Здравейте, от известно време насам не съм имал проблеми с Джипа след като си оправях нагряването на седалката и парното, но от вчера се получи нещо много странно- при завой надясно нещо стърже стабилно. Прави го само надясно. Не е на всеки завой и не е всеки път. Също така е различно като сила. Като въртиш наляво-надясно все едно за да видиш луфта на волана се усеща някакво чукане незнам нормално ли е !? Днес уж гледах нещо някъде отпред под акумулатора ми се чува. Другото странно е че ако рязко завивам волана или по-бързо от време на време все едно хидравликата спира. Примерно завивам рязко волана и за половин секунда както въртя волана става по-твърд все едно някво усилие се получава и после пак е нормално... Някой дали е имал подобен проблем или аз ще "откривам топлата вода" с това ? Джипчето е GRAND CHEROKEE WJ 2.7CRD 2001
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Много странен проблем с хидравлика или...
Свий
X
-
От: Много странен проблем с хидравлика или...
Това като въртиш рязко волана, че ти затяга, значи че кормилния демпфер ти работи добре
По другите въпроси не знам какво да ти кажа.Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15
тел. 0897818449
-
Аз бих сменил "чорбата" на хидравлика. Знам че не е типично течността да дава проблем при топло време, ама знае ли човек..... Всъщност и ремъци бих проверил много внимателно.....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
joro_cska, да ти кажа баща ми се оплака преди няколко месеца, че на едно кръстовище му изчезнала хидравликата и едвам е взел завоя. Спрял, загасил, запалил и оттогава няма подобен случай ама сега нещо навързвам нещата и може би това, че затяга май не е положително !?
Злой, не мисля, че е от течността честно казано... но все пак как се сменя или по-точно как се източва ?
p_chankov, писах ти колега !
Коментар
-
Това дето ти затяга волана е загуба на налягане в системата.
Може проблема да е в помпата, ама едвали.
Най вероятно имаш боклуци в хидравличната течност.
Тези боклуци влизат в перката и създават ядове.
В този ред на мисли смяна на течноста (промивка) е логично начало.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Най-добре в сервиз..... Отделно - не знам в тази система дали има клапани със склоност към "засядане".... И от там да се губи налягането в система.... По тази логика и маркучи за високо налягане как се "чувстват".... Вече нямам хамериканец, и ми се губят някои работи, ама по спомени са много претенциозни към масла. Така че не е лошо да се смени маслото с препоръчано от производител. Ако има подобни препоръки, де.....
За сервизи - раздел Търговски партньори - Сервизи. Аз лично бих отишъл при Автоекспресс-2, още повече, че Влади333 търкаля същото Чероки.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Първоначално публикуван от PiMPi Преглед на мнениеМерси за препоръката като ми остане време ще отскоча до този сервиз. По-интересното е че всичките мизерии се случват само при завиване надясно и то към края.........ту имаме една такава насипна, в един момент хидравликата изквича, сама зави докрай на дяснно и заклини
.....за такива случаи лично ние ползваме сервиз за хидравлика до ДАП-а в Хаджи Димитър (малко след "Балканстар").
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от PiMPi Преглед на мнениеЗдравейте, от известно време насам не съм имал проблеми с Джипа след като си оправях нагряването на седалката и парното, но от вчера се получи нещо много странно- при завой надясно нещо стърже стабилно. Прави го само надясно. Не е на всеки завой и не е всеки път. Също така е различно като сила. Като въртиш наляво-надясно все едно за да видиш луфта на волана се усеща някакво чукане незнам нормално ли е !? Днес уж гледах нещо някъде отпред под акумулатора ми се чува. Другото странно е че ако рязко завивам волана или по-бързо от време на време все едно хидравликата спира. Примерно завивам рязко волана и за половин секунда както въртя волана става по-твърд все едно някво усилие се получава и после пак е нормално... Някой дали е имал подобен проблем или аз ще "откривам топлата вода" с това ? Джипчето е GRAND CHEROKEE WJ 2.7CRD 2001
И при мен се е проявявало това няколко пъти. Само че, при мен няма чукане или стържене, ами едно "крррр" (трудно е да се опише) във волана като се опитам да завия. И за момент усещам че започва да се върти по трудно. Но след малко се оправя. При мен се е случвало 2 или 3 пъти откакто имам джипа и не съм му обръщал голямо внимание. Гледам че, и помпите не са кой знае колко скъпи, така че, скоро ще го оборудвам с нова помпа. А ти, сподели какво е било, ако решиш проблема преди мен.Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
0877стоидевет215–Радослав
Коментар
-
И при мен се появи тоя "проблем" преди да замина за Гръчко преди 3 седмици, смених всички течности(хидравлика,спирачна,антифриз) и без това им беше време, но май забелязах че пак се появи след това. Случва се когато е позагрял джипа. Не мисля че е голям проблем, но както казва Radosl81 като и ако му дойде момента сменяме помпата.V10
Коментар
-
То точно "кррррррр" прави ама понеже и за незнам как да го опиша... Това за помпата сигурно ли е че е от нея и как да се провери това ? При мен го прави когато си иска и без да е загрял и да е загрял...Последно редактирано от PiMPi; 02-09-11, 12:28.
Коментар
-
Първоначално публикуван от PiMPi Преглед на мнениеТо точно "кррррррр" прави ама понеже и за незнам как да го опиша...0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Такааааа, да споделя развитието на моя проблем... Тропането, прескачането и крррррр надясно се развиха и в момента надясно джипа завива само наполовина, докато наляво завива напълно... От време на време като задържиш волана завит надясно докрай се чува едно здраво щракане, ръчкане и прескачане и завива докрай, но това е когато си иска... Посетих Дядо Владо с този проблем и след като го погледна се оказа, че наистина си има проблем като има два варианта какво да бъде. Едното е възможен запушен маркуч на хидравликата, другото е кормилна кутия. Като го проверим със сигурност кое е ще го напиша за да се знае... Тук е момента да благодаря на Дядо Владо, че ми обърна внимание хем спешно, хем два пъти за един ден!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар