Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мисли по един Черок - заслужава ли си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мисли по един Черок - заслужава ли си?

Здравейте, ходих да гледам едно Чероки тия дни, 92 година с 4 литров двигател и 242 раздатка, автомат. Возията ми се стори добра, завива много добре (като мерцедес ). Отдолу е доста поръждясало по ламарината, но рамата (ако така се казват металните греди) е добре. Проблемите които забелязах:
    1. Малко трудно прехвърля режимите на раздатката, не винаги става от първия път (то и собственика не знаеше много на какво положение на АСК се прехвърлят режимите)
    2. Тая раздатка нямаше режим на бавни скорости 4х4. Това скъпо ли е да се поправи и изобщо ще ми трябва ли този режим, при положение, че Черока няма да се кара оффроуд, най-много по някое малко хълмче да го кача?
    3. Като включих климатика за 1 път, колата се разтресе цялата, но нямаше някакъв по-особен шум. След 2-3 секунди тресенето изчезна. При следващите пускания нямаше разтрисане. Предполагам котвата не е притеглила вала на компресора добре?
    4. Като проверих маслото на скоростите, то беше ЖЪЛТО! Предполагам, кутията е AW4, ама има ли масло за нея, което да е жълто? Всички автоматици които съм виждал са с червено масло... По превключването на кутията не забелязах някакви проблеми, само на място превключваше малко по-твърдо. Маслото било сменено преди 2 месеца в някакъв сервиз.
    5. Между АСК и двигателя беше доста омазнено, може би това е от смяната на маслото (там е пробката)? Там трябва ли да се сменя някакво уплътнение?

Искат му към 4 бона, дали си заслужава при описаните проблеми и евентуално някаква ориентировъчна цена да кажете? Благдаря на всички.
    Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

От: Мисли по един Черок - заслужава ли си?

Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнение
    1. Малко трудно прехвърля режимите на раздатката, не винаги става от първия път (то и собственика не знаеше много на какво положение на АСК се прехвърлят режимите)
    2. Тая раздатка нямаше режим на бавни скорости 4х4. Това скъпо ли е да се поправи и изобщо ще ми трябва ли този режим, при положение, че Черока няма да се кара оффроуд, най-много по някое малко хълмче да го кача?
    3. Като включих климатика за 1 път, колата се разтресе цялата, но нямаше някакъв по-особен шум. След 2-3 секунди тресенето изчезна. При следващите пускания нямаше разтрисане. Предполагам котвата не е притеглила вала на компресора добре?
    4. Като проверих маслото на скоростите, то беше ЖЪЛТО! Предполагам, кутията е AW4, ама има ли масло за нея, което да е жълто? Всички автоматици които съм виждал са с червено масло... По превключването на кутията не забелязах някакви проблеми, само на място превключваше малко по-твърдо. Маслото било сменено преди 2 месеца в някакъв сервиз.
    Какво значи "нямаше режим на бавни скорости 4х4" ? Не иска да включва, седи на неутрал и не върви, върви "бързо" ? Или изобщо не пише "4 LOW" ?
    Маслото на скоростите, според мен максимално бързо трябва да се изхвърли (ако не е късно вече)... За климатика изглежда нормално да се случва тресене при включване.
    Съмнително ми се вижда някой загрижено да смени маслото на АСК два месеца преди да продаде джипа...
    Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 04-07-11, 11:13. Причина: правопис
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не можах да преместя лоста в това положение, и собственика каза, че така го е взел, с неработещи бавни. И аз се чудих защо е сменял масло на двигател и скорости, пълнил е климатик и сменял накладки, и то след като джипа вече е бил в продажба, ама знам ли, не всички са мърлячи, може човека да е бил старателен. Все пак ако маслото е някакво друго, не би ли трябвало тая кутия вече да е умряла? Дали не са налели масло за ръчни скорости...

LZ1POP

Коментар

и какъв е проблема че е сменил маслото.......... и моя джип е в продажба от известно време, но понеже се кара, а сделка няма, си му сменям и плащам каквото трябва......

по темата - така по нета няма да стане - закарай я в сигурен сервиз, едни спестени 50лв. ще ти излязат солено после!

Коментар

Взимай Гранда на Ванката, поне знаем че е гледан както трябва.
          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
            Взимай Гранда на Ванката, поне знаем че е гледан както трябва.
            Мдаааааа, и аз бих го взел, ама... той да вземе Черокито...
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Хахаха липсват едни 16к в схемата, иначе можехте да направите врътката
              Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                Хахаха липсват едни 16к в схемата, иначе можехте да направите врътката
                Тъй де, тъй....
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Не можах да преместя лоста в това положение, и собственика каза, че така го е взел, с неработещи бавни. И аз се чудих защо е сменял масло на двигател и скорости, пълнил е климатик и сменял накладки, и то след като джипа вече е бил в продажба, ама знам ли, не всички са мърлячи, може човека да е бил старателен. Все пак ако маслото е някакво друго, не би ли трябвало тая кутия вече да е умряла? Дали не са налели масло за ръчни скорости...
                  За AW кутия можеш да потърсиш и из Хамериканските форуми - няма "жълто масло". Нека някой тук "отговорно" да заяви дали е виждал такова... изобщо някакъв, какъвто и да е АТF, като родово понятие, бил той Dexron, Mercon и т.н., който да е прозрачен, жълт, син-зелен... Стана като в оная тема за покупка на кола на старо: "и запомнете - кафяв антифриз няма !" Според мен са "маскирали" някои проблеми с "така, по-гъстичко/редичко масълце", нещо като "банан в диф-а"...
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Има такива масла и то много добри.Цвета при маслата не е като при вината.
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

Срещал съм доста хора, които са се опитвали да включват раздатките на бавни докато А/Т е на D или P. Смяната става когато позицията на селектора на А/Т е на N и държиш спирачката. Ако и тогава не ще трябва да погледнеш жилото от към раздатката. Често срещан проблем е да се разкекерчи лостовата система там долу.
                      LZ1RED

Коментар

ssspeed, сигурен ли си за такова масло? Да дадеш марка нещо? Говорих с дядо Владо и той каза, че няма такова масло за АСК с жълтеникав цвят, много приличащо на двигателно масло. Нямаше и помен от червен оттенък обаче, което би трябвало да се вижда, ако предното масло е било АТФ. А колко струва горе-долу една раздатка 242 на старо?

LZ1POP

Коментар

Преди 2 години на баща ми му беше влязла мухата да сменя раздатката на нашия Черок с 242. Не, че нашата не работеше, а защото е NP 207 - предишната масово използвана модификация преди 231. 231 е много здрава и май не съм чувал да прави проблеми, но решихме, че като ще се дават пари, да сложим 242. Поразпитахме доста и под 500-600 лв. нямаше цена. За сега не знам, но не ми се вярва да се намери нещо читаво и по-евтино. В крайна сметка си останахме с 207.
                          Последно редактирано от Александър Белов; 05-07-11, 09:28. Причина: допълнение
                          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Не можах да преместя лоста в това положение, и собственика каза, че така го е взел, с неработещи бавни. ...
                            Не е задължително раздатката да е неизправна. Напълно възможно е превключването на бавни първоначално да е много тегаво, ако този режим не е използван никога от предишни собственици.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Че има жълт АТФ има. Доколко става за джип виж не знам.

Те този е жлЪт ATF G052 162 A1/2 - ползва се от фалве предимно.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X