Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задния мост на гранд чероки 5,2 '97

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със задния мост на гранд чероки 5,2 '97

Колеги здравейте,
    От около 2 седмици съм горд собственик на един гранд чероки 5,2 '97. Влезе в сервиза, както обикновено с нова покупка от такъв тип. Оправихме доста неща, но остана един проблем. Проблемът е със задния мост. Диференциала е ок, но лагерите на полуоските за скапани и самите полуоски където стоят лагерите са вкопани. Лагерите не са страшни, по скоро незнам как може да се възстановят полуоските. И задните дискове са за смяна, както и апаратите продполагам, заради това, че ръчната не работи.

Дайте някакво мнение, да се занимавам ли да ремонтирам този мост, или направо да го сменям целия.

Благодаря!
    KIA SORENTO EX 2005, 2,5CRDI MT.

От: Проблем със задния мост на гранд чероки 5,2 '97

Освен ако не намериш от морга (със съмнително по-добри качества от сега притежавания), ще ти излезне много по-скъпо нов мост. Това, че не работи ръчната, според мен, няма нищо общо със спирачните апарати, а само с дисковете, в които има барабанчета за ръчната.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Има опити за престъргване на износеното на полуосите и набиването на втулка, върху която да легне нов лагер. Най-често такъв ремонт е неуспешен и полуската се чупи на това място при натоварване. Решението е да се купят нови /или здрави/ полуоски. А що се касае до ръчната, както ти е написал Bogoljub Gagic - проблемът не е от апарата на дисковата спирачка. Ръчната задейства малки челюсти, които се намират в основата на ротора /диска/.

Ако не са износени /ако някой не е карал на ръчна/, то е доста вероятно да се нуждаят просто от регулиране. Регулират се чрез завъртането на една малка тресчотка в основата, която е достъпна и през отвор на "тавата"-

При вдигнат заден мост с плоска отверка се завърта назъбеното колелце на тресчотката, докато колелото започне леко да задържа при въртене с ръка. След това се отвива с два - три оборота така, че колелото да може да се върти. Необходимо е после да се пробва ръчната дали държи, както и да не е много натегната и колелото да задържа и да грее.
      Успех!
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от nfs Преглед на мнение
        Колеги здравейте,
        От около 2 седмици съм горд собственик на един гранд чероки 5,2 '97. Влезе в сервиза, както обикновено с нова покупка от такъв тип. Оправихме доста неща, но остана един проблем. Проблемът е със задния мост. Диференциала е ок, но лагерите на полуоските за скапани и самите полуоски където стоят лагерите са вкопани. Лагерите не са страшни, по скоро незнам как може да се възстановят полуоските. И задните дискове са за смяна, както и апаратите продполагам, заради това, че ръчната не работи.

Дайте някакво мнение, да се занимавам ли да ремонтирам този мост, или направо да го сменям целия.

Благодаря!
        Чувал съм че ги наварят и после престъргват.
        ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

Коментар

Не се занимавайте с глупости. Наваряване, набиване на съчмени лагери и прочие не става. Т.е. става, но изкарват по 500-1000 км. Купувай нови полуоси (има колеги, които ще ти кажат как да си ги поръчаш от Америка) и забравяш за случая.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Не се занимавайте с глупости. Наваряване, набиване на съчмени лагери и прочие не става. Т.е. става, но изкарват по 500-1000 км. Купувай нови полуоси (има колеги, които ще ти кажат как да си ги поръчаш от Америка) и забравяш за случая.
            да, най-правилния начин е този, но при мен, с подменен лагер (побългарено), изкара 4 години и 30 хил.км. през което време един път се наложи да се смени пак лагера и сигурно още кара, така че това за 500 км. е несериозно

Коментар

Още за колко побългарени полуоси знаеш, които са изкарали по 30 000 км? Защото лично съм сменял поне 5-6, които не са изкарали и 1000 и лагера излиза в насипно състояние
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Не се занимавай с наваряне ,престъргване, побългаряване, че на някой завои в най неподходящия момент може да те изпревари задната гума с полувината полуоска . Виждал съм такава полуоска

Коментар

Ъхъ, аз съм виждал как ме изпреварва собствената ми гума... Гарантирам ви, че не е приятно, особено като си на средата на баира /ходих да я прибирам от едно дере/... Така че, приятелски съвет - не си прави експерименти със окачването.

Допълнение: Гумата беше на лек автомобил, ако броим Школа 120L за автомобил...
                  Последно редактирано от AAF; 18-11-11, 10:03. Причина: Допълнение
                  Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

и аз имам нужда от задни полуоски за моя джип! моста ми е DANA35! някой ако има налични здрави или мисли да прави поръчка от Америка нека да пише или направо да ми звънне. тел. 0878 390 368 . Много ще съм благодарен за съдеиствие

Коментар

За полуоските знаеш ли с по колко зъба са , че мисля че бяха между 27-30?
                      Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Аз нямам представа! свалях ги, но не обърнах внимание!

Коментар

Ами защото и аз гледах някакви усилени от САЩ, но имаше с различен брой зъби ?!?!
                          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

нямам представа колега, а и няма кои да питам!! ако звънна на скорпионите по шасито и вида на моста дали ще ми кажат?!?! разгледах че се занимаваш с поръчка на части....някаква ориентировъчна цена можеш ли да ми кажеш за двете полуоски?

Коментар

Ето тези са ми препоръчани от Дима (Quadra) и са много яки и на добра цена : http://www.ebay.com/itm/JEEP-GRAND-C...ht_4119wt_1094

Пръстена за абс-а се избижа от старите и се слага на тях. Много са яки ,но има с различен брой зъбци.
                              Тази :
                              Fits: Jeep Grand Cherokee ZJ 94-98, Dana 35 27-Spline
                              с 27 зъба.

С доставката само че ще се качи поне двойно цената, а и тези не пращат до България, трябва да се намери вариант .

тел. 0897818449

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X