Здарвейте! От около месец съм собственик на Гранд WJ 4.7 който беше с проблем в мотора чуваше се едно много готино чукане и така започна моето приключение.... Свалихме мотора и отворихме картера, на пръв поглед един биелен лагер "аут ъф спейс".... Но за да не прекалявам с писането само ще кажа че след разглобяване се оказа че има още 2 лагера които са си отишли + надран колянов вал. Сменихме вала + една биела с бутало, нови лагери биелни + основни, нови ганитури навсякъде събрахме го и сега следва качване на двигателя и евентуалното ми възпламеняване
но това ще се случи след няколко дни(за жалост не стига времето). И сега имам едно питане така и така го стягам Jeep-а искам да сменя маслото и на дифовете и на раздатка и на скоростите ако е препоръчително та какви масла ще ми трябват и какъв антифриз също защото го дават Mopar Antifreeze/Coolant, 5 Year/100,000 Mile Formula (MS-9769) и нямам представа дали има аналог или трябва да е точно такъв??? Извинявам се ако темата не е за тук или съм нарушил някои от правилата! Ще бъда благодарен ако някй се отзове защото Jeep е нещо ново за мен! Благодаря!!!

Коментар