Колеги както си карах по магистралата джипа почна да придурпва не иска да включи на последната скорост карам с 100км в 2 оборота ... Когато това стана карах с 100км и седеше на 3 оборота неиска да превключи на последната скорост и само влиза в чевеното пускам гаста пак падат давам малко гас карам карам и изведнъж пак ... Сеедно му давам педала до доло .. Спрях включих задна върви без проблем включих директна едвам едвам тругва и като му дам гас малко повечко тругва в по високите обороти кум 2 ... Преди как си сложех крака на педала си тругваше в 1,1 и малко .... От какво може да е това вузможно ли е да е от съединителя ... Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Jeep Grand Cherokee 3.1 TDI - проблем със скоростите
Свий
X
-
От: Jeep Grand Cherokee 3.1 TDI - проблем с скоростите
Като за начало - добре дошъл.....
Ти нямаш съединител. Така че не е от него...... Имаш проблем с автоматичната скоростна кутия. Проблем може да идва от старо или неправилно масло, висока температура на същото масло, някъде проблем по връзките, стар и издъхващ аккомулатор.
Пиши от кога го имаш този Джип и откъде си....... И дали напоследък нещо да е правено по него....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
От къде си колега.
За различните градове решенията се казват по различен начин.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Както описваш ядовете, много прилича на това, което ми се случи преди около 2 месеца...Ремонт на скоростите за 5 дни и 1100лв. назад. Не разбрах какво точно бях счупил, но маслото вътре беше извряло. Механика директно ми каза, че нашите машини го правят, нещо с овърдрайва...Сега си "фъркам" безгрижно.
П.С. И аз съм с 3.1 TDI,GRAND 3.1 за кеф
А 3 1.8 5v за адреналин
VITARA 1.6 за off-лов
Коментар
-
Веднага ти казвам какъв ти е проблема- 2-та соленоида в скоростите. http://ww2.justanswer.com/uploads/qu...22151_jeep.gif Смяната им ще ти излезе към 400- 450 лева без труда (свалянето на картера и наливане на ново масло). Имам същия проблем, само 3-та и задна скорост и ако мръдна ръчката на 2 и 2-ра, тръгвам във високите обороти. Аз изчаквам моята да си доизпее песента, пък ако до октомври още движи ще я сменям принудително.R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
....И понеже тук държим на правописа, ако не си роден българин си кажи, пост с толкова грешки си е обида към участниците във форума.....
На въпроса.....кутията е в авариен режим.....Последно редактирано от дядо владо; 16-08-11, 22:30.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от baha Преглед на мнениеЕми то аварийния на 3.1 си е развалени соленоиди най- често. За друга оправия на тоя авариен режим не се сещам.
Човека ти казва че едвам тръгва, а не че не "нарежда" скоростите докрай...Няма нищо общо със селеноидитеGRAND 3.1 за кеф
А 3 1.8 5v за адреналин
VITARA 1.6 за off-лов
Коментар
-
Ами нали точно това, че едва тръгва, показва, че кутията стои на една предавка, в случая предполагам 3-та. И казваш че няма общо със соленоидите... Ми те за какво са там ако не са те проблемни?Пък и покрай проблемите на моя 3.1 мога да кажа отговорите на проблемите наколеги по описанието им заради огромно им сходство с мойте.
R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
От: Jeep Grand Cherokee 3.1 TDI - проблем със скоростите
Тъй като и аз съм в авариен режим и след прочитане на почти целия форум отидох в БС (Балканстар) за диагностика (52 лв.). Междудругото симптомите ми са същите, само че при мен е само на 1-ва и не превключва нагоре (има и задна). Днес цял ден чаках да я направят (диагностиката) и след като им звъннах да разбера какъв е проблема се оказа следното: Първо ми казват че е записана само една грешка, която означавала че маслото в СК при режим на работа е -10 градуса (минус десет), след което ми изредиха вариантите, които "може би" ще оправат нещата. Като за начало да сменя два датчика-единият "соленоид" нещо си, другият не го разбрах по телефона и да сменя маслото и филтъра разбира се за скромната сума от 1100 лв. общо. Ако след това не се оправели нещата ще търсим проблема в някакви клапани или в така нареченият "мозък" (платката) на СК или вече ще търсим някаква механична повреда. И тъй като "или"-тата са много и аз не съм сигурен какво да правя Ви питам (пак казвам че изчетох почти целия форум) има ли някой читав майстор или колега който ги разбира нещата, та да отида при него и да оправим най-после колата защото от март месец се занимавам и искам да си избия инвестицията-поне малко да я покарам...
Колата Гранд Чероки Лимитед 3.1 TD, 2001г.
Коментар
-
-
Първоначално публикуван от rosen_dim Преглед на мнениеТъй като и аз съм в авариен режим .....Залагаме на дефект в блока със соленоидите.....но трябва да се поръча от УСА-та за да е по-евтино
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Да споделя информация.
Както бях написал, след аварийния режим на колата я закарах в БС. Диагностиката установи ненормални стойности на две неща, които в последствие смених при тях: "Смяна на упр.соленоид и сензор за налягане" - 183.27 лв без ДДС и "Преобразувател налягане" - 323.51 без ДДС или общо с ДДС 607.85 лв. Отделно си смених маслото на СК, тъй като беше за смяна и машинката се оправи. А да добавя и един електромагнитен клапан - 73.45 лв.
Коментар
-
Или си голям карък ,или са те качили горе на черешата.Обикновенно всичко се оправя със смяната на единия соленоид.Досега не ми се е случвало да дадат фира три едновременно.Върнаха ли ти сменените части?Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар