Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрации (и звук) при завой...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вибрации (и звук) при завой...

Здравейте на всички. Ето заради това http://www.offroad-bulgaria.com/show...22#post1614122
    реших да отворя нова тема. Както съм писал там, сложих по едно шишенце мопарска добавка и в двата дифа, но вече няколко дена, и около 50-60 километра, няма промяна. Може би не е било от маслото, или иска още да се пораздвижи добавката. Междувременно преди няколко дни го повъртях малко на един площад и резултатите са...прави го само при завой наляво и то не пълен. Когато скоростта е малка, се усеща някаква вибрация без звук. Ако навия пълен, вибрацията я няма, но, като подам газ и после отпусна, се чува много нисък звук за момент. Не мога да разбера обаче, от къде идва. Признаци други никакви няма. Ако съм на равно и навия пълен ляв (или десен) и пусна спирачката, колата си тръгва. След може би около месец, ми предстои дълго пътуване и не искам да има изненади по пътищата. Всякакви предположения са добре дошли.

П.П. Само забравих да пиша, че маслото в раздатката е сменено преди около два месеца с оригинално мопарско. Щото, си мисля че, може и от там да е нещо.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

От: Вибрации (и звук) при завой...

Малко в страни, ама да попитам: лагерите в предницата прегледани ли са?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Малко в страни, ама да попитам: лагерите в предницата прегледани ли са?

Да.

Коментар

А случайно гумите да са ти по-големи от стандартните?
        V10

Коментар

Първоначално публикуван от rustson Преглед на мнение
          А случайно гумите да са ти по-големи от стандартните?

Гумите са много малко по големи от оригиналните...9 мм в диаметър. Мислиш да не опират някъде ли? Не, не опират.
          Абе, и по чуждите форуми чета, има много такива случаи, и много от тях се оправят с смяна на маслото или добавка. Може и мойто да е от това, но може би иска повече време. Защото като смених маслото след около 650 км започна да се появява проблема. А от както съм сложил добавка съм минал само около 60-70 км. Знам ли. Всичко е прегледано по колата ( скоро минавах преглед). Остава само да е вътре в дифа проблема (или в раздатката), ама как да разбера къде е точно. А пък и, какво масло да сложа сега като вече няма мопарско. Младежа в Jeep сервиза ми вика..."то всичкото е едно и също, само му сменят опаковката. Освен ще пробвам това италианското дето ми препоръчват от там, ама викам да покарам още малко, може пък и да се оправи от добавката. Други предложения...???

Коментар

Ще ти кажа защо питам! Защото пролетта си купих 4бр. Bridgestone Dueler D680 245/70 R16 107H който според всички мануели са си абсолютно в нормата, но като го комбинираш с поомекнали амортесьори се получава това което описваш. При мен най вече движейки се на задна с лек десен завой и по лек наклон от дясно на ляво(дясното е високо) се чува и усеща стържене на гумите в нещо. Още не съм го локализирал точно от къде е но съм сигурен че е от тях.
            V10

Коментар

Първоначално публикуван от rustson Преглед на мнение
              Ще ти кажа защо питам! Защото пролетта си купих 4бр. Bridgestone Dueler D680 245/70 R16 107H който според всички мануели са си абсолютно в нормата, но като го комбинираш с поомекнали амортесьори се получава това което описваш. При мен най вече движейки се на задна с лек десен завой и по лек наклон от дясно на ляво(дясното е високо) се чува и усеща стържене на гумите в нещо. Още не съм го локализирал точно от къде е но съм сигурен че е от тях.

Аз съм минал специален...да кажем нещо като технотест, точно заради това, че летния ми комплект гуми не са оригиналния размер. И ако имаше дори и малък шанс да опира някъде, просто нямаше да ми дадат да карам с тях. Така че, това отпада. Пък и карам с тях вече трето лято.

Коментар

Все си мисля, че трябва да покараш малко повече с добавката за да се получи ефекта от наливането и. Надявам се да е така и с това да се реши проблема ти. Щом преди са трябвали 650 км а сега си минал само 60-70, може би ако покараш повече....! Но все пак внимателно за да не скапеш LSD-то в диференциала.
                Успех!
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                  Все си мисля, че трябва да покараш малко повече с добавката за да се получи ефекта от наливането и. Надявам се да е така и с това да се реши проблема ти. Щом преди са трябвали 650 км а сега си минал само 60-70, може би ако покараш повече....! Но все пак внимателно за да не скапеш LSD-то в диференциала.
                  Успех!

Абе, и аз се надявам че като покарам още малко ще се оправи, ама тогава възниква въпроса, какво е било маслото което съм налял, при положение че, трябва да си е с добавка в него и знам че много хора от форума го ползват и нямат проблеми. И започвам да се замислям, дали, дори и ако се оправи от добавката, да не взема да го сменя с онова което ми предлагат от Jeep сервиза. Щото, за три литра масло, не ми се рискува.

Коментар

Да споделя. Всичко си дойде на мястото след около 250 км. след слагането на добавката. Вече няма никакви вибрации или шумове. Въпреки това, аз купих масло от Jeep сервиза, и на пролет смятам пак да го сменя. Дотогава ще съм минал около 5000 км. Благодаря на всички, които се включиха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X