Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с електрически стъкла на Чероки XJ - решение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с електрически стъкла на Чероки XJ - решение

Колеги,

Поствам това решение, защото е възможно да послужи и на други с подобен проблем.
    Джипката ми е с 4 електрически стъкла. От шофьорското се управляват останалите, като има и копче за забрана. Т.е. когато е активирана, само шофьора може да управлява другите стъкла.
    Преди известно време започна да прави проблеми и само след няколкократно натискане на това копче се активираше управлението на стъклата от съответната врата. Иначе от управляващата нямаше проблеми.
    Един ден с Жоро Нешев свалихме кората на вратата и контролния модул, но не успяхме да го разглобим. По скоро не посмях аз, че ме беше шубе да не го счупя.
    Не се отказах и след настойчиво търсене по англоезичните форуми, открих, че това е чест проблем с копчето на контролния модул. Малко ми олекна, че си мислех че целия модул е прецакан. Предлагаха се две решения - трудно и лесно.
    Трудното е разглобяване и поправка на копчето, но е свързано с много копчета и пружинки, които изскачат и има вероятност да не се намерят и да не успеете после да го сглобите.
    Лесен вариант - даване на късо на две жици от куплунзите, влизащи в контролния блок. Това е лесно решение и се губи функцията 'заключване', но на когото не е нужна (примерно се сещам че ако имате малки деца не е добре да прибягвате към този вариант) е лесна и бърза.
    По късно ще постна снимки и допълнителни указания кои две жици се дават на късо.

Дано да съм бил полезен.
    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

От: Проблем с електрически стъкла на Чероки XJ - решение

Възможно е и решение с допълнително ключе, паралелно на оригиналното, за да не се губи функцията за блокиране.

Коментар

От: Проблем с електрически стъкла на Чероки XJ - решение

Да прав си, но понеже не ми трябва функция блокиране, не съм търсил решение, въобще не съм се сетил за тази възможност. Принципно, на който му е необходимо, може да измайстори допълнително ключе.

Ето и снимка: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0379.jpg
Прегледи:1
Размер:69.9 КБ
ID:5245432

Намирате светлокафявата жица на единия конектор и жълтата на другия. Няма как да се сбърка. Въоръжавате се с едно многожилно кабелче 15-20 см. и изолирбанд. Оголват се двете жици, завързвате кабелчето, изолирате добре и сте готови.
      JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X