Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да спасим автоматичната антена на Cherokee XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да спасим автоматичната антена на Cherokee XJ

Преди ден-два си купих плейърче за джипа и с огромна изненада и няколко възклицания открих, че като го включа и от мястото, което си мислех, че някога е съдържало антена, излезна антена. Като го изключа и се прибра. Поиграх си малко и ми писна.

Въпроса е обаче, аз в гората ако искам да си пусна музика, какво ще правя с антената.
    Винаги има варианта, просто да я счупя, премахна или нещо подобно. Ама защо да чупя нещо, което си работи?

Има ли вариант да се прибира тая антена някак си по мое усмотрение и да се вади така, а не при включване и изключване?
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

От: Да спасим автоматичната антена на Cherokee XJ

Ъхъ на "Волга"-та е с отделно ключе
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от tseo Преглед на мнение
      Преди ден-два си купих плейърче за джипа и с огромна изненада и няколко възклицания открих, че като го включа и от мястото, което си мислех, че някога е съдържало антена, излезна антена. Като го изключа и се прибра. Поиграх си малко и ми писна.

Въпроса е обаче, аз в гората ако искам да си пусна музика, какво ще правя с антената.
      Винаги има варианта, просто да я счупя, премахна или нещо подобно. Ама защо да чупя нещо, което си работи?

Има ли вариант да се прибира тая антена някак си по мое усмотрение и да се вади така, а не при включване и изключване?
      И аз се вкарах с дилема с тази антена.След двукратна подмяна на автоматичната,сега отново е прецакана.Мотора си стърже при пускане и спиране , но нищо.Смятам да забравя за случая с една нормална ,няма да ми натежи отвиването в гората.

Коментар

На радиото има един кабел, + 12 V който управлява антената. Просто го прекъсваш с едно ключе. Когато не ти трябва си я прибираш с него.
        LZ1RED

Коментар

Виж дали като пуснеш CD- то се прибира, би трябвало. Ако е така, ще се ограничиш със собствен диск в гората.
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

При паджеро го има същия проблем , пускането на диск не решава проблема начина е с ключе на управляващия кабел на антената.
            емил златков
            паджеро 2.5тд
            ве стром 650

Коментар

Първоначално публикуван от zemo Преглед на мнение
              При паджеро го има същия проблем , пускането на диск не решава проблема начина е с ключе на управляващия кабел на антената.
              При паджеро има копче, с което антената при включено радио излиза на 1/3 или на цялата си дължина. С елементарно преработване на ключето, а именно добавянето на фиксирано трето положение на ключа - междинно , може да се постигне желания ефект - неизваждане на антената при работещо радио.
              Последно редактирано от Veni1; 18-01-11, 09:27. Причина: тафтология

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                На радиото има един кабел, + 12 V който управлява антената. Просто го прекъсваш с едно ключе. Когато не ти трябва си я прибираш с него.
                Най-често кабелчето е синьо. ;-)
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Кабелчетата са три!
                  Едно черно - "маса" и две, синьо и червено, по които се подават +12V, съответно за изваждане, или прибиране на антената.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

A как се разглобява антената и се стига до моторчето, че при мен си стои прибрана постоянно?
                    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                    0888/00-55-37

Коментар

Благодаря, ще се добавя ключе явно.

Диск нямах под ръка да пробвам, но основно ще го ползвамза USB и радио това плейърче.
                      Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        При паджеро има копче, с което антената при включено радио излиза на 1/3 или на цялата си дължина. С елементарно преработване на ключето, а именно добавянето на фиксирано трето положение на ключа - междинно , може да се постигне желания ефект - неизваждане на антената при работещо радио.
                        Е явно мойто е куцо защото няма такова копче
                        емил златков
                        паджеро 2.5тд
                        ве стром 650

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                          A как се разглобява антената и се стига до моторчето, че при мен си стои прибрана постоянно?
                          Сваля се подкалника. После отваряш вратата и имаше нещо пластмасово, под което бяха болтовете, които я държат. Там където е мотора и пластмасовия водач е занитено, но лесно се премахват нитовете, после за да я сглобиш ще имаш нужда от болтчета и гайки (размери незная, имах налични в куфара).
                          Щом не ти работи антената, най-вероятно или предпазителя ти е отишъл (някой 15А беше долу в краката) или имаш прекъснат кабел, или моторчето е изгоряло. Провери ли дали ти е свързано управлението към антената от CD-то, с кабелите, които Giorgio е споменал по-горе? Ако пластмасовия водач е счупен, мотора постоянно върти, понеже не може да си постигне целта. На мен така ми отиде акумулатора преди няколко месеца. Ако имаш колата отскоро е много възможно предишния собственик да е отстранил предпазителя.

Коментар

Първоначално публикуван от tseo Преглед на мнение
                            Благодаря, ще се добавя ключе явно.

Диск нямах под ръка да пробвам, но основно ще го ползвамза USB и радио това плейърче.
                            антената излиза само при използване на радио, при другите режими - не.

Коментар

Re: Да спасим автоматичната антена на Cherokee XJ

При мен излиза и на ЦД
                              Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X