Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със секторна кутия на XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със секторна кутия на XJ

Колеги, знам че е има подобни теми, но са разводнени с какви ли не мнения, за това пускам нова тема.
    Проблема е следния:
    Секторната течеше и я отворихме за да сменим семерингите ( при отварянето бележихме местата на хебела и на оста към волана за да не ги объркаме), сложихме новите, сглобихме и си такова мамата.... Сега секторната освен че пак тече и не ще да се върти волана... На изгасен мотор се върти супер трудно ( въпреки че колата е на подемник), а като запаля и волана сам се навива до крайно дясно положение и до там - няма връщане на зад....
    При първия опит да навъртим волана на обратно нещо каза "прас", отворихме пак, не се вижда нещо да е счупено, имаше само едно като О пръстен от тефлон който е на парчета...
    Варианта с фирма "Жизет" вече го знам, дайте други предложения, какво може да сме объркали и как да го оправим...
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

От: Проблем със секторна кутия на XJ

Проверете за запушен маркуч / забравена запушалка , тапа на хидравличните маркучи , прещипан и т.н./
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

маркучите не ми се виждат запушени, течността си циркулира свободно, по скоро нещо по секторната (по червяка) сме оплескали, но какво може да е
      А и много ли е фатално ако въпросния тефлонов пръстен се замени с гумен такъв, че не съм много на ясно с това.

Коментар

Колеги никой ли не е отварял секторната....?

Коментар

Отварянето е лесна работа .
          Преди да зглобиш обаче има страшно много неща които са важни и допуските там са в стотни от милиметъра това нее работа за всеки .
          Отделно преди да се качи е добре да се провери на стенд там като я закачиш и си показва ако има грешка .
          Този пръстен от тефлон е една много важна част или от разпределитеря или от буталото и дори да е само малко наранен или неправилно монтиран сектора няма да проработи .
          Малко са хората които наистина могат да ремонтират секторни кутии и никои от тях няма да ти я оправи по телефона или за без пари .

Коментар

Вече установих, че това не е работа за всеки, но по сервизите за хидравлики цените са уникални: от 80 до 480лв ???? Къде е истината?
            Ако знаеш сервиз който наистина да работи добре, моля те кажи ми, за да знам поне къде да ходя и къде не.
            Поздрави.

Коментар

Честито на печелившите.... Изместили сте центъра на рапределителя на налягането и кутията е напъвала постоянно да завива в едната посока. Не знам защо хората смятат, че е много лесно да се спре теч на 100+ атмосфери... Търси от някъде читава кутия втора употреба, иначе ако тръгнеш по сервизи, рискуваш да ти излезе доста по-скъпо. И не я отваряй, за да видиш какво има в нея...
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Познавам лично собствениците на три сервиза за хидравлика и щом става въпрос за вече отваряна кутия не мога да препоръчам никои тамън го направя и се явява проблем с някоя рекламация и после аз обирам негатива .
                То при тебе вече е късно ако ме беше попитал преди да разглобиш кутията щях да ти кажа да смениш само семерингите на входящия или изходящия вал без да пипаш нищо друго при теб вероятно е протекал семеринга на входящия вал .
                Това е ремонт като за 80 лв.

Коментар

Е да, ама вече не е само той .... А и веднъж като протекат семерингите, новите обикновено карат по-малко от година и пак протичат.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Дам, и аз стигнах до извода, че сме разместили разпределителя на налягането, иначе няма логика да завива сама в едната посока. Колата е пробвана само на подемник, тоест не е имало голямо натоварване в секторната кутия, което пък ме навежда на мисълта, че с един ремонтен комплект (семеринги, О пръстени и другите карантийки) и правилния майстор тази секторна ще се върне към живота. Имам някаква идея за секторна втора употреба, но ако не стане - пак ви моля - дайте насока към сервиз.
                    Или споделете мнения за " АВТОРЕЗЕРВ ЕВРОПА" ако някой е ползвал техните услуги, че за сега май към тях се насочвам.

Коментар

Така, проблема с теча го отстранихме, но сега се появи нов- явно сме напъхали цялата ос на вътре към волана и сега едното каренце закача в купето и има едно леко, но неприятно задържане, въпроса е как мога да изтегля цялата ос обратно на вън към секторната кутия, така че карето да спре да закача.

Коментар

колеги, никой ли не може да помогне (подскаже)

Коментар

Можеш ли да качиш някоя снимка?Дане би карето да не е влезло докрай на шлиците и за това да опира.
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Принципно,прътовете са от две части,влизат една в друга.Ако е играл чука,сега трябва да го върнеш към кутията.Понеже не съм запознат с модела,незнам дали има пристягащ болт.Разгледай хубаво пръта,и ако няма такъв,пак с чука,но към кутията.
                            088пет722пет99
                            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Здравейте,
                              От скоро има Чероки 2,5VM ТДИ 98г и ми тече секторната кутия, откъм вала които върти курмилните щанги.
                              Говорих с ВЕСТ АУТО за ремонтен комплект но все ме въртят.
                              Въпросът ми е ако двете кутии са еднакви дали знаете размерите на въпросната семерина и от къде мога да я поръчам.

Поздрави.
                              Jeep Grand Cherokee WJ 4.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X