Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с палене на 3.1TD!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с палене на 3.1TD!!!

Колеги, скъпата ми джипка при студен двигател и по-ниски температури не иска да пали. В смисъл почва да притрисва и малко му трябва да запали и от 6-ти 7-ми път пали. Като запали първите 10-15сек. тресе и после се стабилизира и през това време изкарва сивкав пушек.

От: Проблем с палене на 3.1TD!!!

Първоначално публикуван от veselin_stef Преглед на мнение
    Колеги, скъпата ми джипка при студен двигател и по-ниски температури не иска да пали. В смисъл почва да притрисва и малко му трябва да запали и от 6-ти 7-ми път пали. Като запали първите 10-15сек. тресе и после се стабилизира и през това време изкарва сивкав пушек.
    Свещи!

Коментар

+1
      Колега провери дали е изправен бушона за подгряването.Аз също се бях притеснил когато ми го направи за първи път. Сега ако завъртя и не запали от раз първо бушона проверявам.

Коментар

Не само бушона може да е причина. Ако бушона е наред, провери свещите с един кабел от плюса към тях, дали ще излезе искра, ако да значи са наред. Провери най- вече магнитния клапан при подаване на контакт дали се отваря достатъчно. Не съм сигурен че ще се справиш сам, но при мен той правеше ядове освен бушоните на свещите.
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

Диагностика?Не отлагай,сама няма да се оправи!
          Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Благодаря колеги, ще проверя бушона и свещите първо. А този клапан къде е и как може да се провери в домашни условия?

Коментар

Първоначално публикуван от veselin_stef Преглед на мнение
              Благодаря колеги, ще проверя бушона и свещите първо...
              Бушоните трябва да са два. Два кабела хвърлят плюс на 2 и 3 свещи.

Коментар

Ами не мога да ти обясня така, ще ти го снимам и ще кача снимки до 2- 3 дена.
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

въздух.
                  grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Колеги как точно се тестват свещите, тъй като явно моя метод не е точен. Аз махнах първите две свещи и ги свързах с кабелите си, дадох на контакт, но нищо. Не се загряват. И реших да спра да махам и следващите, защото и без това се махат тегаво. Свеща трябва ли да дава искра или?

Коментар

от къде си? напиши го в профила си.

Коментар

От София.

Коментар

За да се проверят подгревните свещи най-простия метод /но и най-неточния/ е да се откачи кабела към нея и с мултимер да се измери съпротивлението през всяка свещ. Едното пипало се допира на маса, а другото на клемата, където е бил закачен кабела, който идва от релето. Трябва да се измери съпротивление от няколко ома. Може да се провери и с пробна лампа, последователно вързана от +12V през свещта и към маса. При свещ, която не е прекъснала лампата ще свети. За по-сигурно измерване обаче, най-добре е да се свали всяка една и да се включи на акумулатор така, че да се нагрее предния и край до червено. Това става за няколко секунди, като трябва да се нагрява само най-предната част. Времето, за което се нагряват всички свещи трябва да е приблизително еднакво. Ще цитирам и нещо, вече писано от мен в подобна тема.
                          Ето схема на устройството на подгревна свещ:

За точна проверка и оценка на състоянието е нужно по-специализирано сервизно оборудване, където да се подаде напрежение на всяка една свещ, като се мери тока през нея. Същевременно се отчита и времето, за което се загрява до определена температура, както и в коя част се загрява до червено. Оглежда се също така състоянието на нагревателната част, дали има язви, нагар, деформация и т.н. Токът през различните модели свещи е различен от 12 - 15А до повече от 25А. Измерването се прави на стенд със зададено напрежение и с отчитане на тока в началото и после, след достигане на работната температура. Ето пример как изглежда един елементарен такъв стенд /малко гаражен тип, но все пак по-добър от никакъв/:

От състоянието на подгревните свещи зависи нормалния старт на дизела. При изправни свещи имате оптимално подгряване, за определеното от релето или от ECU-то време /предварителен подгрев/. От там и сигурен старт, както и добра работа на мотора, веднага след запалване /периода на последващия подгрев/.
                          Успех!
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Здравей, колега!
                            Имах същия проблем. И при мен причината се оказаха лулите. Не правеха хубав контакт,но след като ги поразтворихме, уплътниха добре и този проблем изчезна , сега пали от първия път.
                            Успех!

Коментар

Благодаря ви колега! Проблема се оказа в четвърта подгревателна свещ-изгоряла. Обадих се в Скорпион, 25лв. и утре ще ходя да я взема. Ако има по-добър магазин, моля споделете!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X