Здравейте, Сигурно съм най новият член на форума но имам следният проблем: Имам Гранд чероки от ден .. купих го от един идиот които го е карал два месеца с различен размер гуми на двата моста (235/65 на преден и 255/65 на заден). сега се чудя кое може да е здало багажа. предният диф., или раздатката. нямам подемник или канал затожа сам доста ограничен. Джипа се движи на пред на зад хрупайки и пидърпвай. Има странен затихващ старжещт шум когато сложа предавике на шасито на неутрално(посредата между 4х4 all time i 4 low).Как мога да разгранича проблемите. ???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
СЧУПЕН ДИФЕРЕНЦИАЛ ИЛИ РАЗДАТКА Grand Cherokee 2003 quadra drive 2.7 crd
Свий
X
-
От: СЧУПЕН ДИФЕРЕНЦИАЛ ИЛИ РАЗДАТКА Grand Cherokee 2003 quadra drive 2.7 crd
Според мен освен проблем в раздатката имаш и проблем със задния диф. Дано цената на придобиване да е била подходяща на състоянието на колата....."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
И това според мен не е свързано с различните гуми?Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеСпоред мен освен проблем в раздатката имаш и проблем със задния диф. Дано цената на придобиване да е била подходяща на състоянието на колата.....Грандоман WJ 3.1 QD
Коментар
-
Едва ли причината е (била) в тях, но не е изключено. Щом е бил достатъчно тъп за да сложи толкова различни в диаметър гуми, сигурно е включвал и предния мост на твърда настилка с тях."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Grand Cherokee 2003 quadra drive 2.7 crd няма виско-муфа.Първоначално публикуван от Stefan_yj Преглед на мнениеПроблема ти е в раздаката- в муфата вероятно...Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Според мен най-вероятно веригата в раздатката се е поразтегнала доста. При тази раздатка - NV 247 е повече от задължително да си с 4 еднакви гуми.Последно редактирано от nedos; 19-12-10, 14:27.GRAND CHEROKEE 4.7
Добромир Добрев
O898633718
Коментар
-
Най- лесно е да почнеш от раздатката, разкачи задния кардан, махни тежестите и капака на раздатката, събери си течността ако няма да я сменяш и погледни веригата, ако е увиснала повече от 1см от която и да е страна и се лашка като камшик я сменяй заедно с NV247 Transfer Case Lubricant! Ако веригата е наред, затваряш и сваляш и предния кардан и гледаш каретата. Ако имат големи луфтове сменяш ако не ги качваш и отваряш предния диф, там вече някой по- разбиращ ще погледне короната и пиньона, циментация... и ще ти каже какво е положението и за какво иде реч. Но опиши по- подробно какво прави при завой, какви звуци се чуват, при ускорение има ли тропания...R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Той човека си е написал, как да сваля кардани, капаци и т. н.Първоначално публикуван от wildtiger Преглед на мнение... нямам подемник или канал затожа сам доста ограничен...
Не, че е невъзможно, ама и с хиляди мъки да се стигне до някаква диагноза после какво правим? Сменяме без подготовка и условия посред зима, пред блока?
Най добре колата да се транспортира до сервиз, където на подемник се чува и вижда какъв е проблема. Без излишно разглобяване.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар