Въпроса е дали ,Ви капе масло от там ??? Според мен няма.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
АНКЕТА : ИМА ЛИ НЯКОЙ СЪС ЗДРАВА СЕМЕРИНА НА КОЛЯНОВ ВАЛ НА 3,1 WJ
Свий
X
-
От: АНКЕТА : ИМА ЛИ НЯКОЙ СЪС ЗДРАВА СЕМЕРИНА НА КОЛЯНОВ ВАЛ НА 3,1 WJ
Първоначално публикуван от velizarov Преглед на мнениеВъпроса е дали ,Ви капе масло от там ??? Според мен няма.
Коментар
-
Първоначално публикуван от HuKuTy^KeP4eB Преглед на мнениеДо сега не ми е капало
Къде са ти я сменяли семерингата?Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Ами никъде. Просто до сега от както съм го купил няма теч. Предният собственик не ми е споменавал да я е сменял.Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
Audi Q7 3.0 TDi 08
Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB
Коментар
-
Първоначално публикуван от velizarov Преглед на мнениеВъпроса е дали ,Ви капе масло от там ??? Според мен няма.
Оттогава капе само след дълго каране (особено при горещо време) - след загасяване на двигателя капват точно 3 капки - многократно съм проверявал, дори слагам вестник отдолу в гаража и броя капките, като придърпвам вестника. Точно три капки след дълго каране. Зимата обаче понякога капките са само 2.
При кратки отсечки, например отида само да си купя цигари (около 1 километър), не капе изобщо, като изгася мотора. Не капе и докато работи двигателя - само веднага след като го загася.
Доколкото съм забелязал, това видимо не се отразява на нивото на маслото - колкото сипя, толкова има и при смяната след 10 000 км (поне според щеката). То при близо 8 литра масло 2-3 капки на ден явно не могат да се усетят.Volvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Коментар
-
Първоначално публикуван от михаил войнов 2 Преглед на мнението май ще си излезе вярна приказката че най -хубавото 3.1 е продаденото
Реално след някои ремонти в самото начало преди повече от две години вече 30 000 км само наливам нафта и сменям маслото.
А това, че капва по две капки масло, изобщо не ми пречи. Мъжкар, маркира си територията
Въпреки лошата си слава се оказа много по-надежден от някои нови коли, които сме имали в семейството - Шкода Остави я (купена чисто нова от Еуратек, която след безброй проблеми се запали и почти изгоря на пътя), Тойота Авенсис D-4D (чисто нова от ТМ Ауто, която ни скъса нервите още докато беше в гаранция и набързо се отървахме от нея).
В момента майка ми има нов Кашкай, която още на 12 000 километра фърли половината тампони на окачването и задните амортисьори, а Волвото ХС90 на баща ми е на 80 000 км и му е сменено практически цялото окачване, задните амортисьори (по 900 лева парчето), кормилната рейка (луди пари), некви активни тампони на мотора и т.н. Добре че са в гаранция, иначе е цифромания най-страшна.Volvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Коментар
-
Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнениеАбе не знам за такава приказка, ама аз съм доволен като слон от тоя Жип - напълно безпроблемен автомобил, кефи ме отвсякъде и хич не искам да го сменям. Не гори много, поддръжката му е смешно евтина и минава отвсякъде. Все повече се убеждавам, че всички проблеми на тоя модел идват от калпава поддръжка и неправилна експлоатация.
Реално след някои ремонти в самото начало преди повече от две години вече 30 000 км само наливам нафта и сменям маслото.
А това, че капва по две капки масло, изобщо не ми пречи. Мъжкар, маркира си територията
Аз също поддържам мнеението че колата просто иска правилна подръжка. Моя не капе, но да добавя, лично си го докарах от Германия, а не е от Италианска морга. А за разхода- 11,5 средено, мился че е доста добре. Поздрави
Въпреки лошата си слава се оказа много по-надежден от някои нови коли, които сме имали в семейството - Шкода Остави я (купена чисто нова от Еуратек, която след безброй проблеми се запали и почти изгоря на пътя), Тойота Авенсис D-4D (чисто нова от ТМ Ауто, която ни скъса нервите още докато беше в гаранция и набързо се отървахме от нея).
В момента майка ми има нов Кашкай, която още на 12 000 километра фърли половината тампони на окачването и задните амортисьори, а Волвото ХС90 на баща ми е на 80 000 км и му е сменено практически цялото окачване, задните амортисьори (по 900 лева парчето), кормилната рейка (луди пари), некви активни тампони на мотора и т.н. Добре че са в гаранция, иначе е цифромания най-страшна.
Коментар
-
Аз като взех моя видях че има омасляване но знам че е нормално, щом капе значи има масло. Обаче след няма и месец започна да тече, работи на място 30 минути и изтекоха поне 100мл. Тогава точно ми се скапа и съединителя та го вкарах веднага в гаража и го разглобих.
Оказа се че капака (фланеца) на мотора за който се хващат и скоростите се е спикал почти на половина и от там тече като луд. Странно ми стана от какво се е спикал. Както и да е, заварка, щлайфане от твете страни. Имаше 2 десети изкривяване и го сложих. Не съм сменял СЕМЕРИНГА (не семерината както някои му казват) и дори не мазах със силикон или други лепила никъде. Но май това беше грешката. пак прокапа но 1-2 капки виждам на капака отдолу. Скоро ще сменям лагер в скоростите и ще махна капака отново да видя от къде капе. Та според мен за няколко капки няма смисъл да се пипа за глупости.Z06 = Seven liters of pure troublemaker!
Коментар
-
Миналата седмица разглобих колата, свалих капака. намазах със силикон Опръстените и челото на капака. Стегнах и вече 200км няма нито една капчица масло да се е стекла от там.Z06 = Seven liters of pure troublemaker!
Коментар
-
Като го купих преди 4 години, не капеше, в последствие се появиха капки, след 90 000 километра мой пробег започна да тече и хоп алуминиевия капак.Оказа се че има седем пукнатини, а нов е 1525 лв в БС.В момента е вбокса, и се пасват нещата че след тези заварки имаше голямо усукване в капака.А семеринга си е калпав,сменя се задължително и о пръстените.Ако някой знае за по евтин капак но нов да казва.
Коментар
-
http://www.mmaautoparts.com/5015044ab.html
http://www.autousparts.fr/autoparts/...d=mmjskwrdtzcaНай ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Просто не мога да съм по съгласен с колегата. Идентична история с капките и мнението ми за колата е абсолютно същото.
Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнениеАбе не знам за такава приказка, ама аз съм доволен като слон от тоя Жип - напълно безпроблемен автомобил, кефи ме отвсякъде и хич не искам да го сменям. Не гори много, поддръжката му е смешно евтина и минава отвсякъде. Все повече се убеждавам, че всички проблеми на тоя модел идват от калпава поддръжка и неправилна експлоатация.
В момента майка ми има нов Кашкай, която още на 12 000 километра фърли половината тампони на окачването и задните амортисьори, а Волвото ХС90 на баща ми е на 80 000 км и му е сменено практически цялото окачване, задните амортисьори (по 900 лева парчето), кормилната рейка (луди пари), некви активни тампони на мотора и т.н. Добре че са в гаранция, иначе е цифромания най-страшна.V10
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар