Здр, имам един въпрос ако някой може да ми отговори ще е добре . На Cherokee XJ 2,5 без лифт и рязани калници ще станат ли гуми 31" и до какъв размер гуми може да се сложат без интервенции ? Благодаря предварително !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гуми за Cherokee
Свий
X
-
От: Гуми за Cherokee
31" няма да станат без рязане и лифт. аз карам с 235/75/15 , колата е "стокова" и доколкото знам това е най-големият размер който може да се ползва без модификации на возилото.не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
-
Или 245/70/16 съответно 245/65/17 вероятно е възможно най-големия размер гуми, които могат да се сложат без проблем. Разгледайте и руския сайт за Jeep и сравнителната таблица, дадена там.
Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Всъщност няма проблем да се монтират 31-ци без лифт. Достатъчно е да се монтират 1'' подложки на бъмпстоповете и фланци или джанти с подходящ офсет. Така ще бъде спечелен 1'' клирънс под мостовете, но ще бъде загубен 1'' от хода нагоре. За да бъде компенсирана тази загуба на част от хода е достатъчно да бъдат преместени с 1'' нагоре долните монтажни точки на амортесьорите. Така загубения ход нагоре ще бъде пренесен отдолу и фабричните ходове ще бъдат запазени. И така отговорът е: без лифт е възможно, но без никакви интервенции не е възможно.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
колега, имам два въпроса:Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнениеВсъщност няма проблем да се монтират 31-ци без лифт. Достатъчно е да се монтират 1'' подложки на бъмпстоповете и фланци или джанти с подходящ офсет. Така ще бъде спечелен 1'' клирънс под мостовете, но ще бъде загубен 1'' от хода нагоре. За да бъде компенсирана тази загуба на част от хода е достатъчно да бъдат преместени с 1'' нагоре долните монтажни точки на амортесьорите. Така загубения ход нагоре ще бъде пренесен отдолу и фабричните ходове ще бъдат запазени. И така отговорът е: без лифт е възможно, но без никакви интервенции не е възможно.
това дето сте написъл по горе правили ли сте го, ваша теоретична разработка ли е или някъде е сте го чел за модела?
имате ли някакъв опит с XJ?
ако имате някакви линкове ще е интересно да пуснете...не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
-
Благодаря за информацията колега,но в сайта не намирам информация за WJПървоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеИли 245/70/16 съответно 245/65/17 вероятно е възможно най-големия размер гуми, които могат да се сложат без проблем. Разгледайте и руския сайт за Jeep и сравнителната таблица, дадена там.
Поздрави!
Поздрави!
Коментар
-
Да, колега правихме набързо XJ на един приятел в началото на лятото. Заедно с машината му бяха дали джанти и гуми 245/75/16 и 1.5'' фланци като са го уверили, че стават директно. Беше опитал да ги монтира и кара така и ествествено опираха. Понеже беше голям зор да се вози веднага и то с тези гуми се наложи въпросната интервенция. Цялата операция бе извършена само с флекс, телоподаващо, парче безшевна тръба и парче 3 мм ламарина. Коректно ще е да уточня, че джипа бе докаран от Австрия с вече монтирани някакви pocket style калници, но не личеше нещо да е рязано при монтажа им. Възможно е да не сме забелязали, защото хич не сме се заглеждали в тях. Машината навъртя доста километри в гората в този вид. С линкове не разполагам, защото не сме ползвали никакви източници. Пък и за подобна интервенция не е необходим много акъл. Единственото което е направено е да се ограничи хода нагоре (с подложка на бъмпстопа) за да не опират гумите и да се увеличи хода надолу (с преместване на долната монтажна точка на амортесьора нагоре) за да бъде възстановена заводската му стойност и амортесьора да работи правилно. Хода остава същия като фабричния. Пружините са фабричните. Повдигането е само от по-големия размер гуми.Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнениеколега, имам два въпроса:
това дето сте написъл по горе правили ли сте го, ваша теоретична разработка ли е или някъде е сте го чел за модела?
имате ли някакъв опит с XJ?
ако имате някакви линкове ще е интересно да пуснете...My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
Като в случая според мен бая сте го поорязали и реално ако не ти жал за ламарината и 33ки ше влязат , но според мен това евтино решение за горска прежалена джипкаПървоначално публикуван от elbgt Преглед на мнениеДа, колега правихме набързо XJ на един приятел в началото на лятото. Заедно с машината му бяха дали джанти и гуми 245/75/16 и 1.5'' фланци като са го уверили, че стават директно. Беше опитал да ги монтира и кара така и ествествено опираха. Понеже беше голям зор да се вози веднага и то с тези гуми се наложи въпросната интервенция. Цялата операция бе извършена само с флекс, телоподаващо, парче безшевна тръба и парче 3 мм ламарина. Коректно ще е да уточня, че джипа бе докаран от Австрия с вече монтирани някакви pocket style калници, но не личеше нещо да е рязано при монтажа им. Възможно е да не сме забелязали, защото хич не сме се заглеждали в тях. Машината навъртя доста километри в гората в този вид. С линкове не разполагам, защото не сме ползвали никакви източници. Пък и за подобна интервенция не е необходим много акъл. Единственото което е направено е да се ограничи хода нагоре (с подложка на бъмпстопа) за да не опират гумите и да се увеличи хода надолу (с преместване на долната монтажна точка на амортесьора нагоре) за да бъде възстановена заводската му стойност и амортесьора да работи правилно. Хода остава същия като фабричния. Пружините са фабричните. Повдигането е само от по-големия размер гуми.
Коментар
-
Сега като стана въпрос се поразрових и наистина при този модел калници не става без рязане, а джипа му бе с монтирани такива, когато го докара. Не ми е минало през акъла, защото при мен (Wrangler JK) нищо не съм рязал. Свалих фабричните и на тяхно място монтирах новите. Налага се да се извиня за неточността в предния ми пост, към който трябва да се добави и задължителен монтаж на Bushwacker Cut-Out Fender Flares или подобни.Последно редактирано от elbgt; 01-11-11, 00:01.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
Да, но и темата от началото беше за XJ -Cherokee, затова и линка е за него-Първоначално публикуван от Bokich Преглед на мнениеБлагодаря за информацията колега,но в сайта не намирам информация за WJ
Поздрави!
А за WJ важат горе-долу същите ограничения, но все пак ще трябва сам да прецените, като сравнявате резмерите на гумите, дадени пак там.BoduroffГуми за Cherokee
Здр, имам един въпрос ако някой може да ми отговори ще е добре . На Cherokee XJ 2,5 без лифт и рязани калници ще станат ли гуми 31" и до какъв размер гуми може да се сложат без интервенции ? Благодаря предварително !
Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар