, и това ме кара да се чудя. Все пак в джипа възлите са доста по-достъпни от на някои други коли, дето дори не може да ги видиш
                  Колегата андро с това си вади хляба - сервиз 4х4х2

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Колегата андро с това си вади хляба - сервиз 4х4х2
                    Знам, нали това казвам - че написаната теория се разминава с доказаната практика.

LZ1POP

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X