Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет какво да гледам при покупка на джип Гранд Чероки 2,5 TDI - 97 г ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет какво да гледам при покупка на джип Гранд Чероки 2,5 TDI - 97 г ?

Предлагат ми на бартер горепосочения джип - дизел ! никога не съм карал дизел и съм малко скиптично настроен към дизелите . бихте ли ми дали съвет какво да гледам когато отида на место ? окачване, масло , турбо и т.н. благодаря предварително . И ако може да ми кажете какви са основните проблеми при този модел . знам единствено че предницата е доста тежка и се окопава лесно , а задницата е лека като перце и поднася .

Re: Съвет какво да гледам при покупка на джип Гранд Чероки 2,5 TDI - 97 г ?

Двигателя не е ли отзад при тоя модел?
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

От: Съвет какво да гледам при покупка на джип Гранд Чероки 2,5 TDI - 97 г ?

Като при всеки дизел - помоли собственика да не пали джипа поне 12ч и като отидеш виж как ще запали студен, гледай за течове около дюзите както и за течове на масло и омасляване около турбото и интеркулера, проследи как се държи температурата.
      Гледай за течове около раздатката и диференциалите, ослушвай се и за странни шумове от същите места.
      Ако се сетя за още нещо ще добавям. Успех.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Re: Съвет какво да гледам при покупка на джип Гранд Чероки 2,5 TDI - 97 г ?

Погледни на 100% дали има кардан , защото ние щяхме да купуваме един преди 3 седмици и нямаше.
        Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

От: Re: Съвет какво да гледам при покупка на джип Гранд Чероки 2,5 TDI - 97 г ?

Нищо недей да гледаш ами дай 50 лева и закарай Jeep-а да му направят един преглед в сервиз. Ако не си струва то и да хвърлиш тези пари пак е по-добре отколкото после да дадеш 5000 за ремонти. Разгледай тук във форума има колеги със сервизи и си разбират от работата. Успех
          Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

аз бих отказал бартера...
            казвам го от челен личен опит. Щом си склонен на бартер с джип, гледай да е бензинов или друга марка дизел.

Коментар

Обичаен проблем на този модел е мотора гледаи наи вече какво има в казанчето за охладителна течност трябва да е бистър антифриз да няма мътилка или следи от масло после за течове на масло и ли антихриз отвън .
              Поискаи да го запалят пред теб със студен мотор.
              Провери дали му работи парното трябва да духа яка жега още при 60 градуса ако не духа горещо съвсем сигурно е че са сипвали добавки за спиране на течове .
              Провери под капачката на мотора там от дето се налива масло и на пръчката дали няма пресечено масло или бели капки ако е наред трябва да има само черно масло .
              Вдигни на крик задния мост и провери дали има луфтове като дърпаш и буташ гумата напречно на джипа трябва да няма никакъв луфт.
              Прегледаи всички карета за луфт .
              Ако е здрав мотора е доста силен и върви добре има огромен въртящ момент и не харчи много .

Коментар

От: Съвет какво да гледам при покупка на джип Гранд Чероки 2,5 TDI - 97 г ?

Ужасно нежен и капризен двигател , а и след като не си фен на дизелите не ти трябва цялото това приключение .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X