Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравина и сигурност на гранд чероки WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здравина и сигурност на гранд чероки WJ

Здравейте,
    решил съм да си купувам някакъв джип и със се спрял за сега на гранда след 1999г, но като гледам краш тестовете които са публикувани в нета въобще не ми изглежда здрав и сигурен и си мисля че в този модел американците са спестили някой долар от стомана.
    Въпроса ми е: Знаете ли да ли са здрави и сигурни защото за мен сигурноста на едно от първите места при избора на МПС? Ако има някой който е претърпявал птп с такова возило нека сподели здрав ли е джипа или не?

Ето и клиповете за които ви говоря:
    http://www.youtube.com/watch?v=mEoOb...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HiDZv...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8N6heV_cxjY

http://www.youtube.com/watch?v=JycqiJgITGc

От: Здравина и сигурност на гранд чероки WJ

На въпроса дали са здрави:
    Всички съвременни коли са мнооого трошливи , с цел да се поема енергията на удара и да се запазят пасажерите цели и живи.
    По въпроса за сигурността: има краш тестове с еднакви условия и там се гледа кой модел е по-сигурен. Доколкото ми е известно WJ не е най сигурният в класа си.
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Какво значи да е здрав? Да не се мачка ли? Ами това никак не означава, че ще е по-сигурен.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Под здрав имам предвид сигурен т.е. д не се мачка като на клиповете по горе. Но както и да е явно няма да е този джип щом е толкова трошлив и мачкащ се като плюшена играчка.

Коментар

Първоначално публикуван от Billy Преглед на мнение
          Под здрав имам предвид сигурен т.е. д не се мачка като на клиповете по горе. Но както и да е явно няма да е този джип щом е толкова трошлив и мачкащ се като плюшена играчка.
          Ти май не търсиш джип, а танк. Съвременните коли при удар се мачкат, за да запазят пътуващите в тях. Ако направят много здраво купе, което не се деформира, при достатъчно силен удар едва ли ще ти е толкова кеф, че джипът не се е смачкал, защото или ще си умрял, или ще си тежко пострадал ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Кое е приоритет? Здрави ламарини или здрави кокали?

Ако първото - земи си купи стар Патрол, 80-ка или нещо от сорта..... Може и Волга, от онези с еленчетата. Или направо Победа. Ламарините нямат убиване, вервай ми.

ПП. На едно мнение сме с Чавдар, направо не мога да повярвам
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Billy Преглед на мнение
              Няма да намериш серийно произведена кола след 2000 г., а някои и преди това, която да не се разпада по подобен начин. Умишлено им се правят зони за деформация, слагат се пластмаси където по-рано имаше метал. Такива са изискванията.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Въпреки, че съм тежко пристрастЕн към Jeep във всичките му модели и модификации, това, което се вижда на клипа с ролл-овър теста не ми хареса. То си е трапанация отвсякъде. За челния удар е нормално така да се смачка, зер над определена скорост няма возило, което да запази човека.
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                  ... това, което се вижда на клипа с ролл-овър теста не ми хареса. .
                  Не е за харесване. Обаче повечето джипове (може би с изключение на Г-класата) със стандартната схема с шаси вероятно ще са още по-зле ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

според мене на 1-вия краш тест по-притеснителното е не до толкова, че се мачка возилото а че врата на манекена се усуква доста което може би би довело до счупване на врата, също така и последващия удар в колонката с глава.

Коментар

Вижте това и после може пак да покоментираме сигурността!

http://www.youtube.com/watch?v=QLNse...e_gdata_player

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Вижте това и после може пак да покоментираме сигурността! ...

Какво да коментираме? "Ако бях на дясната седалка, щях да съм мъртъв" ...

От самоносещо купе човек би очаквал малко по-добро представяне, отколкото на джипка с рама, но явно "Крайслер" са пестили и от колонките.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Именно! Примера ми е не в полза на тезата, че Гранда е най-сигурния автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                            Именно! Примера ми е не в полза на тезата, че Гранда е най-сигурния автомобил.
                            Не забелязах някой да защитава такава теза.

В интерес на истината обаче, виждал съм и по-лошо. Преди време в "Индкомерс" стоеше един "Галопер", покривът на който (откъм шофьорската страна) беше на едно ниво с капака ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MessedJeep.jpg
Прегледи:2
Размер:58.5 КБ
ID:5286201
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X