Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светва Chek Engine,оборотомера и километража падат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светва Chek Engine,оборотомера и километража падат

Модела на джипа е : Jeep Cherokee 2,5TDI 1997 год. Моля ако някой е имал подобен проблем да помогне. След 7-8 месеца в това положение лампата Chek Engine угасва оборотомера и километража заработват за около 10-15 дни и после пак на старото положение.

От: Светва Chek Engine,оборотомера и километража падат

щом се оправя от самосебе си ми мирише на лоши връзки.

Коментар

Първоначално публикуван от antoanet Преглед на мнение
      Модела на джипа е : Jeep Cherokee 2,5TDI 1997 год. Моля ако някой е имал подобен проблем да помогне. След 7-8 месеца в това положение лампата Chek Engine угасва оборотомера и километража заработват за около 10-15 дни и после пак на старото положение.
      При мен го има все още същия проблем само, че не светва "CHEK ENGINE", a "CHEK GAUGE"! Няколко пъти са ми умирали и всички уреди по таблото в движение, но след гасене и палене на двигателя всичко се оправя! При мен най-вероятно става дума за зле монтиран датчик на маслото на ДВГ (сменян е), защото почти постоянно стрелката за налягането пада на нула при ниски обороти (тогава светва и лампата)! Масло и налягане всъщност има, просто датчика дава грешка в следствие на някакви тоци които връща (не съм спец - просто се опитвам да възстановя обяснението на Дядо Владо)! За уредите, причината най-вероятно е лоша маса, някъде в колата! При всички положения това е проблем с токовете. Лошото е, че понякога проблема е много трудно откриваем и изисква много време (2-3 дена, за да се прегледат и замерят всички ел. линии) и добър (съвестен) майстор. Лично на мен не ми пречи и си карам така, но за сметка на това редовно проверявам маслото! При теб на таблото, какво ти показва датчика за маслото..?!!

Поздрави

Коментар

При мен го има почти същия проблем,първо светва AIR BAG след което CHECK ENGINE,на мястото кадето се изписват изминатите километри пише NO BUS и всички стрелки падат долу.В началото го правеше рядко,сега го прави по няколко пъти на ден.Понякога когато чукнеш таблото с пръст се оправя друг път не.Проверявани са всички букси по таблото,презапоявани са буксите на табло и всичко това без резултат.Вече шест месеца не мога да разреша този проблем.Автомобилът е Jeep Cherokee 2,5TDI 2000 год.

Коментар

И при мен го има същия проблем - Чероки 2.5 TD 1999г. Отначало се уплаших, но след като се поправя от само себе си или когато тръсне колата по някоя бобуна или като чукна по таблото - значи е нещо по връзките. В чуждите форуми пише че ел. част на Черокито е много бъгава. Една англичанка даже си провала Черокито защото и писнало от цветомузиката по таблото :-). Освен това, дори да разглобиш таблото и да препоиш и почистиш всички връзки, няма никаква гаранция че ще се управи. В западните сервизи, когато се касае за такъв проблем, който се появява от време на време - заменят цялото устройство с ново. Е, тук няма как да замениш Черокито :-), просто си карай и не му обръщай внимание.

Коментар

колега прегледай тази тема може да има нещо полезно....http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=97360
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Преди 10 дни свалих платката на таблото,и в един сервиз за телефони с горещ въздух ми презапоиха всичките компоненти и от двете страни на платката.От тогава таблото работи без никакви забележки,минал съм около 150 км градско и не е прекъсвало въобще,преди това ми прекъсваше по няколко пъти на ден.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X