Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се похваля

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз да се похваля

Здравейте на всички и честита коледа и приятно посрещане на новата 2011 г. С пожелание към всички съфорумци за много здраве другото си го купуваме.
    Та към темата и аз от днес се здобих с така мечтаното 4 х 4 Jeep Cherokee 2.5 dti vm 1999 г.
    И веднага се сещам за няколко въпроса към по-знаещите съфорумци.
    1. Как се работи със дисплея които е между двата сенника
    2. Знаето ли от къде може да се дръпне pdf на книжката на джипа
    и други неща ще питам но след като се избистрят нещата около днешните емоции около КАТ
    JEEP CHEROKEE 2.5 TDI 1999
    0887 67 08 79

От: И аз да се похваля

Честито! И аз съм току що сдобил се с Чероки.

Ето я темата със систематизираната информация за тези джипове - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=15527
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

Коментар

Честито и на теб колега но, все още нямам достъп до този линк.
      Последно редактирано от CarTest™; 29-12-10, 08:33.
      0887 67 08 79

Коментар

Честита придобивка. Много да те радва и хиляди безаварийни километри. Виждам, че вече си с 14 мнения и мисля достъп до систематизирана информация ще имаш съвсем скоро. Можеш сам да си помогнеш като качиш снимки на Жипчо да му се порадваме и ние. Би било интересно да споделиш и за загатнатите премеждия в КАТ....така или иначе няма да си първия, който го е направил. Пробвай http://manualspace.com/jeep.htm . Аз лично съм теглил от този сайт. Успех.
        Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Честито! Много километри приятно каране!
          Първо на въпроса : Дисплея между сенниците. Има два бутона . Левия променя мерните единици - американски - европейски (km или мили и т.н.). Десния сменя параметъра който се показва : външна температура, моментен разход, среден разход, км до изчерпване на горивото, компас и т.н. Едновременно натискане и задържане на двата бутона нулирва текущите стойностите.
          И аз имам същия джип от 1999г. Моят Owners manual e на италиански. И аз търсех на английски, но не можах да намеря. Имам Service Manual и ако ти трябва мога да ти дам файловете. Много препатих докато му оправя всички проблеми така че както всеки от колегите мога да помогна със съвет. Най-важното е , според мен, да не го юркаш. Все пак това е дизел и е джип. Високите обороти не са за него. Внимавай през зимата, защото лесно поднася. Успех!
          Последно редактирано от hristorama; 29-12-10, 20:21.

Коментар

Още един път - успех!
            Последно редактирано от hristorama; 29-12-10, 20:24.

Коментар

честито и от мен, и добре дошъл в отбора!

наистина не го карай като лека кола. Не го юркай преди да загрее. След като си го карал дълго на високи обороти (над 2700), остави го 5 мин да си поработи на празен ход преди да го изгасиш. Не прави компромис с маслата и филтрите. Мотора е икономичен (8 извън и 11-12 градско) забележиш ли по-голям разход - свиркай тук, ще помагаме. Окачването е учудващо здраво, возията е ОК ако си си пуснал ЗиРок
              Тези и други неща ги пише в доста теми, чети, но внимавай... четенето тук в повечето случаи води до вманиячаване... луда работа!
              Последно редактирано от Y.Stoqnov; 29-12-10, 21:39. Причина: пр. гр.

Коментар

Честито и от мен колега.Много безаварийни километри и успех с новата придобика.
                LAND ROVER DISCOVERY TD5 02'
                Mercedes CLK 270 cdi 02'

Коментар

Честито и от мен колега, да си я караш много безаварийни километри. И много да те радва!
                  Една препоръка от мен:
                  Смени си всички масла в диференциалите, раздатката, скоростите, двигателя, както и антифриза и спирачната течност. По този начин ще удължиш живота на всички изброени системи и ще си спестиш много главоболия за в бъдеще. Също така си смени и ремъците.
                  Внимавай с маслото в задния диф, провери дали е с LSD. И ако има и работи не се скъпи за маслото, защото е много хубава екстра!
                  Когато отворите диференциалите проверете състоянието на лагерите, пиньона, и короната!
                  Успех!
                  LZ1HKW
                  Реглаж на преден и заден мост
                  My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Честито и от мен колега,мога само да допълня карай с кеф и се забавлявай ЖиПо е железен
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Благгодаря за добрите пожелания.
                      Към колегата hristorama не видях от къде си но ако си от София и имаш желание да пием по бира и да обменим малко опит а и не само към теб, ще се радвам ако, доидат и други колеги. Тел. ми е 0887 670879 да се чуем и да се организираме за една среща ако имате желание. Ще се радвам.
                      0887 67 08 79

Коментар

Честито и от мен и милиони безаварийни километри. Само да те предупредя, Това с JEEP с този форум и с емоциите извън пътя си е сериозно "заболяване" и лечение още не е открито, не че съм чул и някой да се оплаква де, но да си знаеш - зарибявката е жестока, кефа също.
                        Повече каране и по малко правене ти желая.
                        Тук ще намериш много инфо, винаги ще има кой да се отзове при нужда, с 2 думи - на хубаво място си попаднал. (на ПРАВИЛНОТО място както казват колегите)
                        Поздрави и весело посрещане на новата година.
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Благодаря на всички за добрите пожелания , но имам нужда от съвет
                          Какво е маслото за скоростите
                          раздатката
                          и дифовете
                          Нещо се обърках в Ауто датата например пише за скоростите 75w/90, а във форума прочетх някъде че било грешка и маслото било друго Mopar AX-05 ILI AX-15
                          моля помагайте
                          0887 67 08 79

Коментар

най-добре е да се обадиш в балконстар и да си продиктуваш номера на рамата, те ще ти кажат какво и колко. Купуваш всичко от там и надали ще имаш дертове.

Коментар

Първоначално публикуван от bokatta Преглед на мнение
                              Благодаря на всички за добрите пожелания , но имам нужда от съвет
                              Какво е маслото за скоростите
                              раздатката
                              и дифовете
                              Нещо се обърках в Ауто датата например пише за скоростите 75w/90, а във форума прочетх някъде че било грешка и маслото било друго Mopar AX-05 ILI AX-15 моля помагайте
                              Маслата зависят от модела скорости примерно. А за диференциалите ще те питат дали имаш теглич, звучи тъпо. Но по този начин се уточнява дали дърпаш нещо и натоварваш трансмисията. Ако мислиш да караш колата по разходки взимай по-скъпото масло, заслужава си.
                              LZ1HKW
                              Реглаж на преден и заден мост
                              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X