Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 2.5 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Cherokee 2.5 TD

Загрява ми над 120,при положение,че карам така не повече от 10км.,сменил съм Радиаторът,капачката на казанчето за вода и термостата? колата е 95г. на 130 000км.
    От какво може да е ?

Re: Jeep Cherokee 2.5 TD

Не карай с над 120 ......
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Остават ти вентилаторът и водната помпа, но ако питаш мен проблемът е по-кардинален и всички 2.5 TD боледуват от него, кои по-рано, кои по-късно. 95% съм сигурен че ще правиш глава(и)... Съветът ми е да си го поправиш и да се оттървеш от този боклук. Дизелов джип от това време не съществува, купи си бензинов, сложи си газова и се радвай на живота.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        Не карай с над 120 ......
        Да карай си по леко. На моя съм му сложил цифров термометър и нормално държи 82-83 градуса . На висока скорост стига до 89-90. Нещо не са изчислени добре ....А може и гарнитурка. А между другото ако караш със 120 на 4 предавка тогава не грее

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
          ...А между другото ако караш със 120 на 4 предавка тогава не грее
          Това по каква логика На моя не съм забелязал...
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            На аналоговия уред за температурата който ти е на таблото + - 10 градуса въобще не можеш да ги забележиш
            Последно редактирано от superMAX; 19-05-07, 22:43.

Коментар

Първоначално публикуван от KoTseTo Преглед на мнение
              Загрява ми над 120,при положение,че карам така не повече от 10км.,сменил съм Радиаторът,капачката на казанчето за вода и термостата? колата е 95г. на 130 000км.
              От какво може да е ?
              Спукана или изкривена глава. Може и две.

Коментар

И сега е мястото за едно въпросче по темата: На гранда като му се сменя гарнитурата на главата сваля ли се мотора? Като го гледам как стои в коша....май да.

Коментар

не ,откача се мотора от тампоните и се пуска на долу
                  МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

От: Re: Jeep Cherokee 2.5 TD

Здравейте колеги!!
                    Наскоро си купих Jeep Grand Cheroke 96 2.5TD 115.
                    До колкото разбрах отдават доста голям дефект при главите.Моята машинка също издуха гарнитура на 1 от главите.Свалих главите шлайфах ги.Отидох в магазина поисках да ми дадат комплекта гарнитури дадаха ми 4 отделни гарнитури за всяка глава по отделно но когато отидоха при майстора се окза че липсваат 2 допалнителни гарнитурки към главите върнах се в магазина но оттам ми отговориха че такова нещо нямало.
                    Моята молба е ако някой е имал подобен проблем или с нещо може да помогне нека да пише.Благодаря ви много предварително

Коментар

Първоначално публикуван от maleno Преглед на мнение
                      Здравейте колеги!!
                      Наскоро си купих Jeep Grand Cheroke 96 2.5TD 115.
                      До колкото разбрах отдават доста голям дефект при главите.Моята машинка също издуха гарнитура на 1 от главите.Свалих главите шлайфах ги.Отидох в магазина поисках да ми дадат комплекта гарнитури дадаха ми 4 отделни гарнитури за всяка глава по отделно но когато отидоха при майстора се окза че липсваат 2 допалнителни гарнитурки към главите върнах се в магазина но оттам ми отговориха че такова нещо нямало.
                      Моята молба е ако някой е имал подобен проблем или с нещо може да помогне нека да пише.Благодаря ви много предварително
                      Какви са тези допълнителни гарнитури към главите?
                      Отделните гарнитури са на алтернативен производител, Mopar правят само цели гарнитури! Много е важно да се измери точната дебелина на гарнитурата, защото са няколко размера.
                      Обърнете внимание на шлайфането при главите. Освен главите се шлайфат и скобите за затягане на главите. Другото нещо, което трябва да се внимава е затягането на главите. Има описана техника в сервизната информация, която е много важно да се спазва. И не на последно място е задължителна смяната на болтовете с нови.
                      П.П.
                      Ако нямате сервизна информация, пишете тук. С удоволствие ще ви я предоставя!
                      LZ1HKW
                      Реглаж на преден и заден мост
                      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

По логиката на това, че 4-та и 5-та предавки имат различен диаметър и брой зъби на зъбните колела. 5-та скорост е с най-малкото колело, съответно предавания въртящ момент е по-малък и като дойде някой лек наклон, двигателя започва да се товари повече от колкото на 4-та и започва да грее! И при мен е така, но моя джип отдавна няма нищо общо с това което е излязло от завода! Преди да започна да го пипам, го карах със 140-150 км/ч без да ми мръдне стрелката на температурата! Колегите преди мен са казали какво да се гледа и няма да го повтарям, само бих предложил изрязване на предния капак и поставянето на въздухозаборник, който допълнително да обдухва двигателя! Аз го направих и съм повече от доволен от ефекта, особено при по-големи скорости! Разликата е осезаема.

Поздрави

Коментар

Логиката е желязна - по-високи обороти на водната помпа - по-интензивно охлаждане. А при мотори с виско-перка - и по-добро обдухване на радиатора.
                          ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                          Volvo XC90 D5 Executive '12
                          Volvo XC60 D5 Summum '11
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

От: Jeep Cherokee 2.5 TD

Това е вярно при перфектно работещи системи, което отнесено към джип 95-ти набор е много относително особено за виското и радиатора... Като прибавим и колко чувствителен е този мотор на тема прегряване, нещата си идват на мястото.

Поздрави

Коментар

Всичко дотук е спазено ремонтната гарнитура спрямо шлайфа нови болтове и т.н.
                              Мисля че ако кача снимки ще ви стане по ясно за какво става въпрос
                              П.П. мисля че ако намеря нещо като сервизника книжка за моя модел ще ме улесни допалнително.
                              Благодаря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X