Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Филтър за гориво 2.7 CRD.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Филтър за гориво 2.7 CRD.

Здравейте и за много години. Днес камиончето запали трудно, за първи път от две зими. При даване на контакт ми светна лампата за вода в горивото, след като запали лампата угасва, доколкото знам това показва, че горивния филтър е за смяна. Та въпросът ми е, къде да го сменя, в кой сервиз и евентуално цена. Сменях го преди две години и не помня колко струва. За информация карам с нафта от ОМV.

От: Филтър за гориво 2.7 CRD.

Не показва че е за смяна, а че има вода. Няма ли пробка за източването и?

Коментар

Не зная, не съм погледнал. Утре ще видя.

Коментар

Ако караш на ОМВ, зимата слагай единствено и само Алпин- а!!!
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

Май в случая няма много смисъл от източване на утайката. Вероятно и филтриращия елемент е задръстен.
          Сменях го преди две години и не помня колко струва
          Мисля, че този филтър се сменя по-често /в зависимост от пробега/ но поне веднъж годишно. Препоръчително е това да се прави преди началото на зимата защото, ако тази вода при замръзването си разкъса филтриращия елемент и попадне в помпата за високо налягане, пораженията ще са сериозни и ще са доста над стойността на един нов филтър.
          Поздрави!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Единственото нещо което малко или много предпазва дюзите на тоя мотор.Аз ако сьм ще го сменям на 6 месеца най-много.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Незнам за 2.7 црд- то, но на 3.1 повече от веднъж на 10 000км или 1 година, няма никакъв смисъл. И не само на него ми и на повечето дизели. Поне до сега при смяна само веднъж съм виждал разграден филтър и откъсляци от материала вътре. Не беше сменян над 2 години.
              R 727cc BB KIT
              ZJ V8
              WK2 V6

Коментар

аз го сменям на 3 смени на масло... около 2 пъти годишно. Цената му не си заслужава да се спести...

Коментар

Разбрах, че е за смяна. Ще го сменя, но къде. Съвет? Сам няма да го сменям, защото когато го сменяха гледах и ми се стори, че не е много лесно. Преди време имах Опел 2.0 DTI и съм му сменял горивния филтър, но тук нещо ми е напрегнато.

Коментар

В сервиза!!! Кажи къде си, а по-добре си го напиши в профила.

Коментар

От Сфия съм. Преди го сменях в сервиза срещу газостанцията на Враждебна. Сега сигурно пак там ще ходя.

Коментар

Днес смених филтъра. Купих оргинален на Мерцедес от сервиза на бул. Вл. Вазов - 65лв. Беше ми напрегнато, но се справих сам, за смяна ми искаха 36лв. А нема нужда. Лампата на таблото за вода във филтъра свети за няколко секунди като дам на контакт и после гасне. Мисля, че е нормално.

Коментар

Имам бус Форд транзит . Миналата седмица скъсах ангренажен ремък. В сервиза оправиха щетите срещу 415 лв но сега при първоначално то запалване глъхне и гасне. Трудно пали макар със спрей и като запали след малко звука е изчистен но това приглушено палене ме притеснява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X