Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какви гуми да си обуя Джип-а

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С какви гуми да си обуя Джип-а

Здравейте,
    Преди няколко месеца загубих маса време да се чудя какви гуми да взема за моя Grand WG 2.7. Тогава много се бях изнервил и накрая взех нови джанти 16'' и си купих зимни гуми за тях, като си казах, че като му дойде времето ще търся за 17-ките летни гуми. Сега (малко е рано, но имам причини) времето за избор на летни гуми дойде, даже се оказа, че трябва да ги избера и купя до няколко дена. Единствения човек, с който обсъждам "гумените" си терзания подробно е един колега с Диско, който още есента си реши проблема като си обу колата с BRIDGESTONE DUELER D694 A/T. В края на краищата, обаче той си има мнение, а и аз имам някакво, но и 2-мата не сме убедени в "знанията си". Аз също ги харесах тогава, но никъде нямаше от тях моя размер - 235/65/17. Това беше една от причините да си взема и 16-ките джанти. От друга страна търговците могат да ти препоръчат всичко - само да видят, че проявяваш сериозен интерес и за това много не ми се ще да се "консултирам" и с тях.
    И така - всъщност положението е такова и въпроса ми е следния:
    Имам зимни гуми на джанти 16"
    Имам 5 броя джанти 17" със стари летни гуми
    През лятото 80% търкалям колата по пътя и 15-20% по язовири, реки и селски баири като понякога на тези места ме завалява и дъжд
    Има ли идея да си купувам А/Т гуми от типа на
    BRIDGESTONE DUELER D694 A/T
    YOKOHAMA Geolandar G051
    GENERAL Grabber AT 2
    Или мога да взема по-летни като
    BRIDGESTONE D680 h/p
    GENERAL Grabber UHP
    Летните съм ги подбрал специално да са с по-широки канали, за да може (уж - де да знам и аз ??? ) да вършат малко от малко работа и в калта..., а и същевременно да са комфорни и по магистралата.
    Много ще съм благодарен, ако някой ме насочи с предложение или с линк към тема, където тези неща са обсъждани.
    Искам да обърна внимание, че 17" е малко по-труднооткриваем размер... т.е., ако някой ми предложи D694 от сега мога да кажа, че в БГ не е внасян този размер (имам бивш колега, който в момента работи в BRIGESTONE). Така или иначе ми е спешно, така че ще чакам с нетърпение всякакви мнения.
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

От: С какви гуми да си обуя Джип-а

Аз целогодишно съм със БФГ АТ и съм доволен.

Коментар

Re: С какви гуми да си обуя Джип-а

И аз съм за БФГ АТ - най- добрата АТ гума.
      Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

И още един въпрос - имам възможност да си купя пълният комплект масла за "голямо облужване" - при условие, че са в оригинални опаковки, неразпечатвани колко е срока им на годност? Питам, защото правих обслужване на скоростната кутия, дифовете и раздатката преи около 10000 км, предполагам, че докато направя 60000 може да минат 2 години - дали има опасност маслата, купени сега да се "развалят"?
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Маслата на повечето производители имат доста голям срок на годност (някъде около/ над 5 години), така че докато не се сипят в металните елементи на машините нямаш никакви проблеми да си ги вземеш сега. Само не разбирам защо сега ще ги взимаш за след 2 години? При всички случаи новата партида тогава ще си е нова...
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

Не съм виждал по маслата да пише срок на годност.

Коментар

В предходната фирма в която работех бяхме доставчици на една американска марка масла...с уговорката, че става въпрос за индустриални масла (включително компресорни) а не двигателни. Говорил съм надълго и нашироко с капацитети от доставчика и те казваха работни часове или 2 години в зависимост кое от събитието настъпи първо. За часовете даваха много по-големи числа, отколкото производителите на компресори (които с търговска цел намаляваха часовете), но за годините си държаха на 2 години.

За гумите - и аз съм с BG T/A и съм много доволен...ако не се лъжа Алекс е с Dueler 694 и също ги хвалеше.
              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                В предходната фирма в която работех бяхме доставчици на една американска марка масла...с уговорката, че става въпрос за индустриални масла (включително компресорни) а не двигателни. Говорил съм надълго и нашироко с капацитети от доставчика и те казваха работни часове или 2 години в зависимост кое от събитието настъпи първо. За часовете даваха много по-големи числа, отколкото производителите на компресори (които с търговска цел намаляваха часовете), но за годините си държаха на 2 години.

За гумите - и аз съм с BG T/A и съм много доволен...ако не се лъжа Алекс е с Dueler 694 и също ги хвалеше.
                Така е, но колегата пита за неизползвани - в шишетата масла.

Коментар

А тези?
                  Michelin Latitude Cross
                  Пак уточнявам, че търся за 17" джанти. 235/65/17. Dueler 694 няма, бе - няма.
                  А BG T/A по мои впечатления 17" май изобщо не се произвеждат
                  А маслата мисля да си ги купя сега по същата причина, по която търся и гумите от сега. Има си причина.
                  Suzuki GSXR
                  VW Touareg
                  Mitsubishi Pajero II

Коментар

Bridgestone Dueler A/T 255/65/16 с тях съм от година, бих ги сменил отново с такива.
                    Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                    Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Давайте идеи! ...
                      Dueler H/T D689? По спецификация я дават 70/30 ON/OFF road... D694 A/T е 50/50
                      Честно казано с предната си кола с чисто шосейни гуми съм имал ... почти не съм имал проблеми. Все си мисля, че с 4х4 даже и с по-гладки гуми положението ще е по-добре. Някак не ми се връзват твърдения от типа "с летните гуми не може да кривнеш от асфалта" и т.н.
                      Все пак аз няма да карам по нивята и да поливам царевица...
                      Отделно... с тази трагична липса на гуми 235/65/17 май ще си взема 235/70/16
                      Suzuki GSXR
                      VW Touareg
                      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                        ............

Да, и аз съм с такива гуми целогодишно и съм доволен. Като взех Jeep-а беше "обут" с тях и бяха почти нови. Освен от, може би малко по-високото ниво на шум при високи скорости, други забележки към този модел гуми нямам. Заради тях се отказах да се оборудвам с два комплекта джанти и гуми по отделно - летни и зимни. Вероятно с типично шосейни летни гуми нивото на комфорт при движение по асфалт би било по-високо и сигурно си струва да си търся по-нататък втори комплект гуми, но докато не износя тези Dueler 694, няма да търся други.
                        Поздрави!
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

АТ на Гоодрич е универсална гума-тествал съм я на сняг и кал!Ако искаш гума за всеки сезон и не си падаш по хард разходки това е една много добра гума-и туарезите на Евроспорт бяха обути с такива.....
                          Последно редактирано от stasco; 26-01-11, 20:00. Причина: правопис
                          Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D

Коментар

И аз съм с BF Goodridge 235/70/16 АТ ,много съм доволен и в гората, и на асфалта.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                              Отделно... с тази трагична липса на гуми 235/65/17 май ще си взема 235/70/16
                              Още преди три години избрах точно този размер /235/70 /16/
                              Карам Пирели скорпион АTR - никакви ядове , прилично поведение и на асфалт и на сняг и по черно.
                              ________________________________________________________________________________________
                              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X