Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за електронната система

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за електронната система

Здравейте!
    Какво се случи:
    След нормална работа на Jeep Grand Cherokee Limited 1996, 4,0 си паркирах и изгасих двигателя. Десет минути по-късно се оказа, че е станало "нещо" и на таблото няма абсолютно никакви индикации (светлини), все едно съм откачил акумулатора. Оказа се, че аварийните мигачи работят, но не и ляв-десен, когато включвам от комутатора на волана. Същ така светят и светлините на вратите и фаровете. На дисплея, на който се изписват данните с дата, час, пробег до следващото обслужване и контура с очертания на автомобила се появява само мигаща дата, но не може да се сверява.
    Такааааа... Първо си помислих, че е от компютъра. Включих друг компютър, който работи, но абсолютно нищо не се промени - не свети нищо по таблото и не пали, естествено.
    Ако някой знае нещо, приемам всякакви съвети и предположения. За жалост джипа не е в София, а на 30 км. За сега се въздържам от транспортиране с пътна помощ до БС.
    Е, мерси, а бирата е купена!
    JEEP Grand Cherokee - ZJ - 5,9 - 1998
    0898 641162

От: Съвет за електронната система

Дядо Владо е по тоците може и да е срещал този проблем.
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Акумулатора колко Волта дава? Да не се е сдухал?

Коментар

Акумулатора дава колкото си трябва 12,5л Пробвах и с друг акумулатор, не е от това.
        0898 641162

Коментар

Да няма лоша маса, към това ме кара да мисля, че работят само директно вързаните неща, я почистете хубаво клемата на масата към шасито.
          Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Аз имах подобни проблеми, след проверка на всички бушони и куплунзи до които имах достъп, това което направих е - купих си малко кабел 20 кв. мм, хубави кабелни обувки и си смених масите, особено тази към двигателя, е,, от тогава нямам проблеми. / всичко предполага добро почистване до блясък на контактните повърхности, да са равни повърхнините, обезмасляване и след монтаж запечатване с лак на спрейче. Разбира се при теб може и да е друго... на една, две години е хубаво да се преглеждат критичните връзки, кабели заплашени от претриване и масите, особено е опасно ако компютъра остане с лоша маса или без ....

Коментар

Проблема е диагностициран и решен. Окъсяване на кабел в инсталацията, от което изгоряло ECU. Кабелът е подменен и съм с ново ECU. Не се чувства разлика от преди във вървенето.
              0898 641162

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X