Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CHEROKEE KJ 2004 Automat трудно пали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CHEROKEE KJ 2004 Automat трудно пали

Здравейте уважаеми JEEP колеги,за първи път пиша във форума.JEEP-а е чероки 2004 2,8 CRD АСК .Трудното палене постепенно
    ставаше по-трудно без значение топъл или студен двигател.В сервиза решиха ,че е въздух в горивото.Наистина ръчната помпа ,
    която е от горната страна на горивния филтър гумичката беше закъсана ,ок сложихме "нов" филтър и въздух няма по- вече,
    но и подобрение няма.Отивм в БС на техния диагностик/оригинален софтуер/.Казват , че дюзата на 3-ти цилиндър е за смяна.
    Въобще не попитах да я сменят/знам цените там/.И така отивам в оторизиран сервиз на БОШ/горивната система се оказа БОШ/.
    След дигностика потвърждава
    казаното в БС ,на другия ден вземам JEEP-ката в отлично състояние -пали от раз.Такива работи с JEEP-ката
    Безаварийно каране на всички

От: CHEROKEE KJ 2004 Automat трудно пали

Нещо не разбрах... Сменили са дюзата в "Бош" или само са потвърдили диагнозата на "Балкан Стар", пък колата се "самооправила" на следващия ден ?
    Така или иначе: "Честита радост" по повод оправеното Чероки , ама за да бъде полезно мнението във форума можеше да бъде по-конкретно - напр. колко пари са взели в сервиза на "Бош", колко са искали в "БС" и за какъв ремонт все пак става въпрос.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Здравей и Добре дошъл във форума. Благодаря за споделената информация. Ако я допълниш цена няма да имаш.
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Здравейте колеги,sorry за неясното обяснение, но сега ще обясня.В БС ми казаха , трябва да капарирам дюзата и да
        чакам доста време за нея.Не съм питал за цена.А в БОШ сервиза я смениха дюзата /по думите на майстора/ за 180 лв.
        Но така или иначе JEEP-ката си пали сега отлично.Преди смяната на дюзата няколко пъти ми гаснеше както си карам.
        И по думите на майстора точно заради това е гаснела и ако съм продължавал да карам така /с тази дюза на 3-ти цилиндър/
        можело да се пробие буталото.А колкото до цени в БС преди 2 месеца ми се разчука предна лява полуоска.Отивам в БС
        за първи път да попитам имат ли такава полуоска и естествено колко парички е.Отговора беше 970 лева след като я
        доставят.Мои близък в Лондон намери сервиз специално за JEEP и хората от сервиза ми я изпратиха с куриер ,като цената
        на полуоската беше 120 лири и доставката 25 лири.И така в сервиза ми взеха 60 лева за смяната.С малко повече от 300 лева
        имам нова/made in Chaina/полуоска.Благодаря за добре дошъл пожеланията

KJ 2004 2.8 L CRD -VM automat

Коментар

Хммм, явно тези дюзи са доста по-евтини от тези на 2.7 мотора на Гранда...което е добре.
          Иначе на мен за едната полуоска (поради счупено каре) ми искаха 1050 лева от БС поради факта, че отделно каре не се предлага. Та ти или си им бил по-симпатичен или просто си "случил" на по-късата полуоска .
          Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
            Хммм, явно тези дюзи са доста по-евтини от тези на 2.7 мотора на Гранда...което е добре.
            Нямаше ли значение коя точно дюза се сменя - т.нар. "умна" или другите ("глупави" )
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

На ComмonRail-a няма "умни" и "глупави" дюзи. Всичките са еднакви /еднаво умни или гупави, както ти харесва/ а не, както е при 3.1 - едната да е с т.н. Fuel injection nozzle with needle position sensor.
              Поздрави!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Че някой са го пратили "На черешата" или "За зелен хайвер" ... Ясно!

Друго не разбрах ... от кога комънрейлска дюза струва 180 лв. ....
                Аз за тази цена трудно взимам втора употреба, да не кажа невъзможно ....
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Зеления хайвер се оказа не толкова зелен хахаха,обадих се в сервиза и ми казаха че дюзата е ремонтирана,а не
                  сменена.Новата дюза струвала по- вече от 500 лева.

Човек се учи цял живот...

Jeep Cherokee 2,8 crd

Коментар

Първоначално публикуван от морск Преглед на мнение
                    ........... обадих се в сервиза и ми казаха че дюзата е ремонтирана,а не сменена.Новата дюза струвала по- вече от 500 лева.
                    ...................................
                    Ще си дойдем на думата ....
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X