Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно Чероки WJ на Българска почва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още едно Чероки WJ на Българска почва

Здравейте,

От вчера (като гледам вече онзи ден) се сдобих с дълго бленуваното гранд чероки "WJ 4.7 Quadra Drive" 2001г внос от Италия. Все още съм в голяма еуфория само го карам насам натам и не ми остава време дори да го снимам, но ще гледам да кача снимки възможно най-скоро. Джипа привидно е добре и много запазен отвътре. Има някой външни забележки, които са приемливи. Имам няколко запитания, за които се надявам да мога да получа съвет и помощ:

Сервизиране:
    1. Иска ми се да му сменя маслата на скоростите, раздатката, двигателя и диференциалите. Не съм запознат с маслата и литражите които ще ми трябват. Също така какво още е подходящо да бъде подменено?

Проблемации:
    2. Още докато го купувах забеляза че има проблем с климатроника, но въпреки това го взех предвид всички останали предимства. Проблемът е в това че от страната на шофьора духа винаги студено каквото и да правя.
    След като изчетох темата : "Проблем с парно на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003 WJ" напраших само-диагностика на климатроника и следните грешки бяха визуализирани:

20 = AI (Recirc) door travel too large
    45 = Mode motor was not responding
    46 = AI (Recirc) motor was not responding
    47 = Left temperature door was not responding
    48 = Right temperature door was not responding
    51 = AI (Recirc) door travel range too small
    54 = Left temperature door travel too large

3. Палене става трудно от първия път. Докато като пробвам от втория пали по часовник.

Скоро ще дам още инфо като понауча още неща.
    Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 Quadra Drive 2001г

Honda Shadow 600cc 1998г.

Re: Още едно Чероки WJ на Българска почва

Айде честито , избрал си правилната марка с правилния двигател. Много радост с новия JEEP и да ди доставя само удоволствие.
    Иначе мога да ти кажа че маслото в скоростите и раздатката е едно и също лицензирано ATF+4 , но за количества не знам как са при WJ, нека колегите които са го обслужвали да кажат.
    Още веднъж честито и добре дошъл в правилния форум!
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

От: Re: Още едно Чероки WJ на Българска почва

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
      Иначе мога да ти кажа че маслото в скоростите и раздатката е едно и също лицензирано ATF+4 ,
      Това твърдение НЕ Е ВЯРНО!!! - да ме прощава колегата joro_cska.
      В раздатката на WJ се сипва САМО И ЕДИНСТВЕНО "Mopar Transfer Case Fluid" (P/N 05016796AA).за NV 247
      За да не стават грешки, най добре се обади в Болканстар и там по номера на рамата ще ти кажат къде , какво се сипва - АТФ+4 /за автомата/ и маслото за раздатката си ги вземи от там. Другите чорби може и от други места.
      Успех!
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Re: Още едно Чероки WJ на Българска почва

Ето затова е полезно да пуснеш тема тук. При мен е с АТФ+4 мислех че и при вас. Но нещата явно се различават.

П.С. Волф(клуб) 100% вземи звънни един тел в балканстар днес!!!
        Последно редактирано от joro_cska; 07-01-11, 08:10.
        Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

От: Още едно Чероки WJ на Българска почва

Честита нова джипка колега, да си я караш с здраве!
          И като го поразвъртиш, снимай го.
          Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
            Това твърдение НЕ Е ВЯРНО!!! - да ме прощава колегата joro_cska.
            В раздатката на WJ се сипва САМО И ЕДИНСТВЕНО "Mopar Transfer Case Fluid" (P/N 05016796AA).за NV 247
            За да не стават грешки, най добре се обади в Болканстар и там по номера на рамата ще ти кажат къде , какво се сипва - АТФ+4 /за автомата/ и маслото за раздатката си ги вземи от там. Другите чорби може и от други места.
            Успех!
            Благодаря за съвета а малко повече информация относно литрите които трябва да поръчам?

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
              Успех!
              Благодаря за съвета Искам само да попитам относно количеството масло което трябва да поръчам за всичките компоненти?
              1. Двигател- предполагам 6-7 литра ?
              2. Скоростна кутия - около 10 литра ?
              3. Раздатка 1-2 литра ?
              4. Диференциали 1-2 лтира ?

Коментар

Маслото в двигателя, там някъде. Скоростите- 8 литра. Раздатка 1.6 литра. Диференциали- 3 литра те ураждат за 2-та. Провери дали са с ЛСД или не, и взимай Кастрол 75w140 съответно с добавка за ЛСД или без такава.
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                  Маслото в двигателя, там някъде. Скоростите- 8 литра. Раздатка 1.6 литра. Диференциали- 3 литра те ураждат за 2-та. Провери дали са с ЛСД или не, и взимай Кастрол 75w140 съответно с добавка за ЛСД или без такава.
                  Първоначално публикуван от wolfcub Преглед на мнение
                  гранд чероки "WJ 4.7 Quadra Drive"
                  Че той човека е написал какво е, не е нужно да проверява за LSD!
                  Quadra Drive е много добро нещо и не си заслужава да го съсипеш заради по-евтино масло или пестене на добавка за 50лв.
                  Колега използвай само маслата на Мопар, и няма да сбъркаш!
                  Също така е важно да се смени е филтъра на скоростната кутия. Там количествата масло е плаващо понятие, зависи колко се източва. Но обикновено е около 8л. защото не се източва от турбината!
                  Има и два вида гарнитури, коркова и гумена. Гумената е по-добра, и ако я купуваш от Балканстар ще ти дадат гумена!
                  Когато отворите дифовете проверете състоянието им, и ги почистете и промийте от стружки.
                  П.П.
                  Избрал си много добра кола с правилния двигател, пожелавам ти да те радва дълги километри!
                  LZ1HKW
                  Реглаж на преден и заден мост
                  My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

За диференциалите тенденцията е кастроловото 75w140, съответно за ЛСД http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=81. Чак пък и дифовете да са им толкова претенциозни, че да искат само мопар, не ми се вярва, но както си реши човека. Мопарското е задължително в АСК, раздатка и хидравлична течност. По другите места, може да ползваш продуктите на доказали се производители на лубриканти.
                    R 727cc BB KIT
                    ZJ V8
                    WK2 V6

Коментар

За диференциалите тенденцията е кастроловото 75w140, съответно за ЛСД http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=81. Чак пък и дифовете да са им толкова претенциозни, че да искат само мопар, не ми се вярва, но както си реши човека. Мопарското е задължително в АСК, раздатка и хидравлична течност. По другите места, може да ползваш продуктите на доказали се производители на лубриканти.
                      Претенциозни са, защото са с "блокажи" ето виж на линка как работи системата:
                      http://www.jeep.com/en/4x4/how_syste...uadra_drive_2/
                      Ето и едно клипче:
                      LZ1HKW

Коментар

Разбира се Мопар и в диференциалите.
                        Последният Гранд Черок, който си купих беше с бучащ диференциал, защото немеца от който го взех, бе сипал " Най хубавото масло Мерцедес" в диференциалите. Това му струваше отстъпка от 1900 Евро от обявената цена.
                        Смяната на предния диференциал ми направиха в севиза на Vladi333 след като докарах колата с бучащ диф от Германия до тук.
                        Разбира се, чувал съм че и с Кастрол става, но..... всеки си преценява риска.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ми на мене ми се стори, че 3- 4 човека от тук са с този кастрол и са доволни. Аз и аз трябва да мина през Vladi333 за преглед на предния диференциал и смяна масла ма на пролет.
                          R 727cc BB KIT
                          ZJ V8
                          WK2 V6

Коментар

Ми на мене ми се стори, че 3- 4 човека от тук са с този кастрол и са доволни. Аз и аз трябва да мина през Vladi333 за преглед на предния диференциал и смяна масла ма на пролет.
                            Заповядай когато решиш, ще го погледнем няма проблем!
                            А иначе не става въпрос за доволни или не системата Quadra Drive е много готина, но при неправилно масло се получава това:

Вместо да се кефиш на работеща Quadra Drive така:
                            LZ1HKW

Коментар

Да, същото като моя Quadra Trac II. Ако намеря някакъв читав заден мост от QD с LSD бих го сложил след време.
                              R 727cc BB KIT
                              ZJ V8
                              WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X