Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки WJ 4.7 утечка на ток???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Чероки WJ 4.7 утечка на ток???

Здравейте,

имам следния проблем с 2001 Гранд Чероки:

1. преди няколко дни беше умрял за ток

2. заредих акумулатора

3. запали, всичко ОК и на другата сутрин няма никой

4. занесох акумулатора на сервиз, заредиха го, тестваха го и уж е ОК (да ги цитирам "бетон е акумулатора")

5. Утре ще го сложа и ще отида с джипа да го тестват за оттечки

6. Тъй като най-вероятно ще има такива ми се иска да разбера кои са обичайните заподозрени за да мога да насоча електричаря който ще трябва да го гледа после

7. Ако някой знае за добър авто-електричар в София, ще му бъда много благодарен.

8. Минус клемата на кабела на колата е леко пукнат, но само отвън, отвътре където прави контакт с полюса на акумулатора няма пукнатина. Едва ли е от това, но все пак утре ще сменя и клемата.

9. Като четох по форума видях много подобни проблеми, но в повечето случаи или ставаше въпрос за заминали акумулатори или симптомите не бяха точно като моите.

10. Може ли да е от алармата? Тъй като от скоро съм с този джип и се съмнявам да не би да съм извадил ключа без да е завъртян стартера до край на Lock? Чух някои колеги да споделят, че ключа понякога може да се извади и на работещ автомобил. Сега ще го проверя дали става така на моя, но не искам да слагам акумулатора до утре, защото няма да мога да се замъкна до сервиза.

11. Елиминирах други консуматори като забравен плафон, радио или нагреватели на седалките. В смисъл елиминирал съм ги дотолкова, че не са били включени, иначе те пак може да си харчат ток.

12. Деня преди да умре за първи път използвах запалката на таблото за да включа радар детектора. Възможно ли е да е дала на късо нещо и от там да дърпа ток?

13. Забражих да спомена, че при зареден акумулатор, преди да запаля ми показа на таблото около 12 волта и след като запалих се вдигна на 14, което ми говори че алтернатора си работи, или не съм прав?

Благодаря ви предварително за всички споделени мнения и препоръки и най-вече ако може да ме насочите към свестен електричар, защото 90% няма да се мине без ходене при такъв.

Тони

Re: Гранд Чероки WJ 4.7 утечка на ток???

Колеги,

май излязох прав за вадещия се ключ. Струва ми се, че съм го изваждал на позиция АСС от снимката, което е изхабявало акумулатора. Резервния ми ключ, който почти не е ползван може да бъде изваден само в LOCK позицията докато този който ползвах е по-износен и се изважда от всяка позиция освен от ON/RUN.
    Утре все пак ще отида да ми проверят за утечки и дано само това да е бил проблема, ще пиша пак.

Коментар

От: Гранд Чероки WJ 4.7 утечка на ток???

Здравей. Щом ти показва 14 волта, значи зарежда. Притесняват ме тези 12V преди да запалиш. Защо не откачиш едната клема на акумулатора и с мултицет посредством последователно свързване да замериш консумацията? Не е лошо през това време да затиснеш бутона за предния капак за да не ти светят плафоните, че може да замериш грешна информация.
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Наистина премери утечката.
        Ако имаш път наоколо и аз мога да го свърша.
        А иначе, преди време и аз ги имах същите терзания, и крайна сметка смениха на третото ходене, гаранционен акумулатор на 3 месеца.
        От тогава грижи нямам.

Коментар

Пиши в кой район си!
          Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

От: Re: Гранд Чероки WJ 4.7 утечка на ток???

Първоначално публикуван от tonius Преглед на мнение
            Колеги,

май излязох прав за вадещия се ключ. Струва ми се, че съм го изваждал на позиция АСС от снимката, което е изхабявало акумулатора. Резервния ми ключ, който почти не е ползван може да бъде изваден само в LOCK позицията докато този който ползвах е по-износен и се изважда от всяка позиция освен от ON/RUN.
            Утре все пак ще отида да ми проверят за утечки и дано само това да е бил проблема, ще пиша пак.

Ако вадиш клюа от положение ACC не продължава ли да свири радиото/CD-то? Поне при мен е така.....само дето не може да се извади ключа за съжаление.

Коментар

Радиото свири, обаче аз го изключих с копчето като си помислих, че то автоматично гасне след някакви минути. Абе общо взето доста тъпо от моя страна ама бях забравил, че американците имат още една позиция на ключа след LOCK, а и това с ваденето на ключа си беше шок докато не го прочетох във форума.

Аз съм в кв.Гоце Делчев и мисля утре ако остане време да се обадя на Пенчо, защото гледам, че той е в Борово. Предварително му благодаря за предложението да помогне със замерването на утечките.

Благодаря и на всички останали за бързите и адекватни отговори. От скоро съм във форума, но определно така си представям, че трябва да работи един добър форум за взаимопомощ и общи интереси.

Коментар

щом за една вечер ти смъква акумулатора, това според мен е силно смучеща аларма и акумулатор пътник...
                Както каза колегата Пенчо, трябва да се замери консумацията, но най-добре и акумулатора да се провери колко време държи при константен товар.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                  щом за една вечер ти смъква акумулатора, това според мен е силно смучеща аларма и акумулатор пътник...
                  Като си извади ключа в положение АСС оставя включени един куп консуматори. При мен консумацията в това положение беше около 1,6А. Вярно, че не смъкваше акумулатори за 1 една нощ, но един ден, ако не се караше колата, на следващия трябваше да има готови кабели и електродонор.

Този номер с ключа, който се износва така, че се вади във всяко положение, е много тъп. Кой знае какъв говнолин са използвали от "Крайслер".
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Като си извади ключа в положение АСС оставя включени един куп консуматори. При мен консумацията в това положение беше около 1,6А. Вярно, че не смъкваше акумулатори за 1 една нощ, но един ден, ако не се караше колата, на следващия трябваше да има готови кабели и електродонор.

Този номер с ключа, който се износва така, че се вади във всяко положение, е много тъп. Кой знае какъв говнолин са използвали от "Крайслер".
                    Да, номера е коварен, но си има и предимството да запалиш Jeep-a в студено време, да извадиш ключа, да заключиш и да отскочиш за кафе и вестник. Тук си е направо за завиждане този недостатък.

Коментар

.

Аз съм в кв.Гоце Делчев и мисля утре ако остане време да се обадя на Пенчо, защото гледам, че той е в Борово. Предварително му благодаря за предложението да помогне със замерването на утечките.

.
                      Вече си изпих кафето.

Коментар

Пенчо, благадоря отново за предложението за помощ, но днес ми излезе пътуване и тръгвам с другата кола. Ако акумулатора на джипа държи още като се върна в понеделник значи няма проблем, но въпреки това ще ти се обадя другата седмица да замерим за всеки случай. Приятен уикенд.

Коментар

Пенчо, благадоря отново за предложението за помощ, но днес ми излезе пътуване и тръгвам с другата кола. Ако акумулатора на джипа държи още като се върна в понеделник значи няма проблем, но въпреки това ще ти се обадя другата седмица да замерим за всеки случай. Приятен уикенд.
                          Добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

+ 1. При мен дори работи подгряването на седалките!
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

оставя консуматорите в купето, а именно парното работи, подгрявне на седалки, радио, запалка (при някой и ел. стъклата). Трябва много внимателно да се позва, че понякога наблизо няма кой да даде ток

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X