Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Показания на борд компютъра - WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Показания на борд компютъра - WJ

На празен ход (предполагам имаш предвид когато автомобила не се движи) разхода е безкраен, тъй като разхода е отношение между изразходвано гориво и изминат път. Пътя е нула, разхода е безкраен. Ако разхода се представяше литри на час, щеше да си показва адекватни стоиности.
    За преходните режими - при принудителен празен ход разхода е равен на нула - в цилиндрите не се подава гориво. Разбира се това не се вижда от шофьора, защото разхода на дисплея е среден, а не моментен.
    А иначе данни се подават постоянно и то с много голяма точност. Както сам си писал количествата са в хилядни от кубичния милиметър: 0.000010416л. = десет хилядни от кубичен милиметър. При толкова точни стойности и бързи компютри е абсурдно да се разработват механични измерители.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от basko Преглед на мнение
      Оргинални джанти, гуми 235/65/17 - с такива излиза от завода. Така че размерът не оказва влиание в случая. А за налягането си трайкам. Карайте си меко и комфортно?!
      И ,колко според теб трябва да са напомпани?
      Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Това е твой избор, ако искаш ги карай и на 1.5 атм. Аз съм написал - карам 2.3-2.4 и не ми е твърдо, не ми е шумно и ми е достатъчно комфортно. Скоро не съм изкарвал и камъни от бъбреците, да чукна на дърво. Сменил доста автомобили, това е първият ми джип, но винаги съм карал с напомпани гуми, поне 2 атмосфери. Само първата ми кола-Трабант съм я карал с по-малко налягане в гумите, просто по това време продаваха само български гуми от завод Г.Димитров и те бяха просто уникално твърди.

Коментар

Да събудим малко темата, че точно сега има една друга, за разхода при 8-ците. Щях да пиша там, ама се сетих че я имаше тая, та да споделя какво се случи оттогава. След тая тема, досега, не съм виждал джипа да ми показва повече от 14.5 разход. С уточнението че, градът е малък и неможе да се сравни, например със софийско градско каране. Макар че, доста често му смачквам педала на газта. Но пък, видях това

Снимката е правена миналата събота, след 350 км. разходка, от които 50 сериозно градско, с висене по светофарите и т.н., а останалите 300, по първокласен път с круиз и скорост 100 км/ч. Даже и го засякох пълен-пълен няколко пъти, това лято. Колкото показва, толкова и изгаря, с много малки отклонения. А и, не съм си поставял за цел, да го засичам задълбочено.
          А относно гумите, гледам че спорите. То е ясно, че не е добре, да са много меки, както и много напомпани, но мисля че , 2.2 -2.3 бара е нормално налягане за оригиналните гуми на WJ-я. Всъщност, аз толкова помпя и летните които са 20-ки, и с тях наистина вози малко по-твърдо. Но не е болка за умиране.
          Накрая да споделя, защо мисля че разхода е такъв. Ами, защото когато ми се развали ламбда сондата, му сложих оригинална, а не менте. Същото и с TPS-а. Мисля че (не съм специалист обаче, просто така съм чел, тук и там), има части, които може да си позволиш да замениш с неоригинални. Но има и такива, които неможе. И не защото няма да работи, или няма да ти изгасне check engine-a. Просто защото, указва влияние на нещо което не виждаш на пръв поглед. Поздрави
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X