Налага ми се смяна на двигателя и въпроса е следния: пасва ли същия двигател от еспейс 100 процентово или се налага нещо за преработка или за смяна , благодарим предварително?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
двигател от еспейс за чероки 2.1 турбо дизел
Свий
X
-
От: двигател от еспейс за чероки 2.1 турбо дизел
Като ти се налага смяна на мотора, защо ще му слагаш същия астматик...?!!!Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 18-05-11, 13:20.
-
Може би говориш за бензиновия двигател 2.2. Аз минах на бензин и в началото ме бяха заблудили че става и от бензиновия Еспейс. После се оказа че не става. Ако ще сменяш двигател - от Рено 21 ил 25 слагаш. Моят е от рено 21. Моделът на двигателя е J7T. Пасва едно към едно на скоростите, с една малка преправка и си решаваш проблемите с дизели и астматици. Има някои неща, които трябва да гледаш, но тук във форума сме двама след такава промяна и ще помагаме.Последно редактирано от Александър Белов; 18-05-11, 13:31.JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
Коментар
-
Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнениеМоже би говориш за бензиновия двигател 2.2. Аз минах на бензин и в началото ме бяха заблудили че става и от бензиновия Еспейс. После се оказа че не става. Ако ще сменяш двигател - от Рено 25 слагаш. Пасва едно към едно на скоростите, с една малка преправка и си решаваш проблемите с дизели и астматици. Има някои неща, които трябва да гледаш, но тук във форума сме двама след такава промяна и ще помагаме.
Коментар
-
Заглавието само по себе си не уточнява кой дивгател. Извинявам се за недоглеждането, че всъщност колегата е уточнил в поста си "пасва ли същия двигател от еспейс 100 процентово". Нека моето мнение да се приеме като алтернатива и като развитие на въпроса на колегата Христов - "защо ще му слагаш същия астматик...?!!! "JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
Коментар
-
Бях извън стаята с компа те не четох веднага ,значи въпроса е да искам същия двигател тоест дизел 2.1 тд който се слага и в еспейса.Няма сега да спорим за качеството за този двигател.Бензинов няма да слагам понеже живеем на село и не ми пасва да отивам до град само щото газта ми намалява а дизел винаги има в трактора.
Коментар
-
Първоначално публикуван от салко Преглед на мнениеБях извън стаята с компа те не четох веднага ,значи въпроса е да искам същия двигател тоест дизел 2.1 тд който се слага и в еспейса.Няма сега да спорим за качеството за този двигател.Бензинов няма да слагам понеже живеем на село и не ми пасва да отивам до град само щото газта ми намалява а дизел винаги има в трактора.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнениеОбщо взето практиката е - умре ли този мотор, заменят го с бензинов, както ти е предложил колегата Белов!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнениеайде дай примери, доказващи "практиката"???От както съм във форума, това са двата случая. За други не съм чел и чувал...
Коментар
-
Мен ме зариби един човек, не от този форум. 2008 г., след като дизелът му 2.1 издъхна след доста питане и четене стигна до извода, че тази смяна е най-удобното и с почти никакви преправки решение. Чоко се консултира с него. След промяната съм повече от доволен. Питал съм доста, но май сме само трима с този двигател.Последно редактирано от Александър Белов; 18-05-11, 22:05.JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
Коментар
-
а така
и аз съм се приготвил вече за смяна
Но няма да е РЕНо...мислих...и измислих - V6 2800 към 140 коня от форд сиера косуърт
сега си търся отпуската
понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
Влади
Коментар
-
Давайте и други предложения кой мотор пасва с минимум преправяне и ТНТМ, че и аз съм с 2.1 и все по силно му настъпвам газта и все някога и той ще си отиде....
Извинете за спама.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар