Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някаква кутийка на кабела на умната дюза на 3.1 WJ ,2000г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някаква кутийка на кабелаа на умната дюза на 3.1 WJ ,2000г.

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
    Значи , ако си фен на икономията можеш да го докараш до този разход. Наистина , с 80км/ч , извън града може да направиш 8л/100км. Ние тук говорим за глобалния разход на гориво. Аз като съм купил джипа преди 2-3 години , не съм нулира трип компютъра и за средния разход си пише 14.1 -14.5л. Колата е взета от немец първа ръка, със сигурност беше на 120000км , и тук в България не пипана от нашите "майстори". -всичко е оригинално , няма филтри , няма електро вентилатори , няма печки и средния разход е такъв . Но да се влача с 80км./ч за да докарам разход 8л/100км. не ми допада. Тази зима , в лошото време ходих до Бургас , пътувах бавно ,защото пътните условия бяха лоши , цели 5ч. и отгоре, е вярно - 8л./100км разход - ама това пътуване ли му викаш? Просто за малък разход бих си купил малоритажка! Можеш да се поразровиш в нета и да видиш ,че е горе долу разхода на този мотор 3.1тд е такъв при нормално каране.
    Изобщо не съм маниак и изобщо не карам бавно - 100-110 по междуградските пътища, 140, по-рядко 150 по магистралите (това все пак си е доста над ограничението за България). И не съм фен на икономиите, а на перфектно поддържаните автомобили. В случая икономията е следствие, а не цел. Просто като оправих всичко по Жипа, и той почна да гори колкото трябва. Естествено, можех да си го карам и така - с приплъзваща скоростна кутия, с запушен с гняс MAP-сензор, с огромна неефективна виско-перка, с разбъзикана нафтова помпа. И щеше да гори 14-15 л/100 км - щото наистина толкова гореше, като го взех.

А по повод на разхода - от над 4 години всеки ден чета и пиша в германския, австрийския и швейцарския джип форуми. И вервай ми, техния разход е приблизително колкото моя, дори по-нисък (вероятно заради нафтата).
    Според повечето от тях тази кола, когато е в перфектно здраве, гори ~ 9,6 л/100 км (плюс-минус 0,2 литра) при магистрално каране със 130 на темпомат. Дори една групичка си бяха играли (май някакъв бас беше) и нарочно го бяха засичали от Мюнхен до Франкфурт и обратно.

Движили са се в пакет със 130 км/ч по темпомат, и всичките бяха изгорили еднакво с изключения на един, дето не му затварял блокажа на хидротрансформатора - неговия Жип изхарчил 12,8 л/100 км. Щото мотора през цялото време е джуркал маслото, вместо да движи колата.

Колегата BlackDiesel бе направил и засечка при 150 км/ч на темпомат по магистралата Мюнхен-Пфорцхайм - точно 11,7 л/100 км. Абе луда работа, ама германците са си методичен народ. И според единодушното им мнение всяко отклонение от тези стойности показва някакъв проблем в мотора, скоростите, спирачките и какво ли не. По техен съвет съм направил и всичките модификации - вентилатора, ЕГР-а, спортния филтър, ГНП - не съм импровизирал от слободия.

Всъщност ти сам си обяснил на какво се дължи твоя разход: че откакто си купил колата, не си пипал нищо. Тоест сам си избрал да ти гори 14-15. Щото при добра поддръжка и когато всичко му е наред тоя мотор гори мнооого по-малко - пак ще ти покажа тоя швейцарец от Берн, с който от години си пишем във форума - ziazib. Средният му разход за 52,951 км с ГЧ 3,1 ТД е 10,61 л/100 км. Почти всекидневно пътува по работа на ~150 км, тоест минава над 300 км на ден (най-често от Берн до Сион), като маршрута му е 90% магистрала със 130 км/ч (ограничението по магистралите в Швейцария е 120), останалото градско.

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/233533.html

Нима искаш да кажеш, че този пич лъже? Не, просто си поддържа колата. Не е беден, виж му и другите коли, виж и разхода:

http://www.spritmonitor.de/de/user/ziazib.html

Карал съм ги всичките тия коли, тествал съм ги много внимателно, и мога с две ръце да се подпиша, че тия коли горят точно толкова при каране в рамките на закона +10 км/ отгоре.
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Карбуретор каза "..Всъщност ти сам си обяснил на какво се дължи твоя разход: че откакто си купил колата, не си пипал нищо. Тоест сам си избрал да ти гори 14-15. Щото при добра поддръжка и когато всичко му е наред тоя мотор гори мнооого по-малко - пак ще ти покажа тоя швейцарец от Берн, с който от години си пишем във форума - ziazib. Средният му разход за 52,951 км с ГЧ 3,1 ТД е 10,61 л/100 км. Почти всекидневно пътува по работа на ~150 км, тоест минава над 300 км на ден (най-често от Берн до Сион), като маршрута му е 90% магистрала със 130 км/ч (ограничението по магистралите в Швейцария е 120), останалото градско..."

Да , не са я пипали български майстори , за да не я развалят! Машината е оставена такава , както маняка немец я е настроил. А да вземаш за база разход в Европа и тук е най- малко некоректни - първо горивото им е различно, второ пътищата им са други , организацията на движението е друго - с две думи - няма база за сравнение. За да сме коректни , вземи литровата мощност , вземи разхода на конска сила за този двигател и за други с подобен обем и сравнявай. А тези по форумите ги остави - гледай заводските данни. обикновено по форумите пишат колеги , които са променили някои параметри на автомобила, от което се променя я надежността, я вредните емисии, я ресурса на двигателя.
      Аз говоря за за джип такъв какъвто е конструиран и изчислен от професионалисти , с компромисите които са приети като допустими, за да има релация между , комфорт , надежност , ресурс и не на последно място -разход на гориво.

Хубаво е да си фен на перфектно поддържаните коли , но едва ли майстора , който ти регулира нафтовата помпа "на ухо" може да докаже , че е способен на това. Знае ли той с това "на ухо" с колко милиграма гориво е настроил твоята помпа , че да развие тези 101КW мощност. , знае ли на колко точно градуса е фиксирал аванса - със сигурност -не. За мене това не задоволителна работа - за това и не давам да се "обслужва" автомобила от слухари - настроил го е немеца така - имат си диагностици , имат си специализирани сервизи на "JEEP" , такъв е бил разхода когато го купих , не се е променил и сега .

А колкото до скоростната кутия - да , автоматите играят голяма роля при формирането на разхода. Лошо настроената
      АК наистина може да повиши разхода на гориво.
      Последно редактирано от stilnik; 23-03-11, 02:46.

Коментар

Стилник, ето ти линк с нагледно обяснение на думата "изрудлясваме" http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=116087&page=1
        чети заглавието и чети от 3-то мнение нататък... по-точно от това аз не мога да го обясня
        аз мисля да спра до тук

Коментар

От: Някаква кутийка на кабела на умната дюза на 3.1 WJ ,2000г.

Първоначално публикуван от Toni Gr Преглед на мнение
          В големия студ-19-22,на късо градско.2.7Гр.Ч.
          А стига бе...!!!
          Аз в студове, (около -30 градуса...уточнявам ,щото съм сигурен, че казваш "големия студ" на -10...-15), моя 4.7 V8 не съм го виждал да гори повече от 19, и то със стар въздушен филтър, спукано маркуче за вакуум и гуми на 1.9 атмосфери. Какъв е тоя разход? Със сигурност нещо не ти е наред.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Извинявам се за спама но ЕГР-а къде по точно се затапва(се слага пластинката)? На изхода към смукателния колектор или на входа където е тръбата идваща "из от зад мотора"
            Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
            Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
            Audi Q7 3.0 TDi 08
            Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

И отпред и отзад.
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                А стига бе...!!!
                Аз в студове, (около -30 градуса...уточнявам ,щото съм сигурен, че казваш "големия студ" на -10...-15), моя 4.7 V8 не съм го виждал да гори повече от 19, и то със стар въздушен филтър, спукано маркуче за вакуум и гуми на 1.9 атмосфери. Какъв е тоя разход? Със сигурност нещо не ти е наред.
                И при мен разхода беше същия, говорим за късо ама наистина късо градско.. 2км сутрин и толкова вечер (на студен двигател при качване на ул. Богатица - 40л. текущ, а при топъл - 22-25л. разход... разликата е драстична, особено ако си с гъсто масло в дифовете и не е позагряло...)
                Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
                Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

Първоначално публикуван от peerless Преглед на мнение
                  И при мен разхода беше същия, говорим за късо ама наистина късо градско.. 2км сутрин и толкова вечер (на студен двигател при качване на ул. Богатица - 40л. текущ, а при топъл - 22-25л. разход... разликата е драстична, особено ако си с гъсто масло в дифовете и не е позагряло...)
                  При мен пътя е 4.8 км. сутрин, и толкова на връщане. Е вярно, няма баири, само по равно е, ама говорим за температури около -30 градуса. При същите условия, миналата зима, не ми беше показвал повече от 17.3-17.4 разход. Тази зима стигна до 19 (щото имаше някои проблемчета за оправяне). Е, има и още един плюс при мен, че колата е почти загряла когато я запаля, заради подгряването на двигателя. Ама все пак, нали затова ги купувате тези дизели. Той като ще ти гори зимата колкото 4.7 бензин...за какво ти е?
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                  0877стоидевет215–Радослав

Коментар

А де?!?
                    Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
                    Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

колеги понеже сьм новобранка можете ли да ми кажете кьде се намира умната дюза

Коментар

Само тя е с кабел и букса.
                        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                        Grand 3.1TD
                        0898 620 306 Стоян

Коментар

Само HDI са с "лупави" дюзи,защото новите трябва да се "учат".А един "прост" термо сензор(датчик) с 4 края си е тъпанар.А темата беше за кутийката ...?
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

а как да я изкарам тази умна дюза колеги кое да развивам самата дюза или голямата гайка под нея на резба ли е тази умница става въпрос за гранд чероки 3 1 тд лимитид 2000г спешно колеги помагайте

Коментар

Защо ще я вадиш.
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ами за да я сменя защото протече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X