Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee II 2003 2.7 CRD 1 бр. Дюза 1600 лева???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cherokee II 2003 2.7 CRD 1 бр. Дюза 1600 лева???

Здравейте, колеги и приятели!

От няколко дни съм горд собственик на Grand Cherokee II Limited, 2.7 CRD, 2003 година.

Днес бях в "Балкан Стар" за диагностика и основен преглед.

Доста проблеми има за оправяне свързани с ужасно много пари, поне за мен.

Най-важния от тях е следния: сутрин джипката пали след 5 минутно въртене точно преди да падне акумолатора

Причина: 4 броя Подгревни свещи за смяна, 1 брой дюза за смяна.

Цените на подгревните свещи са 67 лева бройката, а 1 брой Дюза, забележете 1600 лева?! Това нормално ли е? Аз такова чудо не бях виждал, честно. Чух, че има алтернативни варианти за дюзи, но ако някой помогне със съвет и цена, ще бъда благодарен.

Освен това има за смяна 2 бр задни амортесьори, две задни биалетки, предни горен и долен шарнир, горен накрайник вътрешен, тампони на носачи, О пръстени, филтри масла хахахаха По-добре да си купя нова кола нали Няма да си купя нова, искам да вдъхна НОВ живот именно на тази защото го заслужава

Очаквам с нетърпение Вашите мнения коментари и цени на някои от частите ако знаете наизуст, защото в Балкан Стар наистина е ужасно скъпо но и много качествено.

Поздрави на всички

От: Cherokee II 2003 2.7 CRD 1 бр. Дюза 1600 лева???

Без да се сърдиш, но както си описал нещата, ми се струва доста логично защо предния собственик я е продал, а идеята ти да си купиш нова кола никак не е лоша
    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Като смениш свещите, ще започне да пали без 5 минути въртене.

А за дюзата - казаха ли ти поне коя е? Щото ако мерцедесовия мотор, случва се едната да се вади трудно и гадно. Колегите ще кажат подробности.

Иначе за дюзата имаш и такива опции:
      http://www.ebay.co.uk/itm/Recon-Diesel-Injector-0445110098-Mercedes-G270-2-7-CDI-/290580501235?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item43a7f292f3#ht_2503wt_1135

Н
      е знам дали и тук някой не прави рециклиране.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е колега защо не пуста темата по рано вчера продадох шест дюзи но мога да ти намеря за по 200лв работещи втора употреба.
        [SIZE=4][COLOR=red]Искам България чиста[/COLOR][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Като смениш свещите, ще започне да пали без 5 минути въртене.
          Комън-рейлите си палят като кибрит и без нито една подгряваща свещ - факт. Поне до -10 градуса свещите практически не се отразяват на паленето. Да не говорим за сегашните температури около нулата, и то само рано сутрин.

А до колегата - купи си свещи Искра - перфектно съотношение цена/качество. Но дори и с нови свещи пак няма да пали.
          ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
          Volvo XC90 D5 Executive '12
          Volvo XC60 D5 Summum '11
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Здравей приятелю и съмишленик rogeresko, aз съм горд собственик на Jeep Cherokee KJ 2004 ,2,8 crd VM motori и съвсем скоро
            имах подобен проблем с паленето.Отначало решихме че причината е горивния филтър /взема въздух/,както и да е сменихме тялото
            и филтъра но проблема си остана.Като при мен паленето ставаше след 4-5 завъртания, а не до падане на акумулатора.Тогава отидох
            при скъпчиите Балканстар защото съм чувал че те имат оригинален и адекаватен с Jeep софтуер.Теста показа че дюзата на 3-ти
            цилиндър е износен /или както се казва там ,но не че трябва да се смени/.Аз съм от Варна и ми проръчаха един оторизиран
            сервиз на Бош/при мен горивната система е Бош VM-motori/ и сервиза е оторизиран.След като Jeep-ката престоя 24 и срещу
            180 лева си взех колата ,която пали от раз всичко е наред.След няколко дена както си карам внезапно двигателя угасна и няма
            палене акумулатора умря.Отивам в сервиза МиД и хората казаха че причината за угасването е -компютъра не разпознава контакния
            ключ ,вероятно изтощени баетрии.Донесох резервния ключ и веданага запали и оттогава никакъв проблем.Дано твоя проблем
            да се окаже като моя с малко разходи.Успех и безаварийно пътуване.

Jeep Cherokee KJ 2004 2.8 CRD

Коментар

Така е прав е колегата който написа, че и с всички работещи свещи няма да пали ако едната дюза не работи добре. 4-та дюза не работи при палене иначе после си работи.
              Четох, че могат да се рециклират в БОШ или да си купя нова такава на Бош за около 500-600 лева.

Така е, колата е внесена през 2011 година месец юли от Германия но за съжаление не е обслужвана никога а само юнашки карана. Иначе салон и външен вид перфектни наистина.

Има и още нещо интересно когато съм на светофар да речем на Директна скорост с натисната спирачка и от време на време се чува една лека детонация и отзад става истински облак черен гъст дим ако е на нулева няма проблем Сигурно е от дюзата запушения въздушен филтър и горивен такъв

Ще се преборя с джипа защото ми харесва просто е много добър мотора

Коментар

Първоначално публикуван от rogeresko Преглед на мнение
                Доста проблеми има за оправяне .....
                Ела да си говорим за "жипки"......за това пари на вземаме
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от морск Преглед на мнение
                  компютъра не разпознава контакния
                  ключ
                  И заради падналата батерия ще те остави през ноща на сред път!
                  Да ви имам колите...и проблемите!
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от морск Преглед на мнение
                    Здравей приятелю и съмишленик rogeresko, aз съм горд собственик на Jeep Cherokee KJ 2004 ,2,8 crd VM motori и съвсем скоро
                    имах подобен проблем с паленето.Отначало решихме че причината е горивния филтър /взема въздух/,както и да е сменихме тялото
                    и филтъра но проблема си остана.Като при мен паленето ставаше след 4-5 завъртания, а не до падане на акумулатора.Тогава отидох
                    при скъпчиите Балканстар защото съм чувал че те имат оригинален и адекаватен с Jeep софтуер.Теста показа че дюзата на 3-ти
                    цилиндър е износен /или както се казва там ,но не че трябва да се смени/.Аз съм от Варна и ми проръчаха един оторизиран
                    сервиз на Бош/при мен горивната система е Бош VM-motori/ и сервиза е оторизиран.След като Jeep-ката престоя 24 и срещу
                    180 лева си взех колата ,която пали от раз всичко е наред.След няколко дена както си карам внезапно двигателя угасна и няма
                    палене акумулатора умря.Отивам в сервиза МиД и хората казаха че причината за угасването е -компютъра не разпознава контакния
                    ключ ,вероятно изтощени баетрии.Донесох резервния ключ и веданага запали и оттогава никакъв проблем.Дано твоя проблем
                    да се окаже като моя с малко разходи.Успех и безаварийно пътуване.

Jeep Cherokee KJ 2004 2.8 CRD
                    Благодаря за ценния съвет За съжаление съм с чисто нова батерия Не е от ключа а от самата дюза. Така, че борбата ще продължи утре. Благодаря още веднъж

Коментар

Благодаря за ценния съвет За съжаление съм с чисто нова батерия Не е от ключа а от самата дюза. Така, че борбата ще продължи утре. Благодаря още веднъж
                      Иди и на друго място за диагностика...
                      Ако наистина имаш дюза за смяна - моли се да е за смяна от скоро... нека погледнат и буталото, ама там вече филма е по-голям...
                      Колкото до консумативите по окачването и филтрите - сменяй, поне ще изкарат дълго време до следващата смяна...
                      Дано и цената на, която си закупил този автомобил си е заслужавала.
                      Добре дошъл и много приятни емоции ти желая

Коментар

Добре дошъл!Ако си от София-Бош до аерогарата ще ти свършат работа(ако проблема е в дюза)Ако нямаш кой да я свали,обади се,ще те свържа с техници,можеш без притеснения да се обадиш на дядо Владо,сервиза в Дружба на Влади,зависи кой ти е по-близо.За дюзи е писано много,прочети,струва си!
                        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Благодаря Ви за бързите отговори и прекрасните съвети!

Незнам, адски е уморена машината, май никой никога не е сменял нищо по нея. Колкото до цената която искат за него тя е 13 000 лева от "приятел".

Имам опция да го върна ако не ми хареса. Но ходовата част почти цялата е за смяна, консумативите и по запалването дюзи и свещи... накрая ще стъпи на 15000 без гумите които и те са за смяна...

Офертата май не е добра определено Как може да има такива хора в Германия които не се грижат за автомобила си незнам. Но какъвто е човека, такава е и колата му.

Много мърлячи има.

Поздрави на всички.

Коментар

Благодаря Ви за бързите отговори и прекрасните съвети!

Незнам, адски е уморена машината, май никой никога не е сменял нищо по нея. Колкото до цената която искат за него тя е 13 000 лева от "приятел".

Имам опция да го върна ако не ми хареса. Но ходовата част почти цялата е за смяна, консумативите и по запалването дюзи и свещи... накрая ще стъпи на 15000 без гумите които и те са за смяна...

Офертата май не е добра определено Как може да има такива хора в Германия които не се грижат за автомобила си незнам. Но какъвто е човека, такава е и колата му.

Много мърлячи има.

Поздрави на всички.
                            Колега връщай колата, че после само ще плюеш по марката.
                            Ако от сега ти се струва скъпо изобщо не се захващай, проблемите които описваш предхождат много други и също така по-скъпи проблеми.
                            Този джип с този двигател е известен точно с този проблем
                            5-та дюза сдава багажа, тя се намира в края на мотора от към коша и се пада под козирката на която се държат чистачките. Обикновенно се сваля със специален инструмент като същевременно се откача мотора и се спуска надолу в задната част. Преди 2004-а година джиповете произведени в Европа ( а те всички дизели са ) в по-големия % от случайте чупят леглого на дюзата в самата глава. И 1600 лв за дюза ще ти се сторят капка в морето за да го оправиш ( това ако се използва специалния инструмент на БОШ произведен за тия дюзи и тая джипка ) Иначе се вадят селската със секач и после винаги си тече нафта от там
                            та филма е дълъг но за сметка на това кървав. Няма как да си купиш луксозен модерен джип за 13 000 лв. и само да наливаш нафта.
                            Няма да ти обяснявам какво се случва като цифри при Куадра Драйва и при АСК-то като се прецака нещо ( а съдейки по подръжката не е далеч този момент )

П.С. 1 година съм търсил и проучвал да си купя такъв джип и се отказах, защото е прекалено скъп за мен като поддръжка ( а аз обичам колата да е перфектна ) не върви особено много но за сметка на това харчи доста.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Няма да ти обяснявам какво се случва като цифри при Куадра Драйва и при АСК-то като се прецака нещо ( а съдейки по подръжката не е далеч този момент )
                              Да не говорим, че ако е каран с различни гуми реално Куадра Драйва е мъртвец - така че колата дори няма да е 4х4. И следва покупка на раздатка, на предни и задни диференциали и т.н. Които вероятно ще намериш на старо в напълно мистериозно състояние...

15 000 лева крайна цена е твърде оптимистична крайна цена за автомобил, който явно се нуждае не от ремонт, а по-скоро от реставрация. Цената на ремонта на АСК на Мерцедес съвсем не е ~2500 лева, колкото е на крайслеровия автомат.

Прецени си, но моето мнение е да не се вкарваш в тоя филм.
                              ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                              Volvo XC90 D5 Executive '12
                              Volvo XC60 D5 Summum '11
                              Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X