Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем: счупени кобилиците на клапаните - 16 броя. Търси нови на разумна цена.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем: счупени кобилиците на клапаните - 16 броя. Търси нови на разумна цена.

Колата е на познат на мой приятел

Марка: Jeep Cherokee

Първа регистрация: 04.2005
    Двигател: 2800 к. дизел, 163 конски сили (италианско производство)

Проблем: счупени кобилиците на клапаните - 16 броя. Търсим нови на разумна цена.

Оферта от Балканстар - 3000 лева за 16 кобилици.

От: Проблем: счупени кобилиците на клапаните - 16 броя. Търси нови на разумна цена.

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Колата е на познат на мой приятел

Марка: Jeep Cherokee

Първа регистрация: 04.2005
    Двигател: 2800 к. дизел, 163 конски сили (италианско производство)

Проблем: счупени кобилиците на клапаните - 16 броя. Търсим нови на разумна цена.

Оферта от Балканстар - 3000 лева за 16 кобилици.
    Неприятна случка! Дано се намерят на разумна цена, че тия 3000лв са си двг втора ръка...

Коментар

От: Проблем: счупени кобилиците на клапаните - 16 броя. Търси нови на разумна цена.

Проблем: счупени кобилиците на клапаните - 16 броя.
      Как успяхте да счупите всички кобилици?
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ако тоя двигател е модификация на прочутия 2,5 ВМ, там имаше някаква заигравка с повдигачите и евентуалната смяна само на кобилиците ще доведе до същия резултат. Питай Лозан (isuzo) за подробности, той вече се е специализирал в тия мотори.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          ...заигравка с повдигачите и евентуалната смяна само на кобилиците ...
          Кобилиците се продават комплект с повдигачите.

http://www.usaauto.com.ua/index.php?...224&Itemid=135
          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

alex_markov, много неприятно. Когато ми счупиха страничното стъкло на черо-то, първо проверих по БС и други "вносители". За малкото задно стъкло ми обявиха цена 800 лв. Не са добре, определено. Поразтърсих се и открих една автоморга на "Ломско шосе". Има 2-3 черокита KJ с двигатели. Можеш там да провериш. Цените са разумни. Ако се интересуваш мога да се разтърся за телефона.... Успех.
            Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
            Nissan Almera N16 2.2 DI
            LZ1MAS

Коментар

Както вече написах, не става въпрос за мен, а за Приятел на мой приятел
              Съмнявам се че ще смени кобилиците с такива от "морга", но знам ли
              Благодаря за информацията и за усилията, всякакъв съвет може да е от полза!

Н
              якой внасял ли е от тези, мнения, опит, акъл.

Коментар

Както вече написах, не става въпрос за мен, а за Приятел на мой приятел
                Съмнявам се че ще смени кобилиците с такива от "морга", но знам ли
                Благодаря за информацията и за усилията, всякакъв съвет може да е от полза!

Н
                якой внасял ли е от тези, мнения, опит, акъл.
                Имало ли е конкретна причина за тази авария или просто се е случила?
                Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Благодаря на всички, които се опитват да помогнат.

Всъщност кобилиците са се счупили след повреда на ролката на ангренажа, въпреки, че не е била за смяна. Тоест, в такъв случай кобилиците предпазват клапаните и всичко надолу, което е добре. Лошо то е, че БС са алчни !

Ще проверя вариантите по-горе и ще пиша за резултата.

Поздрави,
                  Васил
                  Y260

Коментар

Първоначално публикуван от Васил_Стоев Преглед на мнение
                    Благодаря на всички, които се опитват да помогнат.

Всъщност кобилиците са се счупили след повреда на ролката на ангренажа, въпреки, че не е била за смяна. Тоест, в такъв случай кобилиците предпазват клапаните и всичко надолу, което е добре. Лошо то е, че БС са алчни !

Ще проверя вариантите по-горе и ще пиша за резултата.

Поздрави,
                    Васил
                    Ако има нещо по-неприятно от мотора на VM то това са ролките на VM. Аз лично след неколкократна смяна на ролки и обтегач на обслужващия ремък (и то все "оригинални" от БС) щях да полудея и ги дадох на стругар да ми ги направи вечни и със сменяеми лагерчета. Оттогава няма проблеми.
                    Успех при ремонта и съжалявам, че не мога да ти помогна. Лошото е, че в американските сайтове за части няма почти нищо за дизелите на Liberty.
                    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X