Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee XJ 2.5 TD-теч от семеринга на коляновия вал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Cherokee XJ 2.5 TD-теч от семеринга на коляновия вал

Здравейте,
    въпроса ми е следния:
    Имам Jeep Cherokee XJ 2.5 TD . Забелязах, че след шофиране, като угася двигателя, под предната част на джипа остава малко петно масло(около 3-4см). Погледнаха го в един сервиз и казаха, че тече от семеринга на коляновия вал. Засега не хаби масло. Понеже знам, че се сменя трудно, въпроса ми е има ли смисъл да го правя? Също така къде бихте ми препоръчали да го оправят. Намирам се в София.
    Благодаря за отговорите!

От: Jeep Cherokee XJ 2.5 TD-теч от семеринга на коляновия вал

Предполагам става въпрос за задна семеринга.
    И да я смениш - пак ще тече, ако е спукана плочата.
    Хиляди левове ремонти, оставаш без кола за седмица. За няколко капки масло.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

И аз не бих предприел толкова сериозни ремонти за въпросния теч.

Все пак, ако толкова държиш да го отстраниш потърси някой от тези колеги:

дядо владо; Andro 160; vladi333

Всички са в София, само дядо Владо е по-далече - в Костинброд.

Най-малко ще ти дадат компетентен съвет.

Коментар

Щом е под предната част,може да става въпрос и за предната семеринга,,та даже и да е задната,какви са тия 'хиляди левове' ремонт???Еб....х я в семерингата...
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

На мен от 2 години ми капе , ама така е като кръстосваш американец с европеец се получава кофти мелез

Коментар

Гле'йте ся... Не знам за това произведение на изкуството VM какъв им е случая, ама да ви светнем, че по принцип това прокапване на семеринга не винаги е това което се вижда... В много нормални мотори, този проблем се получава от нарушена осева хлабина на коляновия вал. Което не е много хубаво като цяло, но и не е болка за умиране, зависи "какви са бъдещите ви творчески планове..". Споменавам го, защото понякога зор да се смени семеринга, и след това прокапе пак, щото причината си остава. Та ако се прави да се има предвид и това поне да се провери.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              ...какви са тия 'хиляди левове' ремонт...
              Имах предвид плочата.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Джипа вече е при Andro 160.
                Той каза, че тече от две места и че трябва да се свалят скоростите. Ще пиша когато имам повече информация.

Коментар

Помощ колеги,
                  преди две седмици закарах за ремонт служебния автомобил ( JEEP Cherokee 92 г 4.0 само със задно) в един сервиз във Варна. До тук добре след като казаха, че няма проблем и наред с ремонта на ходовата част ще сменят и задния семеринг на коляновия вал защото капеше масло. След няколко дни оставих колата и има няма два часа ми се обадиха, че и съединителя е за смяна. Това добре защото от известно време тресеше при потегляне, но мъките започнаха след като отидох да си получа колата- съединителя не отделя както трябва (обясниха ми че трябвало да се поизтърка малко защото нямало за регулиране).От същото място вече течеше масло, а за това обяснението беше че се е наложило да свалят картера за да сменят задния семеринг и са оставили старата гарнитура. Лъча надежда, че проблема ще се оправи след като сменим гарнитурата изчезна още след първото палене.
                  МОЛЯ помогнете с идеи за отстраняване на проблемите защото МАЙСТОРИТЕ нямат идея от къде се е получило това и как да се отстрани.
                  ПОМОЩ ......имам чувство че никога няма да си взема JEEP-чето от този сервиз.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    Гле'йте ся... Не знам за това произведение на изкуството VM какъв им е случая, ама да ви светнем, че по принцип това прокапване на семеринга не винаги е това което се вижда...
                    В много нормални мотори, този проблем се получава от нарушена осева хлабина на коляновия вал. Което не е много хубаво като цяло, но и не е болка за умиране, зависи "какви са бъдещите ви творчески планове..".
                    Споменавам го, защото понякога зор да се смени семеринга, и след това прокапе пак, щото причината си остава. Та ако се прави да се има предвид и това поне да се провери.
                    Когато сменях съеденителя,реших да сменя и семеринга и пластините за аксиалното изместване,щото покапваше от там,след два месеца пак взе да покапва,та мисълта ми е,че докато не потече много няма смисъл да се сменя.
                    ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Първоначално публикуван от ivanov76 Преглед на мнение
                      Помощ колеги.... JEEP Cherokee 92 г 4.0 .... МАЙСТОРИТЕ нямат идея от къде се е получило това и как да се отстрани.
                      Ако "духа" мотора няма лек! Семерингите отдолу (по спомени) са от две части, към картера и над вала....
                      Последно редактирано от дядо владо; 17-01-12, 20:45.
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от ivanov76 Преглед на мнение
                        Помощ колеги,
                        преди две седмици закарах за ремонт служебния автомобил ( JEEP Cherokee 92 г 4.0 само със задно) в един сервиз във Варна. До тук добре след като казаха, че няма проблем и наред с ремонта на ходовата част ще сменят и задния семеринг на коляновия вал защото капеше масло. След няколко дни оставих колата и има няма два часа ми се обадиха, че и съединителя е за смяна. Това добре защото от известно време тресеше при потегляне, но мъките започнаха след като отидох да си получа колата- съединителя не отделя както трябва (обясниха ми че трябвало да се поизтърка малко защото нямало за регулиране).От същото място вече течеше масло, а за това обяснението беше че се е наложило да свалят картера за да сменят задния семеринг и са оставили старата гарнитура. Лъча надежда, че проблема ще се оправи след като сменим гарнитурата изчезна още след първото палене.
                        МОЛЯ помогнете с идеи за отстраняване на проблемите защото МАЙСТОРИТЕ нямат идея от къде се е получило това и как да се отстрани.
                        ПОМОЩ ......имам чувство че никога няма да си взема JEEP-чето от този сервиз.

Дано си се оправил вече. Много понякога може да се поли измятане на капака на картера при неправилно стягане на болтовете. Може да се провери, като се сложи върху права повърхност и с луфтомер или на око да се гледа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X