Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно радиаторче на парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно радиаторче на парното

Здравейте на всички имам следния проблем.
    Парното на Джипа е много слабо и въпроса е знаете ли как се сваля въпросното радиаторче или знаете ли начин как може да се отстрани проблема. Според симптомите миаля че се е задръстило защото двигателя е загрял а парното го няма никакво. Преди седмица смених термостата защото не работеше. След смяната му парното започна да духа слабо, преди смяната просто липсваше. Мисля че проблема е в радиатора на парното.
    JEEP CHEROKEE 2.5 TDI 1999
    0887 67 08 79

От: Въпрос относно радиаторче на парното

колега, а как да отгатнеме какъв точно ти е джипа? боб ли да хвърляме?
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

моя боб показа :
      1 автомобила е ДЖИП
      2 има ,но не се знае дали работи 4*4
      3 кара се и зимата

Коментар

От темата http://www.offroad-bulgaria.com/show...31#post1392731 стигам до извода, че говорим за JEEP CHEROKEE 2,5 tdi . Отделен е въпроса, че не е лошо да си вписваме придобивката в подписа за да не се губи време. Сега човека чака помощ а ние чакаме допълнителна информация и ... той си страда по тези студове.
        Конкретно по темата бих му препоръчал да се вслуша в минали съвети на Andro и Дядо Владо и разкача вход/изход и опитва промиване/отпушване.
        Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Силата на духане едва ли има нещо общо с термостата.Като смени антифриза,проми ли системата?
          Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

хубаво, XJ да кажеме е колата... ама коя година. разглобяването не е еднакво. ако с промиване не стане - трябва нов радиатор. аз взех миналата зима от вест ауто - към 200лв... работата по демонтажа и монтажа на таблото е 2 дни и не е за сам човек. ако колата е след 97г. е по сложно. ВНИМАТЕЛНО С АЕРБЕЗИТЕ! задължително се разкача масата на акумулатора и се изчакват 5-10 мин. преди да се пипа. не по малко от 5 мин! по принцип се сваля и волана за операцията. ако не може да се свали е много неудобно, но в крайна сметка е възможно и така.ама е за 2 души работа. ако радиатора е запушен е наложително да се смени защото е в пряко отношение с "пукането на глави"...
            не бързам за никъде...
            XJ 2.5TD '98

Коментар

Извинявам се на всички джипа е чероки 2,5 тди 1999 г.
              трчбваше да го изписва отдоло не знам защо не се показва
              0887 67 08 79

Коментар

Моя радиатор на парното го промихме с дядо Владо миналата зима и парното се подобри значително. Мисля, че и снимки има в тази тема:
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=83553
                JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

колега, обади се на дядо владо да го промие. ако няма подобрение -купувай и сменяйте. голяма гадост е. сваля се цялото табло до тенекия. дори се изпразва и разкача климатика. преди година го правих. парното на джипа трябва да духа топло 5 мин след потегляне. при загряла кола трябва да е яко топло. ако вентилатора си духа въздух но той е студен или хладен нещата са кофти. шанса за блокирана смесителна клапа е минимален. но първо откачете радиаторчето откъм купето и го промийте да видите през него течели. опис на свалянето на таблото имаше в сервизната информация за нашия модел. ако иате грижи се обаждайте /дядо владо ми има тел/- ще помагам с каквото мога. кутията с радиатора на парното и климатика е огромна и се захваща откъм двигателният отсек с 5 гайки. едната е скрита добре под казанчето за радиатора. изправноста на радиатора в купето е от голяма важност за нормалната работа на двигателя , особенно през топлите месеци. през него циркулира охладителната течност от "малкият кръг" който е вързан директно на "главите" на двигателя. циркулира постоянно при запален двигател , независимо дали е пуснато парното в купето, то само подобрява охлаждането на този радиатор. ако е запушен се нарушава охлаждането на главите и те цъвтят като майски рози.при напълно запушен или спукан радиатор в купето се байпасира входният му маркуч откъм двигателя, за да се възстанови протока на охладителната течност. пружинните стоманени скоби на маркучите не следва да се подменят с такива на винт! пружинните скоби са динамични и обират луфтовете при загряване и охлаждане и от умората на матеряла на маркучите!

желая успех!
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Действай смело първо промивка, ако не стане сменяй. Не съм свалял на Cherokee преди 97 ама на по това панелното табло е приятно да се работи. Ако се напъне някой който го е правил и преди може да го свали и за 3-4 часа. На мен втория път ми отне около 5. И не свалях волана, вярно малко кофти беше ама стана. Имах проблем с бързите връзки на тръбите за климатика. И Другото кофти беше да намеря всички гайки на кутията за парното. Имаше две които държаха тръбичките за спирачките мисля, ама мойто е с десен волан. Дано колегата се размине само с промивка.
                    Поздрави!

Коментар

колега, за бързите връзки на климатика не се коси. свалят се за 5 мин с подходяща ламаринка. обаче климатика трябва предварително да се източи. налягането е високо! абе дано стане с промивка...
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

опита ли с химия от бензиностанция за почистване на радиатори
                        аз ги промивам с една която накрая ще споделя
                        разкачам маркучите от към купето ,слагам два по-дълги до които да имам свободен достъп с пистолет за въздух , продухвам с въздух , пълня химикала (А1 , 1или2 флакона) от единия край и изчаквам около 4-5мин.на упътването пише 1-2мин. ,но не е достстъчно. след 5-те минути продухвам с компресора, пълня с вода единия маркуч и продухвам, пълня с вода ДРУГИЯ маркуч и продухвам,така няколко пъти докато започне да излиза бистра вода(пазете очите от химията) желателно е да се направи промивка на охладителната с-ма само с вода
                        А1 се казва хинийката купува се от КАУФЛАНД щанда за почистване на котлен камък и мивки синя тубичка струва около1.50лв-2лв винаги има успех пазете очите и след процедурата залейте обилно с вода кадето е пръскал препарата.

Коментар

На мен ми беше по важно да си оправя джипката и климатика го пратих по дяволите. А и се оказа че няма нищо в него. Но ако се стигне до разглабяне разбира се е по добре да се мине първо да се изкара газа и тогава да се работи.

Коментар

Здравейте отново значи днес първо промихме радиаторчето на парното с един причтел.Първо в едната посока после в другата както ме посъветва Дядо Владо.
                            И чуде в джипа стана африка оше преди да сме промили системата с добавката на Лики моли. Та проблема се реши вече си имам парно.
                            Много благодаря на всички за съветите, и препоръките.
                            И едно питане за подписа там в подписа съм написал какъв е джипа но защо не го виждате не знам ако може модолатора да даде съвет какво бъркам да каже какво да направя. Като отметката показване на подпис е отметната не знам какво е станало и не се вижда какъв е джипа.
                            0887 67 08 79

Коментар

Първоначално публикуван от bokatta Преглед на мнение
                              Здравейте отново значи днес първо промихме радиаторчето на парното с един причтел.Първо в едната посока после в другата както ме посъветва Дядо Владо.
                              И чуде в джипа стана африка оше преди да сме промили системата с добавката на Лики моли. Та проблема се реши вече си имам парно.
                              Много благодаря на всички за съветите, и препоръките.
                              И едно питане за подписа там в подписа съм написал какъв е джипа но защо не го виждате не знам ако може модолатора да даде съвет какво бъркам да каже какво да направя. Като отметката показване на подпис е отметната не знам какво е станало и не се вижда какъв е джипа.
                              От вччера се вижда.
                              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X