Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на Гранд Чероки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избор на Гранд Чероки

Здравейте, от доста време си търся Гранд Чероки WJ 4.0 бензин, но търсенето ми удря на камък. Въпросът ми е: Какво ще кажете за 4.7 и голяма ли е разликата в разхода на гориво, и разликата в обслужването на двата двигателя. И ако може да ми кажете ориентировъчен разход на двата.
    Изборът на марка и модел при мен са ясни, само двигателя още не съм избрал, за което се надявам да ми помогнете.
    Благодаря предварително!!!
    NISSAN PATROL GR

OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA

От: Помощ при избор на Гранд Чероки

Разхода много варира от това как и къде го караш
    За около 1800км, смесено - т.е. градско, извънградско и офроуд без да се замисля от къде минавам и брояча ми показва 14.8 среден разход.
    Иначе съм виждал и 9.5 (до Белово от София).
    В повече детайли: Офроуд между 30 и 50, извънградско 30-2 (при равен или лек наклон надолу с 80км/ч си на 11-12-13 нагоре яко гълта). Градско.. някъде 15-17.

PS: За поддръжката не мога да кажа много защото моя го имам от м.Март и след първоначалната смяна на каквото-е-за-смяна не ми се е налагало да правя нищо (нещо изчезна ръчната но ще се прави някъде към края на тази седмица).
    WJ-я го използвам за разходки и трябва да ти кажа че това е кола която много си тежи на мястото. Шофирането с нея е удоволствие, а комфорта изобщо няма да го коментирам Ако си решил да му правиш лифтове, да му слагаш лебедки и други такива това не е автомобила за целта, или поне аз не намерих достатъчно инфо.
    И накрая - Grand Cherokee Limited, не Laredo!
    Последно редактирано от jumboframe; 24-05-11, 17:18. Причина: Допълнение
    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Колега взимай 4.7 и въобще не се замисляй разликата в мощноста и въвежа е просто несравнима . а 4.0 гори с 1 л по-малко и то само при градско, при извън градско нещата се обръщат в полза на 4.7
      Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Черокито ще го ползваме за семейно возило, ще се кара 99% по шосе, за гората си имам доста подготвен Патрол. Избрал съм точно този модел поради богатото обурудване, невероятния конфорт, цената разбира се и др.. От Патрола съм много доволен, надявам се така да е и с Черокито, защото и то отдавна ми е на сърцето.
        NISSAN PATROL GR

OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA

Коментар

Първоначално публикуван от karo_1 Преглед на мнение
          Черокито ще го ползваме за семейно возило, ще се кара 99% по шосе, за гората си имам доста подготвен Патрол. Избрал съм точно този модел поради богатото обурудване, невероятния конфорт, цената разбира се и др.. От Патрола съм много доволен, надявам се така да е и с Черокито, защото и то отдавна ми е на сърцето.
          До сега говориш за Grand Cherokee,сега за Чероки.Знаеш ли какво искаш?
          Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

оф-топик:
            Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
            За не чак толкова големите любители на марката, Гранд Чероки си е просто модификация от семейството на Чероки. Един вид, както Гранд Витара е разновидност на Витара.
            Това е масово разпространено явление.
            karo_1 все пак е посочил, че си търси Гранд (WJ).
            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

О.К.
              За мен са съвсем различни автомобили.
              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

О.К.
                За мен са съвсем различни автомобили.
                Напълно си прав и аз съм на същото мнение, но това е наше "професионално заболяване" - на участниците в този подфорум.
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Аз имах Гранд 5,2 модел '96-та - на извънградско 9/100 при умерено каране с 90 км/ч, един чувАл екстри и два чувАла кеф .
                  А па най-голем кеф беше с гАзетата с ГоУфовете по светофарите, щото упорито си вярваха, че като е джип задължително е дизел със скопен мотор и го кара старец от село.
                  Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                  Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Знам много добре какво искам, просто моя грешка, че съкратих името.

Коментар

Колега Каро, Мечо Пух е казал: - Колкото повече, толкова повече! Вземай големия мотор! На фона на кефа, разликата в разхода с 4,0 литровия е никаква на практика...

Поздрави

Коментар

Вече 4 год. карам 4.7 лимитед и съм напълно удовлетворен от това, което предлага. Разходите за подръжка не са високи /на жена ми королата ми струва в пъти повече/, върви много добре и в момента 1 км. ми струва 0,25лв газ + бензин.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Благодаря ви за мненията, мисля че вече съм се спрял и на двигател, той е 4.7 литра. Сега остава да намеря моят Джип Гранд Чероки някъде по пазарите. Като го намеря задължително ще се похваля тук.
                          NISSAN PATROL GR

OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA

Коментар

Първоначално публикуван от karo_1 Преглед на мнение
                            Благодаря ви за мненията, мисля че вече съм се спрял и на двигател, той е 4.7 литра. Сега остава да намеря моят Джип Гранд Чероки някъде по пазарите. Като го намеря задължително ще се похваля тук.
                            Успех, колега!

А мислил ли си за газов инжекцион за тази машина? Има доста сполучливи примери.
                            www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X