Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Притрисане при палене на студен двигател 4,7WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Притрисане при палене на студен двигател 4,7WJ

Здравейте,

Сутрин, когато колата е студена и я запаля работи все едно не и работят няколко цилиндъра (1-2) Но малко като загрее и изчиства и работи добре. Проверявах за грешки с диагностика -> 0 никакви. Преди седмица се беше появила грешка Р0351. Замених бобината с нова на съответния цилиндър и грешката изчезна но колата продължи да се тресе при палене на студено.

Свещите и акумулатора са нови. Както и въздушния филтър. Сложих газов инжекцион. Като мощност колата си супер... като я настъпя не притриса
    . Няколко пъти засичах разход като се стремях да съм макс икономичен около 27/100 газ. Един път успях да падна на 25/100 (педала на газта съм го галил като не съм минавал 2000 оборота ... като тогава имах 2 ходения до Герман много късно вечер по околовръстното (което си е извънградско), а аз живея преди тунела за люлин... от тия 100км 40км са си извънградско Още когато я купих докато я карах на бензин си ми харчеше доста... обаче като загре си работи супер или поне според мене нямам база за сравнение.

Та подозренията са ми че е нещо по тоците но не знам какво
    Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 Quadra Drive 2001г

Honda Shadow 600cc 1998г.

От: Притрисане при палене на студен двигател 4,7WJ

Първоначално публикуван от wolfcub Преглед на мнение
    ...Сутрин, когато колата е студена и я запаля работи все едно не и работят няколко цилиндъра (1-2)...Сложих газов инжекцион. ...(
    Дай отначало - проблема на газ ли го прави или на бензин?
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

на бензин го прави на газ минава чак като загрее

Коментар

Какъв е тоя разход на газ бе колега,ти ме уби.Със 5.2 не ми дърпа повече от16 газ.Пусни му цялостна диагностика,нещо ламбдасондите,толкова газ градско в задръстванията -да ,ама извънградско и икономично каране-нещо не е както трябва.

Коментар

Проблема с "притрисането" го имам и аз при студен двигател WJ 4.0. Дано някой помогне с мнение или решение.

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
            Какъв е тоя разход на газ бе колега,ти ме уби.Със 5.2 не ми дърпа повече от16 газ.Пусни му цялостна диагностика,нещо ламбдасондите,толкова газ градско в задръстванията -да ,ама извънградско и икономично каране-нещо не е както трябва.
            16 на сто в София с 5.2??!!!!
            grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Разход в София на газ с ГИ по мнения на колеги е 23-25, твоя мисля е добре, как го засичаш? по БК показва малко повече от реалния. Това притрисане след монтажа на ГИ ли се появи?
              Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
              Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Първоначално публикуван от p_chankov Преглед на мнение
                Проблема с "притрисането" го имам и аз при студен двигател WJ 4.0. Дано някой помогне с мнение или решение.
                Такъв имах и аз на един V6. Оказа се неплътност по всмукателния колектор, по-точно около тротъл-бодито. Оттам смучеше въздух и лъжеше MAF сензора. Понеже то беше с отопление, след като позагрее уплътнява и проблемът изчезваше. Също не изписваше грешка.

Коментар

Първоначално публикуван от robi Преглед на мнение
                  16 на сто в София с 5.2??!!!!
                  За 25 л. ставаше дума.

Коментар

Първоначално публикуван от Жорката Преглед на мнение
                    Разход в София на газ с ГИ по мнения на колеги е 23-25, твоя мисля е добре, как го засичаш? по БК показва малко повече от реалния. Това притрисане след монтажа на ГИ ли се появи?
                    Жорка,той човека е писал 25л.извънградско икономично каране,нещо не е в ред.

Коментар

25 газ гори на мой приятел газката натоварена до горе с чакъл... пак извънградско

Коментар

Здравейте.... искам да уточня относно разхода, защото ми се струва че малко подвеждащо съм описал.... Значи градско харчи 26-28л/100км. Тези дни го засякох на извънградско заредих на ОМВ Цариградско шосе до горе. Презаредих в Лукойл - Благоевград (навлизане). изминати 97.5км литри 15.9л. Като резултат даде извънградско 16/100... стремях се да карам максимално икономично скорост 90-100км/ч. и с мин. изпреварвания (движех се с колоната).

За показанията на борд компютъра има следните наблюдения:
                        градско борд компютър 20л/100км - реално 27л./100км
                        извънградско борд. комп. 12/100км - реално 16л./100км.

размер на гумите 236/65/17.(с този размер излиза от завода )

Относно притрисането искам да добавя, че също така колата и гасне ако не и подавам газ с педала (1-2мин) докато е студена сутрин.

Коментар

Според мен проблема е с подаването на въздух. Правиха ли ти диагностика? Ако това се получава след монтажа на ГИ то проблема е там където са пипали
                          Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                          Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Първоначално публикуван от wolfcub Преглед на мнение

размер на гумите 236/65/17.(с този размер излиза от завода )

.
                            Допусната е техническа грешка /в бързината/ заводския размер е 235/65/17
                            ________________________________________________________________________________________
                            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Хм... Не ще да са токовете. Както казва Жорката от въздуха ще да е. Аз имам подобен проблем, само че на газ /метан/ където е разбираемо докато не е загрял мотора /а бе то и като е загрял не върви като на бензин/.
                              От както сложих газта има разлика и във вървежа на бензин, понеже влиза по-малко въздух заради плочката за метана. Все пак ми намали диаметъра на въздуховода 30-40% /на око/. Ама чак да тресе на бензин - не. При по-високи обороти не му стига въздуха и не е както преди.
                              Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X