Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за лифт на JEEP CHEROKEE 2.1TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за лифт на JEEP CHEROKEE 2.1TDI

Да ти кажа, според мен ако ги вземеш от УСА може и да не толкова качествени. Като гледам завода им е голям.
    Z06 = Seven liters of pure troublemaker!

Коментар

Много полезна информация благодаря колеги.Предстои ми смяна на предни пружини на моето Чероки.Обадих се в завода да пружини в село Крън,отговориха ми,че цената на бройка според дебелината варира между 50-150лв.без ддс,което е супер,но изработката става за не помалко от 25-27дни.Подрави.

Коментар

Аз като гледах правят до 30мм дебели пружини и сигурно те са по 150лв. Нашите са на половина и сигурно и цената е наполовина. Знам ли, логика някаква.
        Z06 = Seven liters of pure troublemaker!

Коментар

Логиката е малко по различна, поне на мен каквото ми обясниха хора работили В и със завода и тя е- ако са правили подобен размер пружини като дебелина и твърдост просто ти режат до твоите дължини и тогава цената не е дебела, но ако само заради твоите 2-4 пружини трябва да настройват машините тогава цената е маалко по височка.
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Да съживиме темата.Поради липса на готови лифтове за моята джипка се принудих да ползвам услугите на завода за пружини в село Крън.Свалих пружините на черокито и тъгнах за Казанлък.В завода ме пратиха при технолога на когото обясних,че искам по високи пружини с 8 до 9 сантиметра.Дадох му тегло на джипа,разпределение на теглото върху осите при минимално и максимално натоварване.Има значение дали ще се слага лебедка или не.Даже минах през един магазин за резервни части да измеря параметрите на чисто нова пружина спрямо моите да не би да има някакво слягане.След изчисленията на технолога се стигна до извода,че дебелината на новата пружина трябва да бъде с един милиметър по голяма и с една намотка повече,защото ако се направи само по висока има опасност много бързо да се слегне от теглото на автомобила.И така след пет седмици чакане и срещу 88 лева с ддс на бройка пружините пристигнаха при мен.След монтажа ефекта е забележителен и съм много доволен,че им се доверих.Надявам се,че с подробното описание на цялата операция ще съм полезен на колеги които са тръгнали по моите стъпки.Поздрави.

Коментар

Пружините на Гранда са ми слегнали. Дигнал съм го с подложки, но ми се иска да му сложа нови по- високи и по- яки пружини.
              Само не мога да си позволя да ги свалям и да ходя до това село. Някой дали има размерите на Heavy Duty пружини за лифт 2-3 инча .
              Ако ги имам размерите бих си поръчал пружини оттам.
              Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                Пружините на Гранда са ми слегнали. Дигнал съм го с подложки, но ми се иска да му сложа нови по- високи и по- яки пружини.
                Само не мога да си позволя да ги свалям и да ходя до това село. Някой дали има размерите на Heavy Duty пружини за лифт 2-3 инча .
                Ако ги имам размерите бих си поръчал пружини оттам.
                пружините са една височина, само дебелината е различна.......... това за trail master 2"

а отзад слагаш предните няма да е както по учебниците, но за сиромашки лифт е идеално

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  пружините са една височина, само дебелината е различна.......... това за trail master 2"

а отзад слагаш предните няма да е както по учебниците, но за сиромашки лифт е идеално
                  Ванка имаш ли размери?

Edit: Доста се порових и намерих размери на предни сток пружини :
                  Thickness/Strength [mm]:
                  14.5
                  Outer Diameter [mm]:
                  131
                  Length [mm]:
                  452
                  Последно редактирано от joro_cska; 31-08-11, 17:59.
                  Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от genatanaceko Преглед на мнение
                    ... се принудих да ползвам услугите на завода за пружини в село Крън...
                    Много голяма чест Ти прави, че споделяш тази информация във Форума! Моите уважения, като знам колко сили и средства хвърли.
                    Мога да потвърдя, че изработката на пружините е перфектна.

Коментар

Първоначално публикуван от genatanaceko Преглед на мнение
                      Да съживиме темата.Поради липса на готови лифтове за моята джипка се принудих да ползвам услугите на завода за пружини в село Крън.Свалих пружините на черокито и тъгнах за Казанлък.В завода ме пратиха при технолога на когото обясних,че искам по високи пружини с 8 до 9 сантиметра.Дадох му тегло на джипа,разпределение на теглото върху осите при минимално и максимално натоварване.Има значение дали ще се слага лебедка или не.Даже минах през един магазин за резервни части да измеря параметрите на чисто нова пружина спрямо моите да не би да има някакво слягане.След изчисленията на технолога се стигна до извода,че дебелината на новата пружина трябва да бъде с един милиметър по голяма и с една намотка повече,защото ако се направи само по висока има опасност много бързо да се слегне от теглото на автомобила.И така след пет седмици чакане и срещу 88 лева с ддс на бройка пружините пристигнаха при мен.След монтажа ефекта е забележителен и съм много доволен,че им се доверих.Надявам се,че с подробното описание на цялата операция ще съм полезен на колеги които са тръгнали по моите стъпки.Поздрави.
                      Ползваме услугите на завода за пружини в с. Крън от 7-8 години,изработват поръчките за около месец,понякога повече,правят и доста други артикули като охранителна режеща тел,и подобни джунджурии,но наблюденията ми върху тези пружини са че много бързо слягат,сякаш не ги закаляват над определена степен,за да избегнат счупване в последствие,по принцип всяка пружина се уморява,но ако се правят като копие на оргиналните само да се увеличи броя на витките или височината като се пусне по голямо разтояние между витките,не е особенно удачно,за тва ако за напред си правите увеличавайте и диаметъра на тела до 2-3мм,така с риск да вози по твърдо,ще имате по дълго време желания лифт,това за увеличаване на диаметъра на тела технолога го знае от нас,понеже сме разговаряли доста,и съм споделял опита,по принцип се опитваха да изчисляват по техни таблици,ама и хабер си нямаха каква трябва да е усилената пружина за екстремен автомобил,те правят каквото им кажеш,и го досъгласуват с възможностите на техниката,определено имат опит с изработване на индустриални пружини...,другото е че вече имат готови скици на удачно изработени пружини за повечето популярни джипки у нас за лифт до 2-3 инча(понеже има и неудачно изработени),и не е нужно да изготвят отделна скица за всеки,с риск да объркат нещо,ама завода запада,и се чува че скоро ще го закриват,и съответно никой вече много много не си дава зор,карат я на ден да мине самун да замине...
                      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                        Ванка имаш ли размери?

Edit: Доста се порових и намерих размери на предни сток пружини :
                        Thickness/Strength [mm]:
                        14.5
                        Outer Diameter [mm]:
                        131
                        Length [mm]:
                        452
                        не, нямам размери, а и джипа е вече в Ст. Загора..........

ще ти дам един линк, но е на руски........ там има доста за пружините, даже един обяснява че стават от Мерцедес, с малко преправяне обаче......

ето линка

Коментар

А с задния кардан прави ли нещо, че в моя случей при повдигане с 10 см кардана ми дойде касичак.
                          Jeep Cherokee XJ 4,0
                          0878 97 36 19

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X