Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имате ли проблем с радиатора на 3.1 ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имате ли проблем с радиатора на 3.1 ТД

Здравейте,
    имам от 4 години моя гранд, и за сега се държи добре, не се кара много - предимно градско.
    Преди година изникна проблем с радиатора. Отгоре на радиатора си течеше и то доста, като светне лампата за антифриза аз си сипя, колкото е достатъчно ама започна все повече да тече. Накрая не издържах и взех един втора ръка, на вид горе долу сносен, за 200 лв. Но ето сега след лятото и високите температури, отново и той започна като стария да тече отгоре, където е защипана пастмасовата капачка.
    Стария съм го оставил, разлобих го наското и видях че под тази капачка има уплътняваща гума. От времето сигурно се скапва и затова изпуска. Но като го отворих стария радиатор, да махна пластмасовия капак отгоре тези работи, с които е хваната капачката и притисната с преса те започнаха да се чупят.
    Та въпроса ми е имате ли такъв проблем с радиатора и как сте се справили с него?
    Нов ли трябва да се взима. Търсих и хич не е ефтин
    Предложете някакъв вариянт.
    Благодаря предварително.

От: Имате ли проблем с радиатора на 3.1 ТД

Преди 7 години имах такъв Гр.Чероки. Постоянно все слушах от всякакви "разбирачи", че тези двигатели VM 3.1ТД имали проблеми.. греели, кривели глави и др. всевъзможни глупости. Тогава доста се бях притеснил от това, което ми говореха. Търсих постоянно информация, но тогава беше доста ограничена. Накрая писах на италианците. Получих следния отговор - преразказвам по памет.

За да експлоатирате безпроблемно има 2 много важни препоръки (има ги в книжките при покупка, тях никой не ги чете)

1. Винаги след движение преди да загасите двигателя оставете да работи 3-5мин (това охлажда маслото в скоростите , а от там тръгват проблемите с темп. , за да не разводнявам темата - има доста инфо в нета по този въпрос)

2. Радиатора трябва да бъде ЧИСТ и в перфектно състояние! (без нарушения в охл.сист. )

Да, наистина радиатора е малко по скъп, но повярвай не прави компромис - ще ти спести много главоболия за напред.

Малко след това , без причина изчистих цялата система и взех чисто нов оригинален радиатор. В София, задръствания лятото, извън града, на дълъг път, натоварен, празен, ремаркета, нанагорнища, в жега, с климатик , без и тнт - 4 години го карах ежедневно и нямах никакъв проблем с него!

Коментар

Прочети малко по-надолу в сходни теми.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Няма да излишно да се изпита охл. система и за изгорели газове, след като два пъти цепи радиатора.

Коментар

Не си прави експерименти с охлаждането, а си смени радиатора с нов!

На мен ми се спука радиатора през м. май тази година и го смених с нов, независимо, че беше скъп. Става дума за XJ 2.5TD.

Андро знае за случая. Между другото той може и да е прав, че може да има и друг проблем след като ти се е случило отново.

От друга страна си сложил радиатор втора употреба и не се знае в какво състояние е бил...

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
            Не си прави експерименти с охлаждането, а си смени радиатора с нов!

На мен ми се спука радиатора през м. май тази година и го смених с нов, независимо, че беше скъп. Става дума за XJ 2.5TD.

Андро знае за случая. Между другото той може и да е прав, че може да има и друг проблем след като ти се е случило отново.

От друга страна си сложил радиатор втора употреба и не се знае в какво състояние е бил...
            Добър съвет,но радиатора струва 2500лв.При мен е същото положение,и мисля че и при други е така.По инфо на колегата Стоян става от 2.7.
            grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

С поръчка от Rockauto тоя радиатор ще ти излезе под 500 лева!!!
              R 727cc BB KIT
              ZJ V8
              WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                С поръчка от Rockauto тоя радиатор ще ти излезе под 500 лева!!!
                За 3.1 дизел? Съмнявам се.
                grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

И аз се сумнявам че ще излезе под 500 лв. Аз едва го намерих при един 1100 лв. И се отказах защото са си доста пари. Незнам дали може моя стария да се поправи с нещо аз съм го измислил ама нямам горелка която да заварява мед.

Коментар

Мдааа като гледам в Англия почват от 475 паунда .
                    Опаа, порових се най- евтиното което намерих с доставката до България е :

JEA2038 £334.96
                    Delivery (European Union) £39.9

£374.90

Billing Address

Sofia
                    1574
                    0
                    BG

Shipping Address

Hr. Smirnenski bl.2a ap.104

Sofia
                    1574
                    0
                    BG

£ : Така пейства знака за паунд.
                    Последно редактирано от joro_cska; 07-10-11, 14:55.
                    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Е добре де, малко над 500
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X