Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за джип

Първоначално публикуван от toni11bg Преглед на мнение
    Здравейте на всички колеги, аз съм нов тук.
    Успях да си построя вила много високо в Родопите, далеч от цивилизацията, на райско място. Всичко добре, но стигането до там зимата е проблем с моята баничарка. Затова напоследък се замислям да си купя джип, и смятам да се огладам за Гранд Чероки.
    Может ели да ми дадете съвет какво трябва да гледам, какви са проблемите на тези коли, има ли достатъчно внос на части, скъпи ли са.Какъв е разхода на гориво.
    Смятам да търся джип с десен волан - за планински път е по-удобен.
    Моля да ми кажете също какви са разликите между дизеловия и бенз. двигатели - в смисъл, кой създава по-малко проблеми, а също така - чупят ли се често автоматичните ск.кутии, защото от Англия идват най-вече такива.
    Благодаря предварително на всички.
    Насочи се към пикап,двойна кабина от японските марки(Л 200,Навара,Хилукс,Сърф) па макар и десен волан(щом само десни завои има в Родопите).Това е най-сигурния начин да се качиш много високо през зимата в Родопите...с JEEP е слабо вероятно и скъпо.След като разбрах за торбите с цемент разбрах ,че пикапа е твоя избор....пък може и УАЗ-ка.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Ако искаш виж моето Гр.Чероки 2.7
      Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
        ...Това е най-сигурния начин да се качиш много високо през зимата в Родопите...с JEEP е слабо вероятно...
        Е това пък от къде го измисли...?
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
        0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Днес слагам метанова урдба с 16 кг. /~100 л./ бутилка. Газаджията ми е познат и според него може да я настрои да гори до 30 л./100 (~5 кг.) без да се усеща кой-знае каква загуба на мощност. Бутилката /с газта/ тежи около 100 кила, ама к'во от това? Ако не бързаш много до другата седмица ще мога да ти дам инфо за разхода и вървежа.
          Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

От друга страна дизелът прави малко по-голям разход (като пари) - 10/100 нафта е малко повече от 15/100 газ. Ако дизеловият двигател не създава проблеми, и не се налага често да му правиш скъпи ремонти, по-добре дизел.
            Чета,че 10/100 нафта ги гори по равното и с попътен вятър-незнам все пак колегите които карат такива ще кажат.Моя Гранд е с газ (обикновено АГУ) и гори смесено 15/100,а в гората почти без път от 25 нагоре.На бензин не съм го засичал.Дизела и на мен ми харесва стига да не е VM-а.

Коментар

Ами не са само десни завоите в Родопите, но за десния волан имам сериозен аргумент - преди около 25 години ми бяха дали да карам един,как се казваше, паркетник, като тоя: http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=834, що мъка съм видял с него, аз си знам. Тази машина е с две кабини, и си избираш от коя да го караш - в зависимост от терена. Винаги дясната кабина ми беше по-удобна, затова си мисля, че за черен, тежък път е по-удобно с десен волан - опасностите са от твоята страна, а разминавания има рядко.
              Иначе и аз обмислям идеята за нещо японско, Черокитата ме съблазнаяват с това, че возят по-комфортно на асфалт(така се твърди тук) а всички ние 95% от разстоянието караме по асфалт. Прави ми впечатление, че преобладават застъпниците на бензиновите черокита с газ. Може би това е и моят вариянт.

Коментар

Ами не са само десни завоите в Родопите, но за десния волан имам сериозен аргумент - преди около 25 години ми бяха дали да карам един,как се казваше, паркетник, като тоя: http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=834, що мъка съм видял с него, аз си знам. Тази машина е с две кабини, и си избираш от коя да го караш - в зависимост от терена. Винаги дясната кабина ми беше по-удобна, затова си мисля, че за черен, тежък път е по-удобно с десен волан - опасностите са от твоята страна, а разминавания има рядко.
                Иначе и аз обмислям идеята за нещо японско, Черокитата ме съблазнаяват с това, че возят по-комфортно на асфалт(така се твърди тук) а всички ние 95% от разстоянието караме по асфалт. Прави ми впечатление, че преобладават застъпниците на бензиновите черокита с газ. Може би това е и моят вариянт.
                Много харен паркетник,иначе направи както намериш за добре...няма лошо.П.С.Само отляво ли идват опасностите?
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Метана е сложен. Първи впечатления:
                  - не ще да върви като на бензин мощността пада... трудно се минава от пържоли на боб!
                  - ако сметнеш колко ти струват 100 км. ставаш по-хепи - 100 км - 10,40 лв. /засякох го за 50 км-5,20 лв/
                  - в багажника остава достатъчно много място /за кофи, въдици, столове и тн./
                  Мисля, че ще мога да преглътна загубата на мощност, а от друга страна имам и бензин .

Коментар

Re: Питане за джип

Колко кинта ти излезе метана?
                    На мен на газ в момента в София ми е точно 40лв / 100км
                    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

От: Re: Питане за джип

Жоре, споко! И при мен е толкова - 30/100 газ в София. За сметка на това извън града е 17.

И все пак към колегата - Джип на бензин си е класика, а за скъпата поддръжка специално на бензиновите, справка в темата на Жоро-ЦСКА за доставка на части от САЩ!
                      Само за информация - термостат 1.09 евро, водна помпа 12 евро, амортисьори - 13 евро парчето. Това с уговорката, че отделно се плаща доставка, ддс и мито.
                      Последно редактирано от gueorgi; 27-01-11, 19:28.
                      JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Не казвам, че поддръжката е скъпа. Метана го слагам за придвижване от т. А до т. Б предимно по асвалт или добър черен път. Бензина си е за по-сложни терени. Метана ми излезе 1300 лв. + още 50 за сетрификата. Това е за обикновена уредба /не инжекцион - там сумата е 3500 лв./.

Коментар

Аз винаги съм сравнявал колите с хората.
                          Един човек може да се роди и на 2 годинки да умре, може да е на 70 и да мислиш че след 5-6 години ще свърши а той живее до 100 години.
                          Така е и при колите, може още в гаранция да е била повече в сервиза отколкото в гаража ти или да го вземеш на 300 хиляди и да искара още 300.
                          Не визирам марки а едни и същи модели можеби сглобени една след друга коли.
                          Z06 = Seven liters of pure troublemaker!

Коментар

Моя съвет е да си вземеш джип по възможност от познат или такъв, който има надеждна история (от Германия или Австрия, може би) Може и дизел да е и бензин, ако го е карал някой Фитипалди и не го е поддържал ще се скапват една след друга частите, без значение газ, бензин, дизел. Разбира се последното е по-нежно. Колкото до цимента, може вместо пикап да си купиш едно ремарке (300-500 лева) и когато ти е нужно ще го ползваш. Няма само цимент да караш я!:-) Аз също имам вила и джипа си го ползвам само като ходя горе, а иначе в града карам лека кола. Ремаркето го ползвам само като трябва да закарам тор, пясък или нещо друго строително.

Коментар

Честито за вилата, много е красиво там!!!...миналата година ходих от Варна до Триград с моя Грандос, голям кеф и по магистралата и по завоите / е там малко на отзад возещите се им поприлоша, щото бързах да гледам мач от световното и се наложи да спортувам, а пък това не е порше/... ама за сметка на това и на черно не се изложих - до "орловото око" / една местност там над Ягодина/ се покачих, и из околностите се поразходих и голям кеф, даже един колега с УАЗ реши да ми покаже как истински джип може да мине по пресечения терен, а той пък си показа магарията и се строши... Разход с газов инжекцион ми даде около 17/100 газ средно - отиване, връщане, черно, магистрала и т. н. Ако търсиш комфорт, возия, екстри и предимно асфалт каране, японски джип /хубави са спор няма/ не може де ти ги предостави, освен ако не разполагаш с около 20 000 лв. и нагоре за ланд круизер 100 или 120 ка.

-----------------
                              WJ 4.7 V8
                              WJ 99 4.7 V8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X