Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за Cherokee

Здр, имам един въпрос ако някой може да ми отговори ще е добре . На Cherokee XJ 2,5 без лифт и рязани калници ще станат ли гуми 31" и до какъв размер гуми може да се сложат без интервенции ? Благодаря предварително !

От: Гуми за Cherokee

За да не отварям подобна тема ще питам тук. Стандартно съм с 235/65/17 Jeep Grand Cherokee 3.1 td без лифтове и т.н.Спрял съм се на General Grabber AT/2 но от тях най-близките размери са 255/65/17 и 265/65/17 дали ще опират?

Коментар

31" няма да станат без рязане и лифт. аз карам с 235/75/15 , колата е "стокова" и доколкото знам това е най-големият размер който може да се ползва без модификации на возилото.
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

Или 245/70/16 съответно 245/65/17 вероятно е възможно най-големия размер гуми, които могат да се сложат без проблем. Разгледайте и руския сайт за Jeep и сравнителната таблица, дадена там.
        Поздрави!
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

XJ без лифт 31ци не стават , 235/75/15 му е максималният размер без да опират .

Коментар

Всъщност няма проблем да се монтират 31-ци без лифт. Достатъчно е да се монтират 1'' подложки на бъмпстоповете и фланци или джанти с подходящ офсет. Така ще бъде спечелен 1'' клирънс под мостовете, но ще бъде загубен 1'' от хода нагоре. За да бъде компенсирана тази загуба на част от хода е достатъчно да бъдат преместени с 1'' нагоре долните монтажни точки на амортесьорите. Така загубения ход нагоре ще бъде пренесен отдолу и фабричните ходове ще бъдат запазени. И така отговорът е: без лифт е възможно, но без никакви интервенции не е възможно.
            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
              Всъщност няма проблем да се монтират 31-ци без лифт. Достатъчно е да се монтират 1'' подложки на бъмпстоповете и фланци или джанти с подходящ офсет. Така ще бъде спечелен 1'' клирънс под мостовете, но ще бъде загубен 1'' от хода нагоре. За да бъде компенсирана тази загуба на част от хода е достатъчно да бъдат преместени с 1'' нагоре долните монтажни точки на амортесьорите. Така загубения ход нагоре ще бъде пренесен отдолу и фабричните ходове ще бъдат запазени. И така отговорът е: без лифт е възможно, но без никакви интервенции не е възможно.
              колега, имам два въпроса:

това дето сте написъл по горе правили ли сте го, ваша теоретична разработка ли е или някъде е сте го чел за модела?

имате ли някакъв опит с XJ?

ако имате някакви линкове ще е интересно да пуснете...
              не бързам за никъде...
              XJ 2.5TD '98

Коментар

Момчета благодаря за отговорите на въпросами .

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                  Или 245/70/16 съответно 245/65/17 вероятно е възможно най-големия размер гуми, които могат да се сложат без проблем. Разгледайте и руския сайт за Jeep и сравнителната таблица, дадена там.
                  Поздрави!
                  Благодаря за информацията колега,но в сайта не намирам информация за WJ
                  Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                    колега, имам два въпроса:

това дето сте написъл по горе правили ли сте го, ваша теоретична разработка ли е или някъде е сте го чел за модела?

имате ли някакъв опит с XJ?

ако имате някакви линкове ще е интересно да пуснете...
                    Да, колега правихме набързо XJ на един приятел в началото на лятото. Заедно с машината му бяха дали джанти и гуми 245/75/16 и 1.5'' фланци като са го уверили, че стават директно. Беше опитал да ги монтира и кара така и ествествено опираха. Понеже беше голям зор да се вози веднага и то с тези гуми се наложи въпросната интервенция. Цялата операция бе извършена само с флекс, телоподаващо, парче безшевна тръба и парче 3 мм ламарина. Коректно ще е да уточня, че джипа бе докаран от Австрия с вече монтирани някакви pocket style калници, но не личеше нещо да е рязано при монтажа им. Възможно е да не сме забелязали, защото хич не сме се заглеждали в тях. Машината навъртя доста километри в гората в този вид. С линкове не разполагам, защото не сме ползвали никакви източници. Пък и за подобна интервенция не е необходим много акъл. Единственото което е направено е да се ограничи хода нагоре (с подложка на бъмпстопа) за да не опират гумите и да се увеличи хода надолу (с преместване на долната монтажна точка на амортесьора нагоре) за да бъде възстановена заводската му стойност и амортесьора да работи правилно. Хода остава същия като фабричния. Пружините са фабричните. Повдигането е само от по-големия размер гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                      Да, колега правихме набързо XJ на един приятел в началото на лятото. Заедно с машината му бяха дали джанти и гуми 245/75/16 и 1.5'' фланци като са го уверили, че стават директно. Беше опитал да ги монтира и кара така и ествествено опираха. Понеже беше голям зор да се вози веднага и то с тези гуми се наложи въпросната интервенция. Цялата операция бе извършена само с флекс, телоподаващо, парче безшевна тръба и парче 3 мм ламарина. Коректно ще е да уточня, че джипа бе докаран от Австрия с вече монтирани някакви pocket style калници, но не личеше нещо да е рязано при монтажа им. Възможно е да не сме забелязали, защото хич не сме се заглеждали в тях. Машината навъртя доста километри в гората в този вид. С линкове не разполагам, защото не сме ползвали никакви източници. Пък и за подобна интервенция не е необходим много акъл. Единственото което е направено е да се ограничи хода нагоре (с подложка на бъмпстопа) за да не опират гумите и да се увеличи хода надолу (с преместване на долната монтажна точка на амортесьора нагоре) за да бъде възстановена заводската му стойност и амортесьора да работи правилно. Хода остава същия като фабричния. Пружините са фабричните. Повдигането е само от по-големия размер гуми.
                      Като в случая според мен бая сте го поорязали и реално ако не ти жал за ламарината и 33ки ше влязат , но според мен това евтино решение за горска прежалена джипка

Коментар

Добре де...?! Къде прочете нещо да сме рязали?
                        Последно редактирано от elbgt; 31-10-11, 21:32.

Коментар

ясно. вероятно са подрязвани калниците, другото е ясно.
                          не бързам за никъде...
                          XJ 2.5TD '98

Коментар

Сега като стана въпрос се поразрових и наистина при този модел калници не става без рязане, а джипа му бе с монтирани такива, когато го докара. Не ми е минало през акъла, защото при мен (Wrangler JK) нищо не съм рязал. Свалих фабричните и на тяхно място монтирах новите. Налага се да се извиня за неточността в предния ми пост, към който трябва да се добави и задължителен монтаж на Bushwacker Cut-Out Fender Flares или подобни.
                            Последно редактирано от elbgt; 31-10-11, 23:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Bokich Преглед на мнение
                              Благодаря за информацията колега,но в сайта не намирам информация за WJ
                              Поздрави!
                              Да, но и темата от началото беше за XJ -Cherokee, затова и линка е за него-
                              Boduroff
                              Гуми за Cherokee
                              Здр, имам един въпрос ако някой може да ми отговори ще е добре . На Cherokee XJ 2,5 без лифт и рязани калници ще станат ли гуми 31" и до какъв размер гуми може да се сложат без интервенции ? Благодаря предварително !
                              А за WJ важат горе-долу същите ограничения, но все пак ще трябва сам да прецените, като сравнявате резмерите на гумите, дадени пак там.
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X