Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов член с Гранд WJ 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов член с Гранд WJ 4.7

Здарвейте! От около месец съм собственик на Гранд WJ 4.7 който беше с проблем в мотора чуваше се едно много готино чукане и така започна моето приключение.... Свалихме мотора и отворихме картера, на пръв поглед един биелен лагер "аут ъф спейс".... Но за да не прекалявам с писането само ще кажа че след разглобяване се оказа че има още 2 лагера които са си отишли + надран колянов вал. Сменихме вала + една биела с бутало, нови лагери биелни + основни, нови ганитури навсякъде събрахме го и сега следва качване на двигателя и евентуалното ми възпламеняване но това ще се случи след няколко дни(за жалост не стига времето). И сега имам едно питане така и така го стягам Jeep-а искам да сменя маслото и на дифовете и на раздатка и на скоростите ако е препоръчително та какви масла ще ми трябват и какъв антифриз също защото го дават Mopar Antifreeze/Coolant, 5 Year/100,000 Mile Formula (MS-9769) и нямам представа дали има аналог или трябва да е точно такъв??? Извинявам се ако темата не е за тук или съм нарушил някои от правилата! Ще бъда благодарен ако някй се отзове защото Jeep е нещо ново за мен! Благодаря!!!

От: Нов член с Гранд WJ 4.7

Личи си , че си нов, ама да си купиш кола и да направиш основен ремонт.БррррОк ето ти два линка и продължаавай да четеш http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/WJ/index.htm и този http://www.wjjeeps.com/ .Честито за Гранда дано това да е последният ти ремонт.Колата е уникална и само ще те радва в бъдеще
    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
    Това е положението.

Коментар

как се фана пък точно за антифриза? той спокойно може да не е мопар, за разлика от маслото в скоростите и в раздатката и дифовете (ако е куадрадрайв)

напиши от къде си в профила си и ползвай търсачката - непременно ще намериш какви са маслата

Коментар

Мерси за инфото и за линковете! Да куадрадрайв е. За антифриза се хванах защото мислех че и той е някакъв специален. То вече свят ми се вие... А какъв е вашият съвет да ги сменявам ли всички масла?

Коментар

Първоначално публикуван от giovanni66 Преглед на мнение
          ... А какъв е вашият съвет да ги сменявам ли всички масла?
          Сменяй! Така ще си сигурен къде какво има и кога е сменено. Чети в линковете, там има всичко.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

ОК само да видим до къде ще стигнат финансите че сумата вече е доста хубава

Коментар

Здравейте! имам нов проблем почти съм готов с моя мечок но сутринта като стигнахме да го палим... Първо не можа да завърти стартера(някакви идей) и другия проблем е че тече бензин от дюзите предполагам скъсани "О" пръстени ??? Благодаря предварително!!!

Коментар

Темата може да бъде изтрита Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от giovanni66 Преглед на мнение
                  Темата може да бъде изтрита Благодаря!
                  що? продаде ли го?

Коментар

Не бе Ванка, момчето си оправи колата.Научи каквото му трябваше - наготово.И сега вече не му е важно, но утре като се появи друг такъв т....ар като него, няма да има тема за четене, а ще се крещи - ПОМОЩ.Това е.
                    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                    Това е положението.

Коментар

Що така с лошо бе хора? на мен не ми е проблем да е отворена темата просто никои не пише в нея и за това реших че не е интересна и полезна! И ако обичаш колега Карлос ще обясни ли за какво е това отношение??? А не е ли това целия замисъл на тези форуми...??? да си помагаме до колкото можем един на друг??? никой от нас не се е родил научен... прецених че темата не е полезна и за да не задръствам форума казах да бъде изтрита! и сега докато пиша ми идва идея ако е възможно да не се трие темата а да я развия като пиша в нея и качвам снимки с промените които ще правя по моя Jeep Grand Cherokee wj 4.7L и така да превърна темата в полезна за останалите! Съжалявам че съм направил впечатление на "т...ар" който гледа да вземе наготово и да бяга...... ако прецените оставете темата за доразвиване ако искате я изтрийте ако нека решат хората които отговарят за тази работа! Благодаря!

Коментар

Ще ти обясня колега. Когато срещнеш проблем и се обърнеш за помощ, към хората, се предполага че след това ще обясниш как си преодолял проблема. За да е полезен Форума на други. Да прочетат хората как вече пали джипа и т.н.А при теб се получава следното: Помощ случи ми се еди какво си. Получаваш някакво инфо, полезно или не.Решаваш си проблема с негова помощ или не и после чао.Айде сега ти ми обясни това с какво ще е полезно.Утре като дойде друг и потърси информация, ще прочете- Оправих го, трийте темата.
                        В темата, според мен Ти трябва да пишеш, а не други.
                        Не си оставил никакво впечатление, извинявам се ако съм те обидил по някакъв начин.
                        Поздрави.
                        Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                        Това е положението.

Коментар

Няма проблем извинявам се че не съм подходил правилно и предлагам последните постовете които нямат общо по темата да бъдат изтрити разбира се със ваше съгласие и темата да остане и аз да опиша кое какво и как съм направил до тук по джипа. Няма проблем няма обидени не сме в детската градина

Коментар

Оправи ли "мечока" в крайна сметка или не? Поздрави...
                            GRAND 3.1 за кеф
                            А 3 1.8 5v за адреналин
                            VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Ами оправих го да (ще кача и снимки на сменените части утре надявам се) но сега ми свети "check engine" от няколко дни и като грешка ми изкарва че е сонда от втория ред проверих бушоните но те са ок и явно ще се наложи да се сменява сонда... Имам и още един въпрос някои сменявал ли е гърнето щото и то е заминало и мн кофти пърди? Дори се замислям дали да не го махна съвсем и да сложа от типа "cherry bomb" или някакво резонаторно или резонансно не знам точно как се води а може и да са две различни... понеже искам малко да му отпуша гърлото на мечока да му се чуе гласът...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X