Замислих да си направя допълнително охлаждане на двигателното масло.Някой мислил ли е по въпроса?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
3.1WJ охладител масло двигател?
Свий
X
-
От: 3.1WJ охладител масло двигател?
Ще подобриш още малко общото охлаждане на мотора...За VM-а може и да е за добро. Хубаво е към допълнителният радиатор да има термостат.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнениеЗамислих да си направя допълнително охлаждане на двигателното масло.Някой мислил ли е по въпроса?
Но във всички случаи остави и топлообменника - той играе важна роля за бързото затопляне на маслото при студен старт, освен това го охлажда и при работа на място, когато масления радиатор практически не работи (освен ако не му осигуриш отделен вентилатор).Volvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Коментар
-
Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнениеИ мен ми се въртеше подобна идея, дори съм открил идеалния вариант - маслен радиатор от дизелови Фиат Темпра/Ланча Дедра/Алфа 155 (реално са една и съща кола). По моргите ги има и са без пари. Става дума за дизеловия мотор 1,9 литра 90 к.с. Перфектен радиатор с вграден термостат, ама все не мога да намеря време да го монтирам.
Но във всички случаи остави и топлообменника - той играе важна роля за бързото затопляне на маслото при студен старт, освен това го охлажда и при работа на място, когато масления радиатор практически не работи (освен ако не му осигуриш отделен вентилатор).Grand Cherokee 2.7crd Limited
Коментар
-
Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнениеИ мен ми се въртеше подобна идея, дори съм открил идеалния вариант - маслен радиатор от дизелови Фиат Темпра/Ланча Дедра/Алфа 155 (реално са една и съща кола). По моргите ги има и са без пари. Става дума за дизеловия мотор 1,9 литра 90 к.с. Перфектен радиатор с вграден термостат, ама все не мога да намеря време да го монтирам.
Но във всички случаи остави и топлообменника - той играе важна роля за бързото затопляне на маслото при студен старт, освен това го охлажда и при работа на място, когато масления радиатор практически не работи (освен ако не му осигуриш отделен вентилатор).Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар