Здравейте, вчера си купих първата джипка след няколко огледа - Гранд Чероки 96 г. с 5,2 двигател, цвят бордо. Някои сигурно знаят джипката, беше на колегата Георги, така че сумарно броя на джипките във форума не е нараснал
Джипа изглежда доста добре за годините си, швейцарецът го е пазил. Много се радвам, че има упътване на английски, та да мога да си ползвам екстрите, че вчера доста се въртях и пак не разбрах как се отваря задното стъкло, чак като прочетох в книжката успях да го отворя. Специални благодарности на Дима, който даде компетентно мнение за джипа и го разкраси с няколко зелени орнамента - водорасли от рекичката пред сервиза. Изобщо се оказа, че джипа си ставал и за оффроуд.
Не вярвах много, че има разлика между 4.0 и 5,2 двигател, ама има. Едното си ускорява почти като нормална кола и равномерно, пък това голямото изфучава бясно и секунда след това хуква напред през глава. Сякаш усещам и някаква разлика във возенето на моделите преди 96та и тези след - дори при еднакви двигатели.
По джипката има да се направят няколко неща - ще сменям страничното огледало, че блендата се е повредила и жената не вижда добре назад - не че гледа де
Най-вероятно засега ще лепна отпред обикновено стъкло, пък като се опарича ще търся оригинално. Може би ще се търси причина за малкото затягане при рязък завой - смятах, че виското е заминало, но Димата казва, че е в нормални граници. Дано не се счупи нещо. Ще се сменят чорбите в раздатка, скоростна кутия и двигател, в диференциалите са сменени. Ще търся начин да угася фаровете, които светят веднага щом дам на контакт, та даже и радио не може да слушам когато съм загасил двигателя. Това са ми впечатленията за краткото време, което го имам. Не смея много да го карам, че това лапа доста бензин. Ще се ослушам за някаква газификация, та да си карам колата повече.
Лифтове и т.н. не мисля да правя, макар че като погледнах, джипа не стърчеше много сред другите коли на паркинга, високите комбита са почти колкото него. Знам ли, може да отнесе по тази причина 2" някой ден...

Не вярвах много, че има разлика между 4.0 и 5,2 двигател, ама има. Едното си ускорява почти като нормална кола и равномерно, пък това голямото изфучава бясно и секунда след това хуква напред през глава. Сякаш усещам и някаква разлика във возенето на моделите преди 96та и тези след - дори при еднакви двигатели.
По джипката има да се направят няколко неща - ще сменям страничното огледало, че блендата се е повредила и жената не вижда добре назад - не че гледа де

Лифтове и т.н. не мисля да правя, макар че като погледнах, джипа не стърчеше много сред другите коли на паркинга, високите комбита са почти колкото него. Знам ли, може да отнесе по тази причина 2" някой ден...
Коментар